Nicaragua: ontdek Granada, Masaya & Leon

Daphne Nicaragua 14 Comments

De rit van San Jorge, waar we boot vanuit Ometepe aanmeert, naar Granada duurt maar een klein uurtje. Ineens staan we midden in de hitte van een koloniale stad. Hier valt het veel meer op dat 34 graden echt wel warm is. Ik mis de wind die zo heerlijk waaide op Ometepe nu al. Ik ben echt wel een stadsmeisje, maar met deze hitte vind ik het toch wat minder leuk. Gelukkig heeft ons hotel een zwembad en kunnen we als we willen een verfrissende duik nemen.
IMG_1649
Gewapend met zonnebrandcreme en een fles water gaan we op pad. We lopen door de klinkerstraatjes, langs kleurrijke huizen. Babyroze, okergeel, mintgroen. Ze hebben alle kleuren van de regenboog. De prachtige gele kathedraal van Granada, het gezellige plein met marktkraampjes en mensen die zittend op een bankje met hun telefoon spelen en in de schaduw even bijkomen. Sommigen doen een siësta. Enkele toeristen laten zich met paard en wagen door de stad rijden, anderen trotseren net als wij op havaianas de klinkerstraatjes.
IMG_1648
We genieten van een heerlijke salade bij the Garden Cafe (ik dan, vriendlief heeft een broodje) en beklimmen de Iglesia la Merced en hebben vanuit de toren een prachtig uitzicht over de stad tot aan Laka Nicaragua.
IMG_1652 IMG_1654 IMG_1660
De volgende dag pakken we een minibus naar Masaya. We nemen die naar Managua en laten ons bij een tankstation droppen en lopen zelf het laatst stuk naar het dorpje. Na iets meer dan kilometer staan we bij de Mercado Artesanías. Deze markt is gehuisvest in een pikzwart, oud fort en is de plek waar ze de beste crafts uit heel Nicaragua verkopen. We struinen over de markt en kopen een mooi souvenir. Altijd leuk dit soort markjes.
IMG_1669 IMG_1671
En nu komt het moeilijkste gedeelte van de dag; een lunchplekje vinden op maandag. Veel is gesloten of bestaat niet meer. Uiteindelijk vinden we een prima tentje en gaan we met een volle maag op zoek naar een taxi die ons voor een fatsoenlijke prijs naar de Masaya vulkaan wil brengen. De rit naar de vulkaan duurt ongeveer een kwartiertje. We laten ons helemaal naar boven rijden waar we rond de krater gaan wandelen. Wat gaaf om een actieve vulkaan van zo dicht bij te zien. Ook zie ik Granada, Masaya, Managua en andere vulkanen liggen vanaf boven. Wat gaaf zeg!
IMG_1672 IMG_1680
IMG_1709 IMG_1710
Na onze wandeling stappen we weer in onze taxi en laten we ons afzetten bij het tankstation waar we na even kort gewacht te hebben in een chickenbus stappen. Je weet wel zo’n oude, gele Amerikaanse schoolbus. Dit moet je toch meegemaakt hebben wanneer je in Nicaragua bent 😉
IMG_1683
Wanneer we naar Leon willen vertrekken protesteert mijn buik nogal en besluiten we de busrit en dag uit te stellen en een dag rustig aan te doen. Lekker bij het zwembad. Boekje lezen, blogje schrijven. Soms ook helemaal niet erg 😉 Ook wandelen we over de pier en genieten van het mooie uitzicht over de laguna. De dag erna pakken we alsnog de bus naar Leon.
IMG_1698
In een kleine 3 uur zijn we in het nog warmere Leon. 36 graden is het hier. We maken op een slakkengang een wandeling door de stad en volgen daarbij de route zoals hij in de Lonely Planet staat. Catedral de Leon is prachtig gerestaureerd. Het is nog lang niet klaar, maar het gedeelte dat gedaan is ziet er magisch wit uit. Zo ook het dak van de kathedraal. Op blote voeten mogen we over het spierwitte dak lopen en hebben we naast dat de kathedraal er ook van boven prachtig uit ziet een mooi uitzicht over de stad en de omliggende vulkanen. Ook zien we Cerro Negro. De vulkaan vanwaar we morgen zullen vulcano boarding.
IMG_1732 IMG_1733 IMG_1740
De volgende dag staat zoals gezegd vulcano boarden op het programma. In een ritje van ongeveer een uur worden we naar de actieve vulkaan Cerro Negro gebracht. In 1999 is deze voor het laatst uitgebarsten. Er staat een redelijk harde wind dus de tocht naar boven met ons board en een tas met ons pak, bril en handschoenen is best pittig. De klim naar boven doe je namelijk zelf met alle spullen bij je. In zo’n 45 minuten sta je boven met weer een geniaal uitzicht. De Cerro Negro is niet begroeid omdat hij ‘recentelijk’ nog is uitgebarsten. De andere vulkanen wel. Mooi groen begroeid.
IMG_1769
IMG_1787 IMG_1792
Eenmaal boven ziet het er toch best een beetje stijl uit zo naar beneden. Maar dat is alleen maar tof, want ik wil zo hard mogelijk naar beneden 😉
IMG_1773
Ik trek m’n super sexy pakje aan. Zo te zien zijn er velen voor mij geweest. Want het pakje mist verschillende knopen en sluit daardoor niet helemaal meer. Maar he, wat maakt het uit! Veiligheidsbril op. Handschoenen aan. GoPro op m’n hoofd en: play!
Schermafbeelding 2016-01-14 om 22.1
Vriendlief gaat eerst. Sinds de canopy lijkt het nergens bang meer voor. Wat een held! Wanneer hij uit het zicht verdwenen is mag ik. Ik ga achterop m’n board zitten en ga! Halverwege moet ik stoppen. Degene voor me is over de kop gegaan. Als ik besef dat dit vriendlief is hoop ik dat de schade meevalt. Ik mag weer verder. Maak snelheid en zoef zo hard als ik kan naar beneden. Wat een uitzicht en wat is dit leuk. Voor ik het weet sta ik alweer beneden. Nu al?!

