Mijn terugblik op reizen in 2020

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Zoals elk jaar blik ik aan het einde van het jaar terug op de reizen die ik in dat jaar gemaakt heb. Waar 2019 in het teken stond van een nieuw leven opbouwen in Nederland na 14 geweldige maanden in Thailand en Australië, zou 2020 weer een mooi reisjaar worden. Met vele tripjes naar verschillende landen. Eindelijk naar IJsland waar ik al jaren van droom en weer op safari in Zuid Afrika. Maar dat liep allemaal anders, lees je mee hoe mijn reisjaar 2020 is verlopen?

Doen in Groningen dit zijn de leukste tips en bezienswaardigheden ga naar het dak van het Forum

Mijn terugblik op reizen in 2020

Januari

Waar ik in 2019 het nieuwe jaar inluidde op het prachtige Tasmanië was dat in 2020 ‘gewoon’ in Nederland. Gezellig thuis met vrienden. In het mooie Groningen waar we sinds maart 2019 weer wonen. Verder staat het begin van het nieuwe jaar vooral in het teken van gezellige etentjes en leuke dingen met vrienden.

Wil je meer jaarterugblikken lezen? Dit zijn de eerdere edities: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019.

Februari

Het eerste reisje van 2020 staat gepland in februari. Voor de verjaardag van Marcel vliegen we naar Marrakech. Waar we tijdens een aantal heerlijke, zonnige dagen de Nederlandse winter even achter ons laten. We struinen door de heerlijke, chaotische straten van de medina. Genieten in de hammam. Maken een excursie naar de Ouzoud watervallen en genieten van de lekkerste restaurants in Marrakech. Allemaal leuke dingen die ik je zeker aanraad om te doen in Marrakech!

In februari vieren we ook, gelukkig nog met veel knuffels en liefde, de verjaardag van mijn lieve oma. Helaas voor de laatste keer, want in mei van dit jaar overlijdt ze op 93 jarige leeftijd. Ik mis je oma!

Maart

Nog net op de valreep voordat we in lockdown gaan reis ik samen met Marjolein en Evelyn af naar Duitsland. In de Moezelstreek bezoeken we het leuke Cochem, trotseren we de Geierlay brug, proeven we heerlijke Duitse wijnen en maken toffe wandelingen rond Burg Eltz en de Calmont Klettersteig. Een geweldig gebied dat gemakkelijk vanuit Nederland te bereizen is. Voor ons noordelingen is het een kleine 5 uur reizen, maar woon je in Limburg dan ben je er echt zo!

Meer lezen over de Moezelstreek? Lees dan snel mijn tips & leuke bezienswaardigheden langs de Moezel!

April & Mei

April was voor mij eigenlijk de eerste maand dat er reizen gecanceld werden. Zo zou ik een weekendje naar Ameland en eentje naar Schiermonnikoog. Beiden gingen helaas niet door. De grootste teleurstelling was toch wel dat de Formule 1 race in Barcelona die ik zou bezoeken in mie niet door ging vanwege COVID-19. Gelukkig konden we ons geld gemakkelijk terug krijgen en loopt de Formule 1 niet weg. Als er meer bekend is over de races van volgend jaar en of die met publiek gereden kunnen worden ga ik weer eens kijken wat er mogelijk is.

Wat ik in deze maanden wel doe? Genieten van het mooie lente weer in Nederland. Ik maak regelmatig wandeling door mijn fijne hometown Groningen. Ga suppen op de grachten van Groningen. Ontdek de mooiste tulpenvelden in Groningen en ga lekker fietsen door op het platteland.

Juni

In juni begin ik het reizen toch wel erg te missen en besluit ik een last minute twee weken vrij te nemen en een verblijf te boeken in een tiny house op de Veluwe. We overnachten een midweek op Droompark Beekbergen en gaan vooral veel wandelen op de Veluwe. Wandelen bij Radio Kootwijk en Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn toch wel mijn favoriete wandelgebieden op de Veluwe. Hoewel ik wel eens vaker op de Veluwe ben geweest, ben ik deze keer veel bewuster aan het genieten. Vooral aan het genieten van het even niet in huis zijn en lekker buiten in de prachtige natuur. Heb jij dit ook ervaren in deze rare periode?

Meer lezen over de mooiste plekken om te overnachten op de Veluwe? Ik schreef er een mooie blog over!

In de twee vrije weken reis ik ook met mijn vader af naar België. We hebben een roadtrip met srprs.me geboekt naar een locatie in de natuur. We eindigen in Kalmthout. Voor deze reis heb ik er nog nooit van gehoord, maar dit rustige plaatsje ligt vlakbij Antwerpen aan de Kalmthoutse Heide. Samen met mijn vader maak ik een fijne fietstocht door de omgeving, we wandelen op de Kalmthoutse Heide en gaan we lekker uit eten. We drinken biertjes op het terras en genieten van ons vader-dochter tripje. Dit deden we trouwens al vaker. Voorgaande jaren bezochten we Liverpool en Leuven.

