Zweeds Lapland bezoek je in de zomer

Mijn terugblik op reizen in 2017

Daphne Persoonlijk 5 Comments

Terwijl ik net begonnen ben aan mijn nieuwe, grote avontuur is het jaar 2017 alweer bijna ten einde. Heel clichƩ misschien, maar ook dit jaar is weer voorbij gevlogen! Hoog tijd om weer terug te blikken op (de reizen van) het afgelopen jaar. 2017 was weer een fijn reisjaar en ook het jaar waarin ik (reis)dromen heb waargemaakt! Lees je mee?

Januari

In januari wordt er vooral heel erg hard gewerkt. Vele reizen heb ik verkocht en geboekt voor andere mensen, echter geen enkele zelf gemaakt. Het kan helaas niet altijd feest zijn šŸ˜‰

Februari

Mijn vriend heb ik verrast met een weekend Barcelona. We waren allebei al een keer eerder in Barcelona geweest, maar nog nooit samen. Hoog tijd dus om weer eens terug te gaan. Niet alleen genoten we van de heerlijke stad, de tapas, manchego kaasjes en de Mercat de la Boqueria. Ook van de Sagrada Familia, Casa BatllĆ³ en Park GĆ¼ell. De mooie wijken El Gotic, El Born en Exiample. Als klap op de vuurpijl gingen we naar een voetbalwedstrijd van FC Barcelona! Iets waar ik, als voetbalfan, net als mijn vriend al jaren van droomde.

Meer lezen over Barcelona? Dit zijn mijn favoriete plekjes in Barcelona!

Maart

In maart staat er weer een nieuw reisje op de planning. Met Ć©Ć©n van mijn beste vriendinnen boek ik een nieuwe reis met srprs.me om ons vriendschapsjubileum te vieren. Op Schiphol komen we erachter dat we dit gaan vieren in…. Napels! We laten ons verrassen door deze bijzondere stad! Eten lekkere pasta’s en pizza’s, in de stad waar de pizza ontstaan is. Bezoeken de Vesuvius, het indrukwekkende Pompeii en laten ons verdwalen in de smalle straatjes van het Quartieri Spagnoli. Nooit gedacht dat Napels en haar prachtige omgeving zoveel te bieden heeft! Een dikke vette aanrader!

Ga op vakantie met je bestemming als verrassing.

Meer lezen over Napels? Ik schreef er verschillende blogposts over!

April

In april zijn vriendlief en ik nog steeds in dubio wat we willen doen met de vakanties de rest van het jaar. Hij is bezig Ć©Ć©n van zijn bedrijven te verkopen en voordat dit rond is wil hij niet echt iets plannen. Concrete plannen worden er dan dus ook niet gemaakt en IJsland, wat ik graag wilde bezoek in mei of juni, werd dan ook weer eens uitgesteld. Even geduld dus!

Mei

In mei veranderde er weinig ten opzichte van april. Opnieuw worden er nog geen concrete gemaakt, wel trekken we er regelmatig op uit. Uitwaaien op het strand en familiebezoekjes in Groningen.

Juni

In juni kwam er twee keer goed nieuws. We besluiten onze eerste gezamenlijke reis van dit jaar te boeken en ik mag op uitnodiging van goTo Nordics naar Zweeds Lapland! Hoe gaaf is dat! Een bestemming die vaak bezocht wordt in de winter, verdiend ook zeker een bezoek in de zomer. Want wauw wat is Zweeds Lapland prachtig! Overweldigende natuur met uitgestrekte meren en sparrenbos in het midden en een ruige kuststrook in het oosten. En geweldige lieve huskies! Met een auto trek ik er op uit om het gebied te verkennen en werd op slag verliefd op lapland. EĆ©n ding is zeker: ik kom er nog eens terug!

Meer lezen over Zweeds Lapland in de zomer? Ik geef je 8 tips van dingen die je zeker moet doen in Zweeds Lapland!

Juli

En die eerste gezamenlijke reis van het jaar gaat naar… KroatiĆ«! Hoewel ik al had verwacht dat KroatiĆ« mooi zou zijn, eenmaal daar blijkt het nog fijner dan vooraf gedacht! Wat een heerlijk land! We maken een roadtrip en reizen naar Plitvice National Park, Zadar, Krka National Park en via verschillende fortificaties en de mooie Makarska riviera naar Dubrovnik. We wisselen de auto in voor de boot en eindigen de reis op de heerlijke eiland Hvar en Brac om te eindigen in het mooie Split. Wat mij betreft de ideale mix tussen natuur, cultuur en stand! Aanrader dus! En naast al deze prachtige ervaringen werd het bedrijf van mijn vriend ook nog eens verkocht! Hoera!

Nieuwsgierig geworden naar mijn roadtrip door Kroatiƫ? Ik deel mijn tips en ervaringen met je!

Augustus

Augustus staat in het teken van nagenieten van de prachtige reis naar Kroatiƫ. Maar ook de maand waarin onze plannen om opnieuw voor langere tijd op reis te gaan steeds concreter worden. De droom om voor langere tijd weg te gaan was er al langer, maar leek nog heel ver weg. Doordat het bedrijf van mijn vriend verkocht is en hij nu met een nieuwe start-up bezig is en dat eigenlijk overal ter wereld kan optimaliseren bleek het juiste moment om te gaan ineens best dichtbij!

