Isla de Ometepe: de parel van Nicaragua

Daphne Nicaragua 14 Comments

Een reis van zo’n 11 uur bracht ons van Monteverde in Costa Rica naar Moyogalpa op Isla de Ometepe in Nicaragua. Een enorme reis die de gehele dag duurde, maar waarna we wel op het prachtige eiland Isla de Ometepe zijn aangekomen.

IMG_1708
Het laatst uur van onze reis spenderen we op de ferry die ons van San Jorge op het vaste land naar Moyogalpa op Isla de Ometepe brengt. Het uitzicht vanaf de ferry op het eiland is prachtig. Een perfect gevormde, rotsachtige vulkaan aan de linkerkant met daarboven eeuwige rookpluimen en een begroeide inactieve vulkaan aan de rechterkant sieren het enorme groene, vruchtbare eiland.
isla3
Omdat we aan het einde van de dag aankomen besluiten we de eerste nacht in Moyogalpa te blijven. Direct na aankomst duik ik in het zwembad. Dat had ik even nodig! Hier in Nicaragua is het een stuk warmer dan in Costa Rica. Zeker dan het nevelwoud van Monteverde. Na alle fruit en koekjes vandaag in de bus heb ik enorme trek. Het wordt pizza. Ook wel weer eens lekker na alle rijst en bonen. Het stadje stelt niet heel veel voor, maar ziet er wel gezellig uit met de vrolijk gekleurde huizen.
isla isla2
Na een diepe slaap worden we de volgende dag opgehaald door Alvaro die ons in zijn mooie rode Toyota Hilux naar zijn Hacienda Merida brengt waar we de volgende dagen op het eiland zullen doorbrengen. De rit in de auto duurt ook nog een uur, maar toch wel echt een stuk relaxter (en sneller) dan de rit met de chicken bus die er 3,5 uur overdoet om van Moyogalpa, aan de linkerkant, naar Merida, rechtsonder, te komen. Vanaf de kust lijkt Ometepe niet zo groot, maar hoe dichterbij ik kom des te groter het wordt.
hacienda IMG_1583
Hacienda Merida is een fantastische plek, het ligt aan het meer, midden in de natuur. Omringd door bomen, planten, fruit, wilde paarden en apen. Het uitzicht vanuit onze kamer maakt het plaatje compleet. Op de eerste verdieping hebben we een balkon met een tweepersoons hangmat die uitkijkt over het meer! Beter dan dit wordt het niet denk ik! Wauw!
big
We mountainbiken naar Playa Santa Domingo, een pitte tocht over een ongeasfalteerde weg, met heuvels en veel losliggende stenen. Onderweg zien we spelende apen in de bomen, loslopende kippen, giechelende kinderen en vriendelijk groetende eilandbewoners. Op Playa Santa Domingo is het heerlijk rustig. Een fijne plek om even bij te komen van de pittige tocht. De enige strandgangers zijn de wilde paarden op het strand en biggetjes die de hitte willen ontvluchten en een duik nemen in het verkoelende water. Niet alleen het pure eiland leven, maar ook het fantastische zicht op vulkaan Concepción maken dit tot een bijzondere plek.
IMG_1553 IMG_1556
Van Playa Santa Domingo fietsen we naar zoetwaterbron Ojo de Agua. Hoewel dit tweede stuk al een stuk dragelijker is doordat de weg verhard is blijft het ploeteren om onze mountainbikes zonder al te veel vering. Na de fietstocht zijn we dan ook enorm toe aan een verfrissende duik in de zoetwaterbron. Ik spring het water in en voel de hitte van me afstromen. Ik geniet met volle teugen van de verkoelende duik. Wat een oase!
IMG_1560 IMG_1561
Net voordat het donker wordt zijn we terug in ons paradijsje. We eten gezamenlijk met alle tijdelijke bewoners van de hacienda, maken vrienden en nieuwe plannen.
IMG_1588 IMG_1597
Bijgekomen van het mountainbiken staat de volgende activiteit op de planning. Een wandeling naar de San Ramon Watervall! Vanaf de hacienda is het een uur lopen naar de ingang van de waterval en vanaf daar nog 1,5 uur omhoog. Het eerste stuk is goed te doen, het tweede is pittiger. Je klimt over rotsen, door de bossen en sommige stukken zijn best steil. De inspanning is niet voor niets want na de prachtige hike word ik beloond met een prachtige waterval en een heerlijk verkoelende duik!
IMG_1591 IMG_1601

De eerste indruk van Nicaragua is goed. De mensen zijn super vriendelijk, oprecht geïnteresseerd, maar spreken beduidend minder Engels dan in Costa Rica. Het maakt het gevoel authentieker en de beleving des te mooier. Next: Granada! De eerste echte stad tijdens deze reis! Benieuwd naar de koloniale gebouwen en het stadsleven!

♥ Wat doe jij het liefst als je op een eiland bent?

—————————
Benieuwd naar eerdere live updates uit Costa Rica & Nicaragua?
Hier vind je deel 1: Puerto Viejo 
– Deel 2: La Fortuna hier!
– Meer over ziplinen in Monteverde vind je hier

Comments 14

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Dit was ook zeker genieten. En een heel ander eiland dan anders eigenlijk. Straks op de Corn Islands komt dat echte bounty gevoel wel denk ik 😉

  1. Post
   Author

   Hahah zeker! Alleen time flies 🙁 Ometepe is zeker een aanrader. Dus mocht je naar Nicaragua gaan moet je het zeker niet overslaan 🙂

  1. Post
   Author

   Beide landen zijn heel anders. Costa Rica is heel groen, Nicaragua heeft heel erg veel vulkanen (Costa Rica trouwens ook, maar ziet er gewoon anders uit). CR is meer voor de adrenaline activiteiten haha

  1. Post
   Author

   Haha ja dat dacht ik ook, daarom hebben we nog een paar dagen naar de Corn Islands geboekt aan het einde van de trip 😉

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.