LiveTheLiveYouLove is jarig!

Daphne Persoonlijk 26 Comments

Het is alweer 1 jaar geleden sinds ik besloot het bloggen weer op te gaan pakken. Tijdens de wereldreis schreef ik ook al posts, alleen daarna stopte ik er mee. Ik had immers niets meer om over te schrijven. Of toch? In augustus begon het toch weer te kriebelen en besloot ik weer te gaan schrijven. Mijn eerste post ging over een van de tofste dingen die ik ooit deed. Namelijk uit een vliegtuig springen. Ik begon mijn blog carrière met de post Adrenaline in Paradise. Nu een jaar verder -een jaar (!) wat gaat dat snel- zijn er heel wat posts geschreven, heb ik vele mooie reizen gemaakt en heb ik super leuke mensen ontmoet. Het leek mij leuk om bij mijn eerste blogjaar stil te staan. Benieuwd wat ik allemaal deed in mijn eerste blogjaar?

De foto van de blogpost waar heb allemaal echt mee begon

De foto van de blogpost waar heb allemaal echt mee begon

Mijn eerste blogjaar!

Afgelopen blogjaar maakte ik 8 reizen. Bezocht ik mooie steden als Londen, Fès en Ljubljana. Waaide ik 2x uit op de Nederlandse Waddeneilanden. En genoot ik met volle teugen van al het moois in Jordanië, Namibië & Botswana. Ontmoette ik de liefste bloggers. Had ik m’n eerste bloggersevent in het Lauwersmeergebied en volgden de eerste samenwerkingen.

Ik schreef 126 (!) blogposts. Over de meeste uiteenlopende onderwerpen. Ik schreef een aantal Travel Guides, bijvoorbeeld over Nieuw Zeeland en Australië. Ik schreef over de 15 tofste dingen die ik tot nu toe deed. Maakte verschillende fotoblogs. De oostkant van Australië. Patagonië. Schiermonnikoog. Fès en Namibië & Botswana. Schreef een aantal blogposts over dingen die ik mis. Aan Nederland als ik op reis ben en aan op wereldreis zijn. Ik werd genomineerd en vulde verschillende tags in. Maar het meeste schreef ik over mooie bestemmingen die ik bezocht en wat er te doen is.

Per kano het mooie Dokkum verkennen tijdens mijn eerste bloggersevent

Per kano het mooie Dokkum verkennen tijdens mijn eerste bloggersevent

Zelf werd ik hierdoor erg nieuwsgierig naar welke posts nu het beste gelezen zijn het afgelopen jaar. Hieronder de top 5! Staat jouw favoriet er ook bij?

 1. Op nummer 1 mijn verhuizing naar Amsterdam.
 2. Op 2 staart mijn post over mijn 7 meest teleurstellende vakantibestemmingen.
 3. Mijn droombestemmingen staat op 3.
 4. Gevolgd door mijn post over de vakantietrend van 2015.
 5. Op nummer 5 staat mijn plog met foto’s van Namibië & Botswana.

Wat wil ik doen in het volgende blogjaar?

In het eerste jaar heb ik al best veel bereik. Al zeg ik het zelf. En daar mag ik best een beetje trots op zijn. Iets waar ik nooit zo goed in ben 😉 Ook heb ik besloten nieuwe doelen te stellen voor een volgend blogjaar. Ik heb besloten me meer te gaan focussen op een bepaalde richting en kies daarom een niche -daarover binnenkort meer!- Ben je al nieuwsgierig? Daarnaast wil me meer focussen op mijn blog en een verdiepingsslag slaan. Ik heb nu een jaar ‘aangerommeld’ en vind dat het allemaal nog wel beter kan. Meer verdiepen in social media; hoe werkt het en wat levert het allemaal op. Meer focus op contacten met andere bloggers en meer contacten leggen met bedrijven. Dit lijken mij prima doelen die horen bij een nieuw blogjaar!

En niet onbelangrijk.. wat vind ik het bloggen LEUK!! En wat ben ik blij met al jullie lieve reacties! Zo ontzettend lief! <3 Hopelijk vind jij mijn blog ook maar een klein beetje zo leuk als ik jou vindt 😉

♥ Een nieuw jaar, nieuwe doelstellingen. Wat vind jij van m’n nieuwe blogdoelen?

Comments 26

 1. Wat super leuk dat het zo goed gaat met je blog! Ben heel erg benieuwd wat je niche zal zijn. Ik denk dat het altijd goed is om je op een bepaalde manier te onderscheiden, voor een bepaalde richting kiezen helpt daar zeker bij.

  Ik wens je nog heel veel succes en plezier met je blog!