Vriendlief heeft wat schaafwonden op z’n neus en been en z’n pols doet pijn. Maar gelukkig heeft hij er wel van genoten en kan hij nog lachen. Naar eigen zeggen ging hij alleen iets te hard 😉

♥ Zou jij ook vulcano boarden als je de kans had?

——————————
Benieuwd naar eerdere live updates uit Costa Rica & Nicaragua?
Hier vind je deel 1: Puerto Viejo 
– Deel 2: La Fortuna hier!
– Meer over ziplinen in Monteverde vind je hier
– En hoe ik het vond op Isla de Ometepe lees je hier 🙂
– Onze volgende bestemming in the Corn Islands!

Comments 14

 1. Ik baal echt dat ik het vulkaanboarden over moest slaan toen ik in Nica was, het lijkt me zo gaaf! Ga je nog een video van CR/Nica maken trouwens? 🙂

  1. Post
   Author

   Oh ja dat is zeker jammer! Ik wil het wel doen, alleen moet ik van de vorige reizen ook nog steeds. Dus misschien worden het losse stukjes haha. Surfing Turtle Lodge zat vol trouwens! Anders wilden we daar ook nog ff kijkje nemen.

  1. Post
   Author
    1. Post
     Author
 2. Wat een verhaal. Goed dat het met schaafwonden afgelopen is.
  Geniet nog van jullie laatste dagen. Het is zo voorbij.
  Knuffel

  1. Post
   Author

   Haha ja he 😉 Klopt! Marcel zijn pols is nog wel blauw en wat dik, maar gelukkig hebben we de first aid kit niet voor niets mee 😉 En gaat zeker super snel! Jullie mogen al bijna haha

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.