De mooiste reizen van 2019

Mijn terugblik op reizen in 2019

Daphne Persoonlijk 5 Comments

Inmiddels is het traditie geworden. Elk jaar aan het einde van het jaar blik ik terug op alle mooie reizen die ik dat jaar heb gemaakt. In 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 keek ik terug op mijn reisjaar en ook in 2019 blik in terug. Waar ik in 2018 het hele jaar weg was stond 2019 in het teken van een nieuw leven opbouwen in Nederland. Tijd spenderen met familie en vrienden. Een huis en een baan zoeken. Terug naar Groningen. Toch was er ook ruimte voor af en toe een mooi tripje en zelfs een langere reis naar Sicilië. Lees je mee hoe mijn reizen in 2019 eruit zagen?

Terug in Groningen - terugblik op mijn reizen in 2019

Mijn Terugblik op Reizen in 2019

Januari

Het nieuwe jaar luid ik in op het prachtige Tasmanië. Op de camping aan de oostkust. Met een kleedje op het gras, luisterend naar een bandje en met een glas wijn in mijn hand. Een bijzondere start van 2019! Na de oversteek terug naar het vaste land reis ik van Melbourne terug naar Sydney en geniet met volle teugen van mijn laatste maand in Australië. Na een geweldige 14 maanden komt er 29 januari helaas een eind aan deze reis en vlieg ik terug naar het koude Nederland.

Meer lezen over Australië? Dat kan hier!

Reizen in 2019: deze keer is het de Blue Mountains in Australie Op ontdekking in Tasmanië in Australië is geweldig Route Melbourne naar Sydney: een roadtrip van 24 dagen Reizen in 2019: Het regenwoud van Croajingolong National Park

Februari & Maart

In Nederland staan de eerste weken vooral in het tegen van wennen aan de kou (want jeetje 30 graden verschil is best even wennen), familie en vrienden weer zien en langzaamaan op zoek naar een huis en een baan. Gelukkig kunnen we logeren in het huis van mijn schoonouders. Toch kunnen we niet wachten om weer een eigen plekje te hebben. Iets wat ik de afgelopen maanden eigenlijk het meest gemist heb. Een eigen bank, bed en douche. Niet constant mensen om je heen, maar je lekker af kunnen zonderen in je eigen huis. Gelukkig vind ik vrij snel een leuke baan en een huis in het centrum van Groningen. Weer terug naar de roots. Amsterdam was geweldig en mis ik nu ook echt wel, maar stiekem besefte ik pas hoe leuk Groningen is toen ik er niet meer woonde.

Forum Groningen is een absolute trekpleister van Groningen 10 redenen waarom jij deze winter naar Groningen moet10 redenen waarom jij deze winter naar Groningen moetMijn reizen in 2019Mijn reizen in 2019

April

Eind maart krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Na slechts een paar dagen om te verven, te verhuizen en in te richten is het op 1 april ook al tijd om met mijn nieuwe baan te beginnen. Ik heb de mazzel dat op mijn eerste werkdag (en mijn tweede) een teamuitje op Ameland gepland staat. Nog nooit ben ik zo fijn begonnen met een nieuwe baan. Heerlijk uitwaaien, fietsen over een eiland en op je gemakje je nieuwe collega’s leren kennen.

In april vindt ook het jaarlijkse badmintonweekend op Schiermonnikoog plaats. Zoals elk jaar spenderen we de dagen vooral op het strand, op de fiets, spelen we veel spelletjes en zijn we ’s avonds tot in de late uurtjes in de Tox bar te vinden. Altijd weer een groot feest!

Ameland was een van mijn reizen in 2019 Ameland was een van mijn reizen in 2019 Booking.com

Mei, Juni & Juli

De maand mei bestaat vooral uit verjaardagen, etentjes en het langzaamaan steeds verder inrichten van ons huis. De bestelde eetkamertafel komt en ook de fauteuil wordt bezorgd. In juni & juli wordt weer meer gereisd. Tussen een aantal trainingsdagen van mijn werk door bezoek ik het gebied rond het Lauwersmeer en ga ik op citytrip naar Gent. Tijdens de persreis naar het Lauwersmeer fiets ik langs de dijk, ga ik op natuursafari, loop ik van het wad naar Schiermonnikoog en slaap ik buiten op een bedje aan de dijk.

Op ontdekking in het noorden van Nederland de provincie Groningen Op ontdekking in het noorden van Nederland de provincie Groningen Op ontdekking in het noorden van Nederland de provincie Groningen Op ontdekking in het noorden van Nederland de provincie Groningen

In Gent geniet ik samen met een vriendin van de gezelligheid van de stad. Ik ontdek een straatje vol met street art, beklim het Belfort, wandel door Fort Gravensteen en maak een boottocht door de grachten. Een heerlijke stad die ik je van harte aan kan raden!

Meer lezen over al het moois dat je in België kan doen? Lees dan mijn België posts!

