Mijn terugblik op 2014

Daphne Persoonlijk 6 Comments

Het jaar 2014 zit er alweer bijna op. Wat gaat de tijd toch snel! Ik kan wel zeggen dat 2014 één van mijn mooiste (reis)jaren ooit is geweest. Eind 2013 maakte ik mijn grootste droom waar en ging op wereldreis. Een reis die in oktober 2013 begon met het prachtige Azië, zich grotendeels in 2014 afspeelde en eindigde op zonnig Curacao. Na deze fantastische reis en een liefdevolle thuiskomst vond ik vrij snel weer een baan bij mijn oude werkgever Randstad en kon het sparen voor nieuwe reizen weer beginnen. Ik was al verslaafd aan reizen, maar na zo’n toffe reis ben je helemaal ‘addicted’! Ik besloot me daarom vast weer te verdiepen in andere toffe bestemmingen. Zo bezocht ik in 2014 ook nog het sprookjesachtige Jordanië en was het eindelijk tijd voor een bezoek aan het hippe Londen. 2014 was een te gek jaar!

Screen Shot 2014-10-26 at 13.01.00

Let’s explore!

Januari

In januari had ik de tijd van mijn leven in het zonnige Australië met onze camper, omdoopt tot Captain Bruce. We begonnen het jaar met vuurwerk in Sydney. Een droom die werkelijkheid werd. Na deze geweldige start reisden we af naar Cairns en bracht ‘Bruce’ ons via het regenwoud van het Daintree National Park via de oostkust langs the Whitsundays en Fraser Island weer terug naar Sydney. Net op tijd om de verjaardag van Australië te vieren op Australia Day.

New Year's @ Sydney

New Year’s @ Sydney

Februari

De tweede maand van 2014 stond in het teken van Nieuw Zeeland. Het land van the Lord of The Rings heeft me betoverd. Wat is het daar mooi. Vanaf het moment dat ik er aan kwam direct mijn ‘lievelings’. De meren zijn er blauwer dan blauw. Groen is er groener dan groen en elk achter elke bocht schuilt weer een nieuw avontuur. Onze Happy Camper liet ons een enkele keer in de steek, maar bracht ons van het zuider- naar het noordereiland. We genoten van de diepblauwe meren in het midden van het zuidereiland. De prachtige kleuren van de Otago Peninsula en het mysterieuze Milford Sound, door ons omgedoopt tot ‘Milfjord’. Waarom, lees je hier. Daarna kwam Queenstown, dé adrenaline stad van Nieuw Zeeland! Hier kon ik mijn lol wel op en waagde ik mij voor de 2de keer in een vliegtuig voor een skydive. I just love it! Via de Haast Pass langs de gletsjers naar het Abel Tasman NP voor een dolle kajak trip. Met een cruise de Cook Strait over, dwars door de betoverde Marlborough Sounds. Ook het noordereiland was prachtig en bracht ons het Tongariro National Park, Lake Taupo, het Waiotapu Termal Wonderland, de Coromandel Peninsula en het mooie Paihia. Wat een fantastisch maand was februari!

Lake Wakatipu @ Queenstown

Lake Wakatipu @ Queenstown

Maart

Ook maart was niet mis. Na een fantastische tijd in Nieuw Zeeland vloog ik naar Frans Polynesië. Een paradijs op aarde. Mijn vakantie tijdens de reis. Ik sliep in een huis op palen met mijn eigen aquarium om me heen. Zwom er met haaien en pijlstaartroggen. Maakte er mijn mooiste duik ooit. Ik genoot met volle teugen op het te gekke eiland Moorea. Maart stopte hier niet voor mij. Het bracht nog een andere droom in vervulling: een bezoek aan het ruige Paaseiland. Al zolang als ik me kan herinneren wil ik oog in oog staan met de mysterieuze moai en hun verhaal leren kennen. Met de meeste crappy huurauto ooit ontdekte ik dit fascinerende eiland. Qua formaat zo groot als Texel. Maar wat een impact. De moai zijn betoverend, de mensen lief, de zonsondergangen magisch, de ijsjes van MiKafe heerlijk en empanadas van de Surf Bar goddelijk. Vanaf het sprookjesachtige Paaseiland vloog ik naar Chili. Ontdekte het bijzondere Santiago, maar was pas echt onder de indruk van het winterwonderland in het zuiden. Patagonië. Het ruige Torres del Paine in Chili en de ijsblauwe gletsjer Perito Moreno in het Parque Los Glaciares in Argentinië. Ik maakte de mooiste hikes. Ging (voor mijn gevoel) bijna dood van vermoeidheid, maar wat was het prachtig. Maart bracht dromen in vervulling.

