Cambodja: met de tuktuk door Angkor Wat

Daphne Azië, Cambodja 2 Comments

Nabij het plaatsje Siem Reap in Cambodja vind je één van de belangrijkste en grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Het tempelcomplex Angkor Wat.

Angkor -wat in Khmer ‘heilige stad’ betekent- strekt zich uit over ongeveer 400 km² en bestaat uit tal van magische tempels, fascinerende kunstwerken en gebeeldhouwde decoraties. Het complex is gebouwd ten tijde van het Khmer Rijk, van de 9e tot de 15e eeuw. In het tempelcomplex vind je onder andere Ta Prohm, Bayon en Angkor Wat. Het is niet voor niets dat dit mysterieuze complex sinds 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ook prijkt het bij menigeen hoog op de bucket list. Of heb je het inmiddels afgevinkt?

Hoe bezoek je Angkor Wat in Cambodja?

Je kunt Angkor op verschillende manier bezoeken, maar de meeste leuke en makkelijkste manier is per tuktuk. Je spreekt een tijd en een route af met een tuktuk driver en de volgende dag staat hij paraat en zal hij je de hele dag rond rijden. Ideaal!

Met de tuktuk door Angkor

Met de tuktuk door Angkor

Omdat wij heel graag voor zonsopkomst in Angkor wilden zijn stond onze tuktuk al om 05:00 uur klaar. Vroeg! Ja, dat klopt, het was inderdaad vroeg. Nog in het donker vertrokken we uit Siem Reap. Over een lange weg. Door de bossen. Naar de ingang van Angkor. Gingen op de foto voor ons entreebewijs en werden daarna voor de ingang van de Angkor tempel gedropt. Nog in het donker moesten we onze weg zien te vinden naar het bekende meer dat voor de tempel ligt. Op zoek naar een goede plek om de zon op te zien komen. Helaas waren we niet alleen, maar met nog een heeeeleeeboel andere mensen. Echter hadden we een prima plek veroverd en waren we klaar voor de zonsopkomst. Wat een magisch moment als het zonlicht langzaam boven de horizon uitkomt en het complex langzaam aan steeds verder verlicht. Van donkerblauw naar paars. Van lila naar zachtroze. Wauw!

Zonsopkomst bij Angkor Wat

Zonsopkomst bij Angkor Wat

Na zonsopkomst bekeken we Angkor van binnen. Betoverend mooi. Naast Ankor bezochten we Ta Phrom, Angkor Thom, Baphuon, Bayon en nog een paar kleinere tempels. De zonsondergang -niet zo mooi als de zonsopkomst, maar zeker de moeite waard- zagen we bij Phnom Bakheng.

De natuur neemt Ta Prohm over

De natuur neemt Ta Prohm over

Ta Prohm

Ta Prohm

Het prachtige Bayon

Het prachtige Bayon

De Baphuon Tempel

De Baphuon Tempel

Wat kost een bezoekje aan Angkor Wat?

Een entreekaartje voor Angkor kost 20 US$ per persoon per dag of 40 US$ voor 3 dagen. Er zijn twee populaire routes die je kunt maken in Angkor. Een korte en een lange route. De meeste gangbare is de korte route. Deze hebben wij ook gedaan. Uiteraard kun je het gehele complex niet in één dag volledig zien. Mocht je daarom besluiten meerdere dagen te gaan kun je op een andere dag de langere route doen. Je brengt dan een bezoek aan de Roluos tempelgroep. Deze liggen op 13 km ten oosten van Siem Reap.

De tuktuk kost ongeveer 20US$ voor de hele dag, van zonsopkomst tot zonsondergang. Het is ook mogelijk om Angkor per fiets te verkennen. Deze zijn in Siem Reap te huur. Let wel, de korte route bedraagt ongeveer 17 km.

Toegangsbewijs Angkor Wat

Toegangsbewijs Angkor Wat

Ben je nieuwsgierig geworden naar Cambodja? Lees hier dan mijn volledige blog over dit bijzondere land.

Ben jij al in Angkor Wat geweest? Wat vond je ervan? Nog tips voor een bezoek aan deze archelogische site? Let me know!

Comments 2

  1. Eén van de mooiste plekken waar ik geweest ben inderdaad! Ook wij hadden een tuk tuk geregeld die ons de hele dag rond reed. Wij waren helaas alleen te lui om zo vroeg weg te gaan haha. Toch een beetje jammer achteraf!

    1. Post
      Author

      Echt prachtig! Jammer dat jullie te lui waren om zo vroeg op te staan 😉 het waa echt magisch. Wel samen met 1000 anderen 😉 je kent vast de foto’s en filmpjes wel 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.