Mijn mooiste duikspots

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Daar zit je dan. Met een bonzend hart op de boot. De wind in je haren. De heerlijk warme zon op je huid. Knikkende knieën want zo meteen is het zover. Na de nodige theorie, oefeningen in ondiep water en uitleg over je uitrusting. Begint zometeen het echte werk. Je eerste echte duik. Wat vond ik het spannend!

Eenmaal onder water, gewend aan het knerpende geluid bij het ademen en mijn duikuitrusting was ik fan. De onderwaterwereld inspireert me. De kleine vissen vind ik mooi, maar vooral de grote vissen. De haaien. De schildpadden. De roggen. De dolfijnen. De grote dieren fascineren me. Eigenlijk ben ik niet zo dol op haaien, maar onder water vind ik ze interessant en ben ik gek genoeg ook helemaal niet bang. Voor niets. Voor niemand. Onder water voelt het alsof je zweeft. Boven prachtig gekleurd koraal, vergane schepen en de mooiste vissen. Ineens zie je een wrak opdoemen. Een haai onder je door zwemmen. Een reusachtige schildpad op je afkomen. Oog in oog. Zo dichtbij. Je kunt het bijna aanraken.

De ene duikspot is weer zo anders dan de andere. Iedere plek heeft iets unieks. Ik denk dat ik al een aantal mooie plekken heb gezien. Goede zichtbaarheid onder water. Wat de duikervaring nog intenser maakt. Scheepswrakken. Tropische vissen. In alle soorten en maten. Maak snel kennis met mijn mooiste duikspots!

Phi Phi Leh, Thailand

Thailand beschikt over veel tropische paradijsjes. Ko Phi Phi is er één van. Mijn eerste kennismaking met de duiksport was hier. Gelijk een bijzondere. Tijdens de eerste duik spotte ik namelijk een luipaardhaai. Wauw! In het helderde water tref je hier naast mooi koraal ook zeeschildpadden, haaien en aalen aan. Ik dook bij Bida Nok, Bida Nai en Viking Cave. Een heerlijke plek om te duiken.

Luipaardhaai

Luipaardhaai

Het Liberty Wreck, Bali

Scheepswrakken fascineren me. Ik vind ze spannend. Vergane schepen met elk hun eigen verhaal. Opgenomen in de onderwaterwereld. Toen ik hoorde dat er op Bali een schip gezonken was net voor de kust bij Tulamben wist ik dat ik er wilde duiken. Je loopt in je uitrusting het water in, zakt een aantal meter en daar uit het niets doemt ineens een enorm scheepswrak op. Het Amerikaanse transportschip Liberty werd in 1942 niet ver van de kust door een Japanse onderzeeër getorpedeerd. Kippenvel!

Liberty Wrak

Liberty Wrak

The Great Barrier Reef, Australië

Iedereen die aan duiken denkt. Denkt ook gelijk aan The Great Barrier Reef. Geen verrassing dus dat ook deze duiklocatie op mijn lijstje staat. Het Great Barrier Reef is het  grootste koraalrif op de wereld. Een enorme biodiversiteit. Vissen in alle kleuren en maten. Schildpadden. Haaien. Dolfijnen. Roggen. Koraal in alle kleuren van de regenboog. Dat is ook hetgeen wat The Great Barrier Reef zo speciaal maakt. Op veel plekken langs de kust kun je het koraal bekijken. Dit heet het ‘inner reef’. Wil je een nog mooier stuk van het rif zien moet je naar het ‘outer reef’. Ik ging vanuit Cairns naar Flynn Reef en later naar Thetford Reef. Super helder water, nog nooit zag ik zoveel onder water. Oogverblindend koraal. Een immense variatie aan gekleurde vissen. Een epaulethaai haai en een zeeschildpad. Waar wacht jij nog op?

Schildpad

Schildpad

Paradijselijk Moorea, Frans Polynesië

Waarschijnlijk denk je Moorea? Waar ligt dat? Op ongeveer 45 minuten varen vanaf Tahiti. Het grootste eiland in de Frans Polynesische archipel. In de Stille Oceaan. Bora Bora zegt je waarschijnlijk meer 😉 Ook zo’n onontdekt paradijsje! Moorea is misschien wel ‘s werelds mooiste plek om te duiken! Ik had het geluk hier een duik te mogen nemen.

Prachtige blauwe lagunes. Parelwitte stranden. Kristalhelder water. Duiken op Moorea doe je niet voor het koraal, maar voor de enorme biodiversiteit. Citroenhaaien, roggen, schildpadden, dolfijnen,  zwart- en witpuntrifhaaien en vele tropische vissen. Op het Great Barrier Reef zag ik veel onder water. Maar hier zag ik nog meer. Wat een zicht. Wat een dieren. Wat een ervaring. Onbeschrijfelijk. Dat het eiland een bijna volmaakte hart vorm heeft kan geen toeval zijn. Het is een waar paradijs op aarde. Ik ben verliefd!

Moorea

Moorea; absoluut een van de mooiste duikspots ter wereld

Voordat ik op wereldreis ging had ik niet gedacht dat ik het duiken zo leuk zou vinden. Het plan was wel om mijn eerste duik te nemen en mocht het bevallen zou ik mijn Padi behalen. Zo leuk als dit had ik nooit gedacht!

Heb jij je Padi al? Hopelijk heb ik geïnspireerd deze te halen. Ik ben erg benieuwd welke mooiste duikspots je al hebt ontdekt? Waar moet ik mijn volgende duik maken?

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.