Ik kies een niche!

Daphne Persoonlijk 21 Comments

Een tijdje terug schreef ik vol trots over mijn eerste verjaardag en dat ik het bloggen zo leuk vind. Ook dat ik een niche ga kiezen en dat ik jullie hier meer over wil vertellen. Inmiddels zijn we al weer een maand verder! Ja een maand! Shame on me! In die maand is er van alles gebeurd (verhuizen, werken, inrichten, klusjes; je kent het wel), behalve al te veel op blog gebied. Hierdoor heb ik jullie nog steeds niet bijgepraat over mijn niche keuze. Maar hier issie dan eindelijk; de post! Bedankt voor het geduldig wachten lieve volgers! 😉

Tromgeroffel…

In mijn verjaardagspost gaf ik al aan in mijn tweede jaar als reisblogger meer focus aan te willen brengen. Ik wil op mijn blog een verdiepingsslag slaan. Na een jaar ‘aangerommeld’ te hebben vind ik dat het allemaal nog beter kan. Ik ga me meer verdiepen in de technische kant en meer focussen op contacten. Ook wil ik focus aanbrengen door een specifieke richting, een niche, te kiezen.

Eén van de mooiste plekken om in de natuur te overnachten

Eén van de dingen die ik het fijnste vind op reis is vrijheid. De vrijheid om zelf te bepalen wanneer je waar naartoe gaat en te doen waar jij op dat moment zin in hebt. Ik vind het heerlijk om een land te verkennen vanuit mijn autostoel en de natuur om me heen in me op te nemen. De verte in te staren. Te genieten van de zon op mijn huid terwijl de wind door mijn haren waait en de zon achter de horizon wegzakt. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het liefst road trippend de wereld rond reis. Je voelt het misschien al aan komen, maar mijn niche zal dan ook…. road trips …..zijn! Want waar kan ik nou beter over schrijven dan hetgeen ikzelf het liefste doe?! Wat vind jij van mijn keuze?

Mijn top 10 road trip tips

Om gelijk maar verder te borduren op mijn niche wil ik je nog tips meegeven. Hierbij deel ik mijn top 10 road trip tips met je!

niche_auto

#1 – Neem altijd een audiokabel mee zodat je overal altijd (je eigen) muziek hebt. Muziek laat mijn momenten altijd nog intenser beleven. Door muziek herinneren ik me bijzondere momenten ook beter. Hoe vaak heb je niet dat je nog weet waar je was toen je dat ene mooie nummer hoorde?!

#2 – Zorg altijd dat je een kaart hebt. Niet alleen handig als je de weg kwijt bent, doordat je iPhone of navigatie er mee op gehouden is, maar ook super leuk voor als je weer thuis bent. Kleur de route die je afgelegd hebt in op de kaart en je hebt nog een leuke herinnering aan je mooie reis.

#3 – Vaak zie je de tofste dingen als je net even buiten de gebaande paden gaat. Zo sloegen wij tijdens onze road trip door west Amerika in Canyonlands ineens een 4×4 trail in en hadden we de tijd van ons leven. Hetzelfde deden we trouwens in Moremi Game Reserve in Botswana. Dat laatst was een iets minder groot succes omdat we telkens als we weer het gebaande pad op wilden we dwars door een rivier moesten. Niet zo handig in een moerasgebied 😉
Vriendlief onderzoekt de diepte van de waterplas voor ons. Go or no go?!

#4 – Zorg dat je altijd wat te eten (en natuurlijk te drinken) bij je hebt. Dingen lopen op reis nou eenmaal anders dan gepland. Ikzelf ben echt een onuitstaanbaar kreng als ik honger heb, dus jij snapt wel waarom ik altijd wat te eten mee neem voor onderweg! Ook beter voor de relatie natuurlijk 😉 Tijdens onze road trip door Amerika kochten we bij de eerste de beste Walmart zelfs een koelbox. Zo blijven de drankjes en je (brood) beleg lekker koel. Zo heb het je niet alleen altijd wat bij je. Ook is het nog eens stukken goedkoper!

