Travel Tag: Mijn mooiste reisjaar

Daphne Persoonlijk 18 Comments

Tijdens een Twitter gesprek met Denise en Emma kreeg ik ineens het idee voor deze blogpost. We hadden het over mijn nieuwe reisplannen voor het einde van dit jaar (hier binnenkort meer over) en kwamen niet lang daarna op hoe het allemaal begon. Welke bestemming deden we als eerste buiten Europa aan? Waar vlogen we naartoe en welk jaar was dat? Inspirerende reizen, te gekke bestemmingen kwamen voorbij. Niet lang daarna kwamen we op het reisjaar dat het meeste indruk maakte. Het jaar dat we bestempelden als ‘mooiste reisjaar’. Ik hoefde niet lang na te denken over mijn mooiste reisjaar. Dat was 2014! 2014 was without a doubt mijn mooiste reisjaar. Maar wat gebeurde er allemaal in 2014? Lees je mee met mijn mooiste reisjaar?
Bewandel de prachtige straten van vroeger

Wat deed ik in mijn mooiste reisjaar?

Ik deed veel, heel veel! In 2014 beleefde ik deel II van mijn wereldreis en maakte na terugkomst ook nog een paar mooie reizen. Het begon met vuurwerk in Sydney. Een droom die werkelijkheid werd. Na deze geweldige start reisden we af naar Cairns en bracht onze camper ons via het regenwoud van het Daintree National Park via de oostkust langs the Whitsundays en Fraser Island weer terug naar Sydney. Net op tijd om de verjaardag van Australië te vieren op Australia Day.
Daf_Aus
Na Australië was Nieuw Zeeland aan de beurt. Het land van the Lord of The Rings heeft me betoverd. Wat is het daar mooi. Vanaf het moment dat ik er aan kwam direct mijn ‘lievelings’. De meren zijn er blauwer dan blauw. Groen is er groener dan groen en elk achter elke bocht schuilt weer een nieuw avontuur. Onze Happy Camper liet ons een enkele keer in de steek, maar bracht ons van het zuider- naar het noordereiland. We genoten van de diepblauwe meren in het midden van het zuidereiland. De prachtige kleuren van de Otago Peninsula en het mysterieuze Milford Sound, door ons omgedoopt tot ‘Milfjord’. Waarom, lees je hier. Daarna kwam Queenstown, dé adrenaline stad van Nieuw Zeeland! Hier kon ik mijn lol wel op en waagde ik mij voor de 2de keer in een vliegtuig voor een skydive. I just love it! Via de Haast Pass langs de gletsjers naar het Abel Tasman NP voor een dolle kajak trip. Met een cruise de Cook Strait over, dwars door de betoverde Marlborough Sounds. Ook het noordereiland was prachtig en bracht ons het Tongariro National Park, Lake Taupo, het Waiotapu Termal Wonderland, de Coromandel Peninsula en het mooie Paihia. Was een fantastisch land, hier zou ik zo kunnen wonen!

Tongariro National Park
Na een fantastische tijd in Nieuw Zeeland vloog ik naar Frans Polynesië. Een paradijs op aarde. Mijn vakantie tijdens de reis. Ik sliep in een huis op palen met mijn eigen aquarium om me heen. Zwom er met haaien en pijlstaartroggen. Maakte er mijn mooiste duik ooit. Ik genoot met volle teugen op het te gekke eiland Moorea.
Our Overwater Bungalow
Na Moorea kwam nog een andere droom in vervulling: een bezoek aan het ruige Paaseiland. Al zolang als ik me kan herinneren wil ik oog in oog staan met de mysterieuze moai en hun verhaal leren kennen. Met de meeste crappy huurauto ooit ontdekte ik dit fascinerende eiland. Qua formaat zo groot als Texel. Maar wat een impact. De moai zijn betoverend, de mensen lief, de zonsondergangen magisch, de ijsjes van MiKafe heerlijk en empanadas van de Surf Bar goddelijk.
Zonsondergang @ Ahu Tahai
Vanaf het sprookjesachtige Paaseiland vloog ik naar Chili. Ontdekte het bijzondere Santiago, maar was pas echt onder de indruk van het winterwonderland in het zuiden. Patagonië. Het ruige Torres del Paine in Chili en de ijsblauwe gletsjer Perito Moreno in het Parque Los Glaciares in Argentinië. Ik maakte de mooiste hikes. Ging (voor mijn gevoel) bijna dood van vermoeidheid, maar wat was het prachtig.
The Perito Moreno Glacier
Vanaf Patagonië gingen we verder met Buenos Aires, de Iguazu Falls, Rio de Janeiro, het prachtige Cusco en de stad van de Inca’s, de Machu Picchu. Yes, eindelijk mocht ik die laatste afvinken van m’n bucket list. Met als klap op de vuurpijl nog een relax vakantie en zwemmen met dolfijnen (mijn meisjesdroom, jeej) op Dushi Curacao, maar ook het einde van mijn wereldreis.
Magical Machu Picchu
Aan elke lang gekoesterde droom komt een einde. Het was wel even zwaar om op het vliegtuig naar huis te stappen. Ik was nog niet klaar. Wilde nog zoveel dingen zien. Zoveel mensen ontmoeten en genieten. Maar het zat er op. Na een kleine 7 prachtige maanden was het tijd om de familie weer te zien. Onze huurders te bedanken voor het oppassen. Onze katten te knuffelen en weer een baan te zoeken. Welcome to reality!