Juli & Augustus

In juli trek ik er weer veel op uit in de provincie Groningen. Zo wandel ik de eerste etappe van het Pieterpad en loop ik van Pieterburen naar Winsum. Waar we ons na de inspanning trakteren op een heerlijke lunch aan het water bij de Jongens uit de Buurt. Geniet ik ervan dat de restaurants weer open zijn en je lekker op het terras een biertje kan doen. Ook ga ik suppen in Blauwestad op het Oldambtmeer en in Meerstad op het Woldmeer. Toch leuk die verschillende plekken te zien vanaf de sup. Ook vieren we soort van vakantie in het huis van vrienden aan het water. Toch wel fijn met die warme dagen!

Meer lezen over de provincie Groningen? Dit zijn de leukste dingen om te doen in provincie Groningen.

September & Oktober

Hoewel ik begin dit jaar nog hoopte in september naar Zuid-Afrika te kunnen wordt het twee weken roadtrippen door Noord-Italië. Heel anders, maar zeker niet vervelend. Want Italië is een heerlijk land waar je zonder twijfel een heerlijke vakantie kunt beleven. Met de auto rijd ik samen met een vriendin vanuit Nederland via Oostenrijk naar Venetië. Nooit had ik de wens deze stad te bezoeken, maar doordat ik in deze rare tijd Venetië in relatieve rust kan bezoeken, besluit ik er voor te gaan. En jeetje wat een geweldig mooie stad!

Als volgt staat Bologna op de planning, weer zo’n heerlijke (studenten)stad. Ook ga ik terug naar het fijne Toscane en slaap ik in een geweldige safari tent met uitzicht op de Toscaanse heuvels. Als laatst ga ik op ontdekking aan de Italiaanse Bloemenrivièra. Terug gaan we via Zwitserland, een geweldige route die ik iedereen aan kan raden. En al met al een heerlijke vakantie, waar ik nog heel veel over wil (en ga) schrijven!

Als ik nog geen dag terug ben vertrek ik alweer voor een lang weekend op Texel. Heerlijk in een huisje met sauna, zonnebank en bubbelbad. We doen allemaal leuke dingen als wandelen op het strand, ontdekken de Slufter, beklimmen de vuurtoren, knuffelen met lammetjes en gaan op zeehonden excursie. Een heerlijk eiland, waar ik nog wel veel langer had kunnen genieten!

Meer lezen over Texel? Dit zijn de leukste dingen om te doen op Texel en dit zijn de lekkerste hotspots op Texel.

November & December

Ook de laatste maanden van het jaar maakte ik weer fijne wandelingen in Groningen en Drenthe en werd ik stukje bij beetje steeds meer fan van ‘mijn’ provincie. Ik maak uitstapjes naar de Kiekkaste en ga op zoek naar zeehonden bij de Punt van Reide. Ook ga ik wandelen in Ter Apel en op pad rond het Lauwersmeer.

Eind november is het tijd voor een paar heerlijke dagen aan het strand van Zandvoort. De dagen op Zandvoort staan vooral in het teken van heerlijk uitwaaien, wandelen en fietsen. Met de perfecte uitvalsbasis konden we Zandvoort en de omgeving van Zandvoort goed verkennen.

Plannen voor 2021

Doordat ik dit jaar niet naar Zuid Afrika ben afgereisd hoop ik dit geweldige land in 2021 alsnog te bezoeken. Net als IJsland. Het land waar ik al jaren van droom. Ook hoopte ik in deze winter op wintersport te gaan, maar of dat gaat lukken is afwachten. Ik duim dat de wereld snel weer een beetje terug gaat naar normaal en we weer (vrij) kunnen reizen. Door de onzekerheid ben ik nog niet veel aan het plannen en blijft het een beetje bij dromen. Ook worden veel beslissingen op last minute genomen en kijk ik op dat moment wat mogelijk is. Dus voorlopig boek ik niets, maar uiteraard hoop ik dat snel te veranderen.

♥ 2020 was niet het reisjaar zoals ik verwacht had. Toch heb ik best een heel mooi reisjaar! Weliswaar niet de reizen naar verre bestemmingen, maar daardoor heb ik wel mijn omgeving meer ontdekt. En belangrijker nog; meer gaan waarderen. Nederland is mooi! Dus ondanks het coronavirus heb ik toch een bijzonder reisjaar gehad. Ik hoop dat jij ook een goed jaar hebt gehad, gezond bent (gebleven) en wens je vast alle goeds voor 2021!

Reizen in 2020 - mijn highlights van een bewogen jaar

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.