Doen in Gent: tips voor mooiste bezienswaardigheden in België Doen in Gent: tips voor mooiste bezienswaardigheden in België Doen in Gent: tips voor mooiste bezienswaardigheden in België Doen in Gent: tips voor mooiste bezienswaardigheden in België

Augustus

In Augustus ging ik niet (echt) op reis. Wel spendeerde ik een weekend bij vrienden in Den Haag, eentje in Amsterdam, vierde ik Noorderzon en werd ik uitgenodigd om boven de Grote Markt in Groningen te lunchen. Op 55 meter in een soort hijskraan wordt een heerlijk voor- en hoofdgerecht geserveerd. En dat onder het genot van een wijntje en prachtig uitzicht over de stad. Wat een gave ervaring!

Uitzicht over de grote markt in Groningen2019 in reizen Uitzicht over de grote markt in Groningen

September & Oktober

In september is het weer tijd voor roadtrip. Dat ik dol ben op Italië wist je vast wel. Sicilië leek me dan ook een leuke bestemming voor de volgende reis. De vakantie begin heel relaxt met een overnachting in het fijne Ibis hotel op Schiphol. En natuurlijk een hapje bij mijn favo restaurant in Amsterdam: Eddy Spaghetti! In 2 weken reis ik het hele eiland over. Van Catania naar de Etna, Cefalu en Palermo. Het prachtige Zingaro Nature Reserve en Trapani. Door naar Agrigento en afsluitend aan de oostkust bij Noto & Syracuse. Eén van mijn favoriete reizen van 2019 en absoluut eentje die ik jou kan raden. Want; heerlijk eten, een goede afwisseling tussen cultuur en natuur & niet te ver van huis!

Meer lezen over Toscane? Check dan deze post over mijn route van 8 dagen!

Het bijzondere plein Quattro Canti in Palermo Geniet in Cefalu op nog geen uur van Palermo Ga heerlijk de natuur in en ontdek het Zingaro National Reserve

Verder ren ik in oktober met mijn collega’s de 4mijl van Groningen. Iets wat ik al jaren op mijn bucket list heb staan, maar nu kan afvinken. Mét een PR! Ook ga ik naar de Walibi Fright Nights met vrienden. Een toffe ervaring, maar wat een drama qua wachttijden. Volgende keer of meer betalen en alleen maar in de fast lane of op een andere dag, want nu was het echt té druk!

De 4 mijl van Groningen

November & December

Het jaar sluit ik in stijl af, met nog één reisje. Naar Londen. Samen met een vriendin vlieg ik vanaf Groningen Airport Eelde naar Southend. Rond deze tijd van het jaar is de stad sfeervol versierd met allemaal kerstlichtjes. Beiden zijn we al eens in Londen geweest, dus de toeristische trekpleisters slaan we grotendeels over. Wel bezoeken we de wijken Shoreditch en Notting Hill, gaan we op zoek naar allemaal leuke street art pieces, eten we Indiaans bij dé beste Indiër van Londen en struinen langs de kerstmarkten. En dat allemaal met prachtig weer! Londen blijft een heerlijke stad! London ontdekken was een van de reizen in 2019 London ontdekken was een van de reizen in 2019 London ontdekken was een van de reizen in 2019 London ontdekken was een van de reizen in 2019 London ontdekken was een van de reizen in 2019

Plannen voor 2020

Waar ik eind vorig jaar geen idee had welke tripjes in 2019 zouden volgen, weet ik dat voor 2020 wederom niet. Aan ideeën geen gebrek, zo wil ik heel graag terug naar (mijn geliefde) Zuid Afrika, blijft IJsland hoog op de lijst staan en lijkt West-Canada mij prachtig. We gaan het zien! Ik ben benieuwd wat 2020 brengen zal. Jij ook?

♥ 2019 was weer een prachtig reisjaar! Ik hoop dat jij ook een top jaar hebt gehad en mooie reizen in 2019 hebt gemaakt. Ik wens je vast alle goeds voor 2020!

Reizen in 2019

Comments 5

  1. Post
   Author

   Thanks Linda! Het is altijd leuk dit soort blogs te schrijven en weer even terug te blikken op het afgelopen jaar. Sicilië is absoluut een aanrader! De blogs vol tips volgen nog 😉 Wat heerlijk dat jullie het jaar afsluiten in Londen! Lekker genieten en alle goeds voor 2020.

 1. Klinkt als een fijn jaar! Goed dat je prima hebt kunnen landen in Nederland, met snel een eigen baan en huis. Het idee van een eigen plekje snap ik heel goed. Ik ben nu voor een lange tijd op reis en af en toe is het heel fijn om een appartement te huren en even lekker ’thuis’ te blijven. Alvast een fijn 2020 gewenst!

  1. Post
   Author

   Thanks Esther! Was inderdaad een mooi jaar ☺️ Grappig dat jij het idee herkent van een eigen plekje. Slim om dan af en toe een appartement te boeken, even alles overal laten slingeren en een ‘eigen’ plekje te hebben voor een tijdje. Waar ben jij nu? Jij ook alvast een fijn 2020!

 2. Pingback: Een persoonlijke terugblik: 2019 in cijfers - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.