Nadat ik weer een paar maanden werkte was het tijd voor de eerste trip na de wereldreis. Na vele keren vliegveld Heathrow bezocht te hebben was daar dan eindelijk een bezoek aan de metropool zelf. London Baby! Een heerlijk lang weekend struinen door de Engelse hoofdstad. Ik at er heerlijke wraps bij EAT. Snoof cultuur in Tate Modern, Natural History Museum en The British Museum. Maakte kennis met trendy Soho. At een verrukkelijke Libanese maaltijd bij Comptoir in South Kensington en dronk borreltjes in Shoreditch. Wat een genot! Fijn om Londen eigenlijk eens echt te zien 😉
tower bridge
2014 afsluiten met alleen een weekje weg was geen optie. Ook een heuse vakantie kon niet ontbreken. Next destination; Jordanië. Jordanië stond al even op mijn lijstje en omdat het zo anders was dan alle andere dingen die we in 2014 al gezien hadden vonden we dit het juiste moment om te gaan. We boekten alleen een vlucht, een huurauto en de eerste hotelovernachting en vlogen naar de hoofdstad Amman. Wat was het er heerlijk! Een ideale mix tussen cultuur (Amman, Jerash en Petra), natuur (de Wadi Rum en de Dode Zee) en zonvakantie (Aqaba aan de Rode Zee). De cultuur is adembenemend en de mensen zijn er super lief. Jordanië heeft me meer dan verrast! En daarmee is mijn mooiste reisjaar rond.
Al Khazneh (de Schatkamer)

Jouw mooiste reisjaar

Ik ben deze tag begonnen omdat ik ook onwijs benieuwd ben naar jouw mooiste reisjaar! De bedoeling van deze tag is dan ook dat andere mensen hun tofste reisjaar delen. Waar was je toen en waarom maakte juist dit jaar zo’n indruk? Ik maak vast een beginnetje en nomineer een paar toffe bloggers:

Natuurlijk mag iedereen deze tag overnemen, maar ik zou het wel heel tof vinden als je dan een linkje plaatst naar dit artikel? Doe je mee, laat dan hieronder een reactie achter, dan kan ik meegenieten van je mooiste reisjaar!

♥ Wat vind jij van mijn reisjaar en deze tag?

Comments 18

  1. Post
   Author

   Sorry!!! Ik snap dat dit waarschijnlijk ook een jaar is dat ik zelf nooit ga overtreffen 😉 Desalniettemin ben ik erg benieuwd naar jouw tofste reisjaar! Kom maar door 😉

  1. Post
   Author

   Thanks Lotte. Ja het kwam zo spontaan op Twitter, dacht daar ga ik wat mee doen! Ik ben heel benieuwd welk jaar je kiest en je verhaal daarbij! Leuk Lotte! 🙂

 1. Wat een briljant reisjaar zeg, mooier wordt het niet! Echt een heel leuk idee voor een tag, dank voor het taggen ook! Ik moet nu gaan kiezen tussen 2010 en 2015, mijn ‘wereldreisjaren’ 🙂

  1. Post
   Author

   Nee daar ben ik ook bang voor 😉 Wellicht ooit nog een wereldreis 2.0 en dan doen we het gewoon allemaal nog een keer. Zoals jij 😉 haha. Snap dat het voor jou ook een hele moeilijke keuze is. Jij hebt ook te gekke reisjaren achter de rug (en bent er nog van aan het genieten)!

  1. Post
   Author

   Klopt Sabine, het was een te gek reisjaar! Hopelijk komt er ooit nog zo eentje 😉 Wat was jouw mooiste reisjaar?

 2. Het zuiden van Argentinie, de mooie hikes, supergeweldig. Ik deel die ervaring met je. Zou zo weer terug willen gaan, en 7 maanden reizen in 1 jaar – dat moet per definitie een topjaar zijn! :).

  1. Post
   Author

   Ja absoluut! Patagonië was echt magisch! Zou ook graag nog eens terug gaan! En klopt, het was een jaar met heel veel mooie reizen! 🙂

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Jouw reisjaar was echt stunning, wat een avontuur en veeeeel bestemmingen! Ik ga je tag zeker overnemen, ik denk dat ik ook voor het met mijn reis door Nieuw-Zeeland ga! Stay tuned!

  1. Post
   Author

   Thanks Marcella! Het was zeker een te gek jaar. Hopelijk komt er ooit nog zo’n jaar 😉 Leuk dat je de tag overneemt Marcella!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.