#5 – Vraag locals waar je het beste naartoe kan. Zij weten als geen ander wat de mooie plekjes zijn. Zo ontmoetten wij Richard in een klein plaatsje in Australië. Hij vertelde ons over een magisch plekje in Daintree National Park. Een plek waar die bijna niemand kent, maar waar wij ook naartoe moesten. Het bleek een heuse oase!
daintree2

#6 – Regel bij aankomst een sim kaartje van het land waar je naartoe bent. Vaak kosten die kaartjes een paar knaken, maar zijn ze heel handig. Handig in nood, maar ook voor data. In Australië & Nieuw Zeeland hadden we geen navigatie in onze camper, dus gebruikte ik de data van het sim kaartje vaak als navigatie. Of om even snel een adres op te zoeken. Ideaal 😉

#7 – In het ene land reis je makkelijker en sneller over de weg dan in andere landen. De infrastructuur is niet overal gelijk en dus ook het aantal kilometers wat je kunt rijden niet. Daardoor is het best lastig te bepalen hoeveel kilometers je kunt maken tijdens je road trip. Wij maakten tijdens onze road trip door Namibië & Botswana ruim 5.000 km in 24 dagen, dit is zo’n 200 km per dag. Ook in Nieuw Zeeland en Australië maakten we aardig wat kilometers. Ik reken bij road trips dan ook meestal met zo’n 200-300 kilometer per dag. Er zijn dagen dat je veel kilometers maakt, maar ook dagen dat je niet rijdt.
African Camping life in Chobe NP bij Ihaha Camp

#8 – Verdiep je in de regels die gelden on the road. Zo voorkom je boetes en kun je al je zuurverdiende centjes uitgeven aan leuke dingen. Zoals je reis zelf.

#9 – Neem niet teveel mee, waar heb je het voor nodig? Onderweg kun je heus wassen en daarnaast hoef je je geen breuk te tillen aan je bagage. Zie bijvoorbeeld mijn inpaklijst voor 3,5 weken Namibië & Botswana of mijn lijstje met items die altijd mee op reis gaan voor handige inpaktips!

Lake Wakatipu @ Queenstown
#10 – Vergeet niet om af en toe even te stoppen. Te genieten van al het moois om je heen en foto’s te maken. Op de foto hierboven besloten we na een lange camperrit even te stoppen bij Lake Wakatipu vlakbij Queenstown en te genieten van eens van de mooiste plekjes van Nieuw Zeeland!

♥ Wat vind jij ervan dat ik een niche kies en wat vind je van mijn keuze?

Comments 21

 1. Super gaaf! Ik vroeg me al af wanneer deze post zou verschijnen 😉

  Ik hoop dat je in de toekomst onwijs veel leuke en toffe roadtrips kan gaan maken waar we allemaal jaloers op zullen zijn! Dan reis ik stiekem mee vanachter mijn beeldscherm.

  1. Post
   Author

   Ja sorry voor het lange wachten! Dat wennen aan een nieuwe plek en verhuizen en inrichten kost toch meer tijd dan gedacht. Maar vanaf nu ga ik echt weer meer bloggen haha 😉 Ik hoop met je mee! En ga zeker m’n best doen jullie te inspireren en mee te laten genieten!!

  1. Post
   Author

   Ik wil graag wat focus en een specifiek onderwerp waar ik over kan schrijven. Maar ik zal ook heus nog wel eens uitstapjes maken naar andere onderwerpen 😉

  1. Post
   Author

   Kan ik me voorstellen Mellisa! Ik heb zelf ook zoveel ideeën en soms gaat het alle kanten op. Iets meer richting leek me goed. Zo kun je je ook beter profileren tussen al die reisblogs 😉

  1. Post
   Author

   Ik ook Jenny 😉 Denk dat het wel fijn is een specifiek onderwerp te hebben. En daar komen we maar op een manier achter hihi

  1. Post
   Author
 2. Hele leuke niche! Ik hou zelf ook echt van road trips, dus ben alleen maar enthousiast. En zoals op je vorige post gecomment: ik denk dat het altijd goed is om je te onderscheiden van andere blogs, en dan in dit geval door een niche te kiezen. En dat betekent natuurlijk niet dat je dan ook alleen maar over road trips mag en kan schrijven (ik schrijf ook niet alleen over stedentrips).

  Ben heel benieuwd!

  1. Post
   Author

   Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent Linda! En klopt ik denk ook dat ik af en toe nog wel een uitstapje zal maken hoor haha 😉

 3. Goede keuze, roadtrips. Ik ben zelf ook een enorme liefhebber en ik denk veel andere mensen. Ben benieuwd wat je allemaal gaat schrijven en of het lastiger is dan voorheen nu je keuze meer gericht is.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 4. Leuke niche & ideaal want ik vind road trips ook altijd heel leuk. Het onbekende doet het altijd voor mij! Ik kijk al uit om meer tips van je te lezen. De tips die je hier opsomt gebruik ik ook altijd. Er is niks zo vervelend als wanneer ik honger heb. De hele wereld is dan tegen mij. Of ik tegen de wereld! 😀 hihi

  Liefs & nog veel road trip plezier

  1. Post
   Author

   Dat is goed om te horen Stephanie! Fijn dat je je herkent in mijn tips en ze ook altijd gebruikt. Zonder eten is er geen land met ons te bezeilen haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.