Zonsopkomst @ Ahu Tongariki

Zonsopkomst @ Ahu Tongariki

April

Toen was het april. April was een maand met dubbele gevoelens. Nog zoveel moois voor de boeg: Buenos Aires, de Iguazu Falls, Rio de Janeiro, het prachtige Cusco en de stad van de Inca’s, de Machu Picchu. Yes, eindelijk mocht ik die laatste afvinken van m’n bucket list. Met als klap op de vuurpijl nog een relax vakantie en zwemmen met dolfijnen (mijn meisjesdroom, jeej) op Dushi Curacao. Maar ook het einde van mijn wereldreis. In april kwam een einde aan mijn zo lang gekoesterde droom. Het was wel even zwaar om op het vliegtuig naar huis te stappen. Ik was nog niet klaar. Wilde nog zoveel dingen zien. Zoveel mensen ontmoeten en genieten. Maar het zat er op. Na een kleine 7 prachtige maanden was het tijd om de familie weer te zien. Onze huurders te bedanken voor het oppassen. Onze katten te knuffelen en weer een baan te zoeken. Welcome to reality!

Zwemmen met dolfijnen @ the Dolfin Academy.jpg

Zwemmen met dolfijnen @ the Dolfin Academy.jpg

Mei

Mei was een maand van bezinning. Een maand waarin alle mooie momenten van de afgelopen maanden nogmaals de revue passeerden. De vele fotoboeken werden gemaakt. Vrienden bezocht werden. Met iedereen bijgekletst werd en ik mijn nieuwe baan vond. Terug bij Randstad, maar een nieuwe uitdaging. Daarnaast begon ik alweer voorzichtig plannen te maken voor nieuwe reizen. Want eenmaal een reiziger, altijd een reiziger. Zo boekte ik vast een lang weekend Londen in september. Yes, ik had weer wat om naar uit te kijken 🙂

Juni

In juni starte ik weer met werken. Toch wel even wennen om na zo’n fantastische reis weer fulltime te gaan werken. In juni trouwde ook de lieve Anne. Een prachtige bruiloft in het mooie Groningen. Ook genoot ik, als echte voetbalvrouw, met volle teugen van het Nederlands Elftal dat het uiteindelijk schopte tot de halve finale. Daarbij maakte ik kennis met de superfood rage en kookte ik de meeste heerlijke recepten. In juni begon het normale leven echt weer.

Hup Holland Hup

Hup Holland Hup

Juli

De in juni ingezette kookrage vervolgde ik in juli. Boekweitpannenkoeken, bananenbrood en quinoa quiches. Heerlijk. Naast al dit lekkers ondernam ik ook nog een leuk tripje naar onze hoofdstad. Een heerlijk weekend bijkletsen met vrienden. Een bezoek aan het vernieuwde Rijksmuseum. Struinen door het Vondelpark. Biertjes op het Leidseplein, thais eten en lekker shoppen. Een heerlijk zomers weekend in juli!

Proost!

Proost!

Augustus

In augustus werd ik weer een jaartje ouder. De teller staat inmiddels op 28. Ook bezocht ik in augustus het mooie Den Haag en at het lekkerste ijsje ooit in het gezellige Delft. Augustus was ook de maand waarin ik besloot weer te gaan bloggen. Tijdens de reis hield ik een blog bij om mijn belevenissen met vrienden en familie te delen, maar na de reis stopte ik hier mee. In augustus begon ik het steeds meer te missen en besloot ik weer te gaan schrijven, maar dan voor een breder publiek.

Nom Nom

Nom Nom

September

In september bestelde ik een kekke camerariem om mijn grote vriend Canon mee op te fleuren. Daarnaast was september de maand waarin in na vele keren vliegveld Heathrow bezocht te hebben eindelijk een bezoek bracht aan de metropool zelf. Londen Baby! Een heerlijk lang weekend struinen door de Engelse hoofdstad. Ik at er heerlijke wraps bij EAT. Snoof cultuur in Tate Modern, Natural History Museum en The British Museum. Maakte kennis met trendy Soho. At een verrukkelijke Libanese maaltijd bij Comptoir in South Kensington en dronk borreltjes in Shoreditch. Wat een genot! Ook begon de badminton competitie weer. Leuk!

The Tower Bridge

The Tower Bridge

Oktober

Oktober begon rustig met heerlijke sushi in Haren en de 50ste verjaardag van mijn tante. Half oktober zat er weer een reisje in het verschiet, met bestemming Jordanië. Jordanië stond al even op mijn lijstje en omdat het zo anders was dan alle andere dingen die we in 2014 al gezien hadden vonden we dit het juiste moment om te gaan. We boekten alleen een vlucht, een huurauto en de eerste hotelovernachting en vlogen naar de hoofdstad Amman. Wat was het er heerlijk! Een ideale mix tussen cultuur (Amman, Jerash en Petra), natuur (de Wadi Rum en de Dode Zee) en zonvakantie (Aqaba aan de Rode Zee). De cultuur is adembenemend en de mensen zijn er super lief. Jordanië heeft me meer dan verrast!

Al Khazneh (de Schatkamer)

Al Khazneh (de Schatkamer)

Ook boekten we in oktober alvast onze volgende trip. In mei 2015 gaan we Namibië en Botswana verkennen middels een 4×4 safari. Kamperen midden in de natuur, in wildparken, met de dieren om ons heen. Ik kijk er nu al enorm naar uit. Back to my beloved Africa!