  1. Post
   Author

   Thanks Linda! Het leek mij ook goed om wat focus aan te brengen en me op die manier meer te onderscheiden van de rest. Ik hou het nog even geheim, maar binnenkort meer 😉

  1. Post
   Author

   Ik ben ook trots en elke reactie die ik krijg maakt me super blij! Dat is waar je het voor doet. Naast dat ik het zelf erg leuk vind om te doen is het natuurlijk ook te gek als het gewaardeerd wordt 🙂

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Thanks lieve Kimber! De niche volgt snel hoor. Ik zal jullie niet te lang in spanning houden 😉 En die blogdates mogen zeker een terugkerend item worden! Vond het super leuk! En Sas is een heuse eventplanner 😉 haha

 2. Gefeliciteerd! Ook ik ben erg benieuwd naar je niche, maar zal je blog zeker in de gaten blijven houden. Grappig dat het artikel over je verhuizing naar Amsterdam het best gelezen is en dat terwijl je over zoveel ontzettend gave reizen hebt geschreven. Leuk je eerste artikel over je skydive. Ik heb daar zelf pas ook over geschreven, alleen ben ik niet zo’n adrenalinejunkie als jij. Ik weet namelijk niet zeker of ik het nog eens zou durven (hoewel ik het wel héél tof vond, hoor!). Succes met je komende blogjaar en blogdoelen!

  1. Post
   Author

   Tof dat je mij ook dit blogjaar blijft volgen Anita! Ja klopt, iedereen was nieuwsgierig naar mijn verhuizing naar Amsterdam haha. Ook grappig, dat mensen die je al tijden niet gesproken hebt je ineens aanspreken en met je willen meeten in Amsterdam 😉 Gelijk goed voor de contacten hihi. Ik ben inderdaad wel een adrenaline junkie, doe niets liever dan ‘springen’. Tof dat jij het ook gedaan hebt, en gewoon nog een keer doen hoor 😉

  1. Post
   Author

   Dank je wel! Het was zeker een goed gevuld jaartje. Hopelijk het komende weer 😉 Jordanië is fantastisch! Zou ik je zeker aanraden! Zo ontzettend fijne mensen, zoveel moois te zien en heerlijk weer.

 3. Gefeliciteerd! Zo te lezen is het een heel tof reis- en blogjaar geweest! Ben benieuwd naar je niche. Een focus is altijd goed, maar zonder niche vind ik je berichten nu ook al leuk! Op naar weer een spetterend jaar!

  1. Post
   Author

   Thanks Lisette! Super lief dat je zo enthousiast bent over mijn blog! Ik doe m’n best! Op naar een spetterend jaar inderdaad 🙂

 4. Gefeliciteerd! En wat een enthousiaste post zeg, ga gerust nog 10 jaar zo door ;-)! Ik ben wel benieuwd naar je niche hoor, kom maar op! Ik wens je nog heel veel fijne schrijfjaren toe en nog héél veel leuke blogmeets 😉

  1. Post
   Author
 5. Een mooi overzicht van een mooi jaar. Grappig dat er eigenlijk heel veel bloggers zijn die een paar maanden voor dat ik mijn eerste openbare blog schreef zijn gestart. Ik ben benieuwd wat je niche gaat worden maar ook zonder dat is dit een fijne site hoor! Op naar het volgend jaar en op naar de bloggersmeeting.

  1. Post
   Author

   Leuk om te horen dat je enthousiast bent over het overzicht! Ja klopt zijn best veel mensen begonnen met bloggen het afgelopen jaar. Jij bent ook lekker bezig! In okt lijken we nu een date te hebben, dus gaat helemaal goed komen 😉

 6. Gefeliciteerd met je blogverjaardag 😀 Mooie reizen heb je gemaakt in het afgelopen jaar; en wat heb je daar fijn over geschreven 🙂 Op naar een nieuw mooi & succesvol jaar!

  1. Post
   Author

   Wat super lief Eva! Leuk dat je me volgt en zo enthousiast bent! Ik doe m’n best! En vind het echt heel leuk 🙂 op naar een mooi nieuw blogjaar!!

  1. Post
   Author

   Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over mijn blog en de posts graag leest! ☺️ Cool dat de plog van Namibië en Botswana je favoriet is. Waarschijnlijk haalt die plog ook herinneringen bij je op, of niet?

 7. Ben zeker benieuwd naar je niche. Ik volg je eerlijk gezegd nog niet zo lang, maar ben wel benieuwd naar je nieuwe verhalen en ik struin nog door je oude ;)… Ik mis Amsterdam – stiekem een beetje jaloers. Succes. En uiteraard gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan.

  1. Post
   Author

   Wat een leuke reactie Bart! En leuk dat je LTLYL ontdekt hebt 😉 momenteel ben ik een beetje te druk met verhuizen waardoor het bloggen er een beetje bij inschiet. Maar straks, als alles geregeld is, ga ik weer druk aan de slag en zal ik ook mijn post over mijn niche afmaken 😉

 8. Gefeliciteerd Daphne! Zo leuk dat ik je heb leren kennen! Ik weet nog goed dat ik als enige op een
  blog van je reageerde. Hoe anders is dat nu, zo gaaaf! Mooie doelen heb je, en natuurlijk ben ik benieuwd naar je niche! Ik blijf je zeker volgen én met je afspreken. Gezellig!!

  1. Post
   Author

   Super lief! Ik vind het ook ontzettend leuk dat ik jou heb leren kennen! En was inderdaad ook erg blij met de eerste reacties, van jou ❤️ Echt tof! We gaan zeker blijven afspreken en elkaar blijven volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.