Om zeker te zijn van een working holiday visum voor mij regelden we die alvast voor mijn 31ste verjaardag. Ook het toeristenvisum van vriendlief werd aangevraagd. Gelukkig duurde het niet lang en werden beide visa goedgekeurd. Nu hebben we een jaar de tijd om alles in orde te maken en naar AustraliĆ« te reizen voordat het visum verloopt. Moet lukken zou je denken šŸ˜‰

September

In september hakken we de knoop door om onze droom, nog voor het einde van het jaar, te verwezenlijken. We besluiten te beginnen met vakantie in Thailand en boeken een vliegticket naar Bangkok. Ook boeken we wat hotels in verband met de kerstperiode en hebben we als doel ergens eind januari naar AustraliĆ« door te reizen. De rest zien we ter plaatse wel. De huur van het appartement in Amsterdam en mijn baan worden opgezegd. De vrienden en familie worden ingelicht, het huis wordt opgeruimd en de eerste (kleine) spullen verkocht. Het grote nieuws is wereldkundig gemaakt, nu kunnen we niet meer terug šŸ˜‰

Oktober

Mijn Marktplaats handel begint een prominente plek in mijn dagelijkse bezigheden te krijgen en veel van onze spullen worden verkocht. Eerste de spullen die we in de kast hebben liggen en niets mee doen. Voor de rest van de meubels moet nog een plan gemaakt: opslaan of verkopen?

Tussen al de verkopen en regeldingen door vertrek ik samen met mijn papa ook nog een weekendje weg. Waar we vorig jaar naar Liverpool gingen, werd het dit jaar het Belgische Leuven. Een gezellige, sfeervolle studentenstad waar we ons prima vermaakt hebben! Leuven is de ideale plek voor een weekend in Belgiƫ.

November

November staat volledig in het teken van plannen, opruimen, inpakken en verkopen. We besloten onze meubels te gaan verkopen. Opslaan was best duur en eigenlijk bleken we ook niet zo gehecht aan onze meubels. Bijzonder hoe fijn het eigenlijk voelt bijna geen spullen meer te hebben. Onze poesjes gaan tijdens onze reis bij de schoonouders logeren en onze overgebleven spullen worden bij mijn moeder op zolder gestalt. Voor de meeste taakjes staat inmiddels een vinkje en mijn laatste werkdag bij Jambo is ook alweer aangebroken. Wat is de tijd voorbij gevlogen!

December

De eerste anderhalve week van de maand december staat in het teken van verhuizen en afscheid nemen. Twee dingen die niet leuk zijn, maar wel moeten gebeuren. Alles verloopt prima, totdat ik afscheid moet nemen van mijn oma. Uiteraard hoop ik dat het slechts voor iets meer dan een jaar is, maar ze is bijna 91 jaar en je weet niet hoe lang ze nog bij ons is. In tranen verlaat ik haar appartement en hoop ik met heel mijn hart dat dit niet de laatste keer is dat ik haar lieve gezichtje heb gezien! Ook het afscheid van de rest van de familie verloopt in tranen. Alle eerdere stappen leken makkelijker te gaan dan de eerste keer dat we voor langere tijd op reis gingen, maar het afscheid viel me toch een stuk zwaarder deze keer. Geen idee waarom dit zo was, maar de laatste anderhalve dag zijn er een hoop tranen gevloeid. Wel hebben nog genoten van een paar dagen sneeuw!

Inmiddels hebben we Nederland ingeruild voor de Thaise zon en zitten de eerste dagen in Bangkok er al op. De Thaise maaltijden en Singha’s smaken me weer opperbest en de zon heb ik gemist! Uiteraard zal ik de komende tijd mijn blog bijhouden en jullie op de hoogte houden van alle belevenissen!

Plannen voor 2018

Vorig jaar eindige ik mijn blog met de plannen voor 2017 waarin ik aangaf voor het eerst nog geen concrete plannen te hebben voor het nieuwe jaar. Wel had ik ideeĆ«n, maar nog niets stond vast. Voor 2018 is dit echt totaal het tegenovergestelde. Want de verwachting is dat we heel 2018 ‘on the road’ zullen zijn! Eerst nog even in Thailand en uiteindelijk een jaar in AustraliĆ«! Jeej! Pas in 2019 zullen we weer terugkomen naar Nederland. 2018 zal dus een jaar vol reizen worden. Goede vooruitzichten lijkt me?!

ā™„ Wat was jouw mooiste ervaring in 2017? En welke plannen heb jij voor 2018?

Comments 5

  1. Post
   Author

   Absoluut Janet en een nog mooier jaar in het vooruitzicht. Australie zijn we verliefd op, daarom wilden we ook terug. In 2014 5 weken geweest en toen al wisten we dat we terug zouden komen, maar dan langer ?

  1. Post
   Author

   Nog geen verhaal over onze eerste dagen in Thailand, maar die gaat nog wel komen. Eerst nog dit jaaroverzicht en dan komen de verhalen over onze huidige reis vanzelf. Dikke kus aan Wodka & Bull! En Alie šŸ˜‰ En jou ā¤ļø

 1. Pingback: Mijn terugblik op reizen in 2019 - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.