Vikings de leukste Netflix series om Corona draaglijk te maken

De leukste Netflix series: dit zijn mijn favorieten

Daphne Persoonlijk 3 Comments

Vandaag geen post met tips voor zonnige oorden, want daar kunnen we voorlopig helaas even niet naartoe. Nu je zoveel mogelijk binnen moet blijven vanwege het coronavirus kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Zelf kijk ik graag naar series en is dit verplichte binnenzitten een goed excuus of ’s avonds te bingewatchen. Weet je niet waar je moet beginnen op Netflix? Dit zijn wat mij betreft de leukste Netflix series!

De leukste Netflix series om te kijken als je binnen zit ivm het corona virus

Ben je op zoek naar de leukste Netflix series? Dit zijn mijn favorieten op Netflix!

La Casa de Papel

Misschien wel de leukste Netflix serie die ik de afgelopen tijd heb gezien is La Casa de Papel. Acht criminelen sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje met als doel deze plek, waar al het geld wordt gedrukt, te beroven. Terwijl zij zich ophouden in de Koninklijke Munt manipuleert El Profesor, het meesterbrein van de grootste overval in de Spaanse geschiedenis, de autoriteiten op een wel hele slimme manier. Zeker kijken!

The Walking Dead

Normaliter houd ik niet van zombieseries, maar The Walking Dead had vanaf minuut één mijn aandacht te pakken. Wat begint als een normale dag in het leven van sheriff Rick Grimes veranderd al vrij snel in één groot drama. Als Rick na een lange tijd ontwaakt uit een coma lijkt de wereld te zijn vergaan. Geen enkele levende ziel is meer te vinden en de wereld lijkt overgenomen te zijn door zombies. Waar overleven in een wereld vol zombies de lastigste opgave lijkt, doen zich al snel hele andere problemen voor.

Orange is the New Black

Piper Chapman heeft haar leven op orde, totdat ze wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis door een misdaad uit haar verleden. Haar comfortabele leven in New York maakt plaats voor een plekje in een vrouwengevangenis. In haar oranje overall komt ze in aanraking met strijd en bijzondere vriendschappen. Maar hoe overleef je op een plek waar jaloezie de overhand heeft en je binnen no time je vrienden in vijanden ziet veranderen?

Designated Survivor

De ene dag ben je nog een doodnormale ambtenaar en de dag erna plotsklaps president van Amerika. Het overkomt Tom Kirkman. Na een catastrofale aanval tijdens de jaarlijkse toespraak van de president komt iedereen in rang boven hem om het leven en ligt het lot van Amerika in de handen van deze ‘designated survivor’. Hoe bestuur je een land in chaos waar niemand je serieus lijkt te nemen?

How I Met Your Mother

In How I Met Your Mother vertelt Ted Mosby aan zijn twee kinderen hoe hij hun moeder ontmoette. Hij neemt hun zo’n 25 jaar mee terug in de tijd en vertelt aan de hand van verschillende gebeurtenissen hoe hij jaren later hun moeder ontmoet. In de tussentijd beleeft hij in New York samen met zijn vier vrienden de meest bizarre en hilarische avonturen en telkens als je ervan overtuigd bent dat Ted zijn ware heeft gevonden, blijkt zij toch niet ‘the one’ te zijn.

Suits

Per toeval komt de luie maar slimme highschool drop out Mike Ross op sollicitatiegesprek bij één van de beste advocaten in New York, Harvey Specter. Harvey ziet iets bijzonders in Mike en besluit hem tegen de regels in en zonder diploma’s aan te nemen en te doen alsof hij is afgestudeerd aan Harvard Law School. Samen gaan ze de strijd tegen het onrecht aan, maar hoe lang kan Mike ongestoord zijn gang gaan en is zijn geheim veilig?

House of Cards

House of Cards gaat over de ambitieuze senator Frank Underwood die samen met zijn misschien nog wel ambitieuzere vrouw Claire over Amerika wil regeren. Hij krijgt veelvuldig niet wat hij wil en zint op wraak. Hij beraamd een plan vol manipulatie, bedrog en machtspelletjes om de nieuwe president van Amerika te worden. Hiervoor zal hij over lijken moeten gaan. Gaat het hem lukken?

Breaking Bad

Als scheikundeleraar Walter White te horen krijgt dat hij terminaal ziek is gaat de knop om. De brave leraar is vooral bezorgd om de financiële toekomst gezin en besluit zijn kennis in te zetten om crystal meth te produceren. Terwijl zijn normale leven doorgaat, begint Walter een crimineel bestaan ernaast waarin hij samen met drop-out Jesse Pinkman 99% pure meth produceert, dit verhandelt en steeds verder verstrikt raakt in de keiharde drugswereld.

Vikings

Jaarlijks worden de vikingen van Kattegat door hun graaf op rooftocht gestuurd. Elk jaar naar het oosten. Maar Boer Ragnar Lothbrok heeft gehoord dat er meer te halen valt in het westen. Nieuwe plekken plunderen en het rijk van de Noormannen uitbreiden, dat is wat ze zouden moeten doen. Ondanks dat hij weinig steun krijgt van zijn leider besluit Ragnar Lothbrok zijn eigen weg te kiezen. Dit leidt tot gezichtsverlies en wordt hem niet in dank afgenomen. De spanning in Kattegat stijgt, zal Ragnar slagen?

Our Planet

Om toch een beetje in de reissfeer te blijven moet je de achtdelige natuurserie Our Planet zeker kijken. In deze serie neemt verteller David Attenborough je, net als in Planet Earth en Frozen Planet, mee langs het natuurschoon op onze planeet, maar wordt er ook stil gestaan bij ecologische problemen als klimaatverandering en de impact hiervan op de natuur.

Undercover

Ook een Nederlands tintje in deze lijst met leukste Netflix series: Undercover. In deze serie infiltreren undercoveragenten Kim en Bob in de organisatie van drugsbaron Ferry Bouman om hem ten val te brengen. Door dichtbij hem te komen verblijven ze op de camping en pappen ze met hem aan. Zou het Kim en Bob lukken de grote drugsbaas te besodemieteren?

Tot nu toe is er nog maar één seizoen te zien op Netflix, maar het tweede seizoen met niemand minder dan kickbokser Rico Verhoeven is aangekondigd. Ik ga kijken, jij ook?

The Big Bang Theory

Wat mij betreft mag mijn all time favourite The Big Bang Theory niet in dit lijstje met leukste Netflix series ontbreken. In deze komedieserie draait het om vier nerds die zich vooral bezig houden met computerspelletjes, comics en science fiction. Van sociaal contact en vrouwen hebben ze weinig kaas gegeten. Als de knappe blondine Penny tegenover Leonard en Sheldon komt wonen ontstaat iets bijzonders waar een ieder van kan leren.

♥ Wat is jouw favoriete Netflix serie en hoort zeker thuis in dit lijstje met leukste Netflix series?

Comments 3

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.