Mijn lang gekoesterde wens

daphne op wereldreis 2 Comments

Kiezen wat je volgende reisbestemming zal zijn vind ik altijd een lastige keuze. Er is namelijk zoveel te kiezen, want onze prachtige aardbol bestaat uit zo’n 1.904.711 verschillende bestemmingen en waar begin je dan? Dit was dan ook een van de vragen die ik me stelde toen ik ging plannen voor de wereldreis.

Mijn reislust werd vooral gewekt na mijn bezoek aan het prachtige Zuid Afrika waar ik mijn minor Humanitarian Management heb gedaan en na deze bijzondere ervaring nog een prachtige rondreis door het land heb gemaakt. Hierop volgende een mooie rondreis door oost Amerika en zuid-oost Canada en het jaar daarop was de westkust van Amerika aan de beurt. Met voorafgaand daaraan toch nog even een bezoek aan New York omdat het daar zo gaaf is!

Dit jaar stond eigenlijk Azië hoog op het verlanglijstje. Na meerdere verhalen van vrienden en familie over het heerlijke eten in Thailand, de vriendelijke bevolking en schoonheid van Laos, het overweldigende Angkor Wat, de grillige geschiedenis van Vietnam en het heerlijke relaxen op Langkawi en Bali, moest ik dat toch ook met eigen ogen moest zien! Maar dan moet je kiezen en moeilijke keuze uit al dit moois! Waar ga je naartoe en hoe ga je dit in hemelsnaam doen in louter 4 weken vakantie?

Het duurde dan ook niet lang dat de lang gekoesterde wens van een wereldreis weer de hoek om kwam. Tijdens een wereldreis kun je immers veel meer zien. Je kunt je dromen realiseren. Dat gaan wij doen! Het ticket is geboekt, 8 oktober 2013 vliegen wij naar de andere kant van de wereld om vanuit Bangkok te beginnen aan een onvergetelijke reis!

World Map of our Trip

Comments 2

  1. Dag Daphne, je blog heeft me helemaal geïnspireerd om ook een wereldreis te maken! De tour die jouw foto hier toont is ongeveer exact wat mijn vriend en ik willen doen, namelijk Thailand (misschien nog Aziatisch land meepikken daarrond) -> Indonesië -> Australië -> Nieuw-Zeeland -> Chili en Peru. Ik vroeg me af of je van uw wereldreis een blogartikel hebt, om het geheel wat te zien. Ik vind het zo niet meteen. Alvast heel erg bedankt!!

    1. Post
      Author

      Hi Laetitia, wat heerlijk dat jullie aan het plannen zijn voor een wereldreis. Nee ik heb helaas nog nooit een uitgebreide blog over m’n route geschreven. Wat je wel kan doen is al m’n reisdagenboeken van de wereldreis lezen. Daar heb ik elke keer een stukje geschreven over wat we allemaal gezien en gedaan hebben. Wellicht heb je daar iets aan? Heerlijke vooruitzichten in ieder geval! 💙

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.