Op kampeerreis door Namibië & Botswana

Op kampeerreis door Namibië & Botswana

November

In november kwam ons badminton team erachter dat we dit jaar weleens kampioen konden worden en kwam de spirit er nog meer in. Strijden we nog harder op de punten en zijn we nog fanatieker geworden dan we al waren. November was ook de maand waarin ik de eerste uitwedstrijd van FC Groningen meemaakte. Helaas verloren ze van PEC. Desalniettemin was het een gezellige avond met een lekker broodje bal. Ook won ik in november de winactie van IkWilMeerReizen door mijn favoriete hotspot in te sturen. Ik won een toffe bucketlist rewritable wereldkaart. Welke reiziger wil die nou niet?!

Wooeehooe! Ik win!

Wooeehooe! Ik win!

December

En toen was het al december. De laatste maand van het jaar. De maand waarin we tijdens de ‘winterstop’ inderdaad aardig blijken te kunnen badmintonnen (op ons niveau dan :P), want we zijn ‘wintermeisters’. Hoera! Hopelijk is dat aan het einde van de competitie nog steeds zo! December is ook de maand van Sinterklaas en kerst met familie. Van de mooiste cadeaus en de lekkerste maaltijden. De maand waarin ik mijnn Aygo verkocht. De maand van de kortste dag en zelfs een beetje sneeuw. De maand waarin 2014 wordt geëvalueerd en plannen worden gekeken naar 2015.

Merry Christmas

Merry Christmas

Op naar 2015

2015 zal waarschijnlijk niet zo’n enorm reisjaar worden als 2014. Echter staat er al weer een super gave reis naar zuiderlijk Afrika gepland en zullen er nog andere toffe bestemmingen bijkomen. Zo ben ik in 2015 zeker van plan een reis te boeken bij srprs.me. Ken jij hun al? Echt iets voor een reiziger zoals jij! Ik ben benieuwd wat 2015 zal brengen. Ik laat me in ieder geval verrassen.

Ik wens jullie alvast een fijne jaarwisseling en een reislustig 2015 toe!

Wat waren jouw mooiste momenten in 2014? Deel ze hieronder in een reactie. Ik ben benieuwd!

Comments 6

 1. Wauwww, wat een heerlijk jaar had jij! Ik was in februari ook in Nieuw-Zeeland, maar wat zag jij nog zoveel meer moois! Heerlijk om daarnaar terug te kijken en ik snap maar al te goed dat je weer weg wilt 😉 Het nieuwe jaar in Australië vieren is een grote droom, hopelijk wordt die nog eens werkelijkheid!

  Ik wens je veel plezier, gezelligheid en reislust voor 2015. Geniet en maak er een topjaar van!

  1. Post
   Author

   Wat lief Marcella, dank je! Het was ook echt een top jaar en al dat reizen is verslavend dus word ik al onrustig als ik geen reisje meer in het verschiet heb (hoe erg!). O&N in Australië is ook echt heel tof. Nu ik dat heb ‘afgevinkt’ staat NYC hoog bovenaan om daar de jaarwisseling te vieren. Ik wens jou ook een top 2015! Heel veel succes met verhuizen naar het mooie Groningen 😉 Wie weet kom ik je nog eens tegen in de stad hihi

 2. Wauw gaaf zeg om te lezen en veel herkenbare avonturen van de wereldreis die ik ook maakte in 2014. Ik vond NZ ook zo gaaf en heb daar ook geskydived. Leuk dat je die kaart hebt gewonnen. Ik heb die na onze reis ook aangeschaft, maar dan degene met een kraslaagje. Ik dacht eerst dat jij die ook had en dacht echt: Huh wauw die heeft wel heel veel van de wereld gezien 😉
  Groetjes

  1. Post
   Author

   Hahah hilarisch, had ik maar zoveel van de wereld gezien 😛 Leuk dat je zoveel herkent in mijn verhaal en ook een toffe wereldreis hebt gemaakt in 2014! Waar ben jij allemaal geweest? NZ heeft echt mijn hart gestolen, wat was het daar gaaf!

   1. Ja ik vond NZ ook zo gaaf. Wij waren er alleen met de winter op komst dus was het soms wel erg koud en konden niet alle outdoor dingen doen. Maar NZ met herfst/winter is ook wel heel gaaf qua landschap en kleuren etc. Wij zijn met de Trans Mongolië Express naar China gereisd via Mongolië. Toen Tibet, Nepal, India. Dubai & Oman. Kenia. Filipijnen. Indonesië. NZ. Sydney. Hawaï & New York. Was wel heel vet 😀 Goede herinneringen!

    1. Post
     Author

     WAUW! Dat was ook zeker een hele toffe reis! De Trans Mongolië Express en daarna China (en Japan haha) staat ook nog heel hoog op mijn lijstje. De Filipijnen trouwens ook! Ach eigenlijk wil ik gewoon overal heen waar ik nog nooit geweest ben 😉 Maar gave reis hoor!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.