7 hoogtepunten in Liverpool die je niet wilt missen tijdens jouw citytrip

Daphne Engeland 24 Comments

Liverpool is misschien niet direct de eerste stad waar je aan denkt bij het plannen van jouw volgende stedentrip. Toch heeft Liverpool een aantal hele mooie en leuke bezienswaardigheden te bieden en is deze middelgrote stad de ideale bestemming voor een weekendje weg. Waarom? Dat vertel ik je in deze blog. Ik deel mijn Liverpool tips en vertel ik je meer over de hoogtepunten in Liverpool die je niet mag missen tijdens jouw citytrip!

De leukste bezienswaardigheden en tips voor jouw stedentrip Liverpool

Voordat ik je al mijn Liverpool tips ga vertellen en de leukste plekjes met je ga delen eerst een video. Om alvast in de stemming te komen en je de sfeer van Liverpool te laten proeven maakte ik onderstaande video van mijn stedentrip Liverpool. Dan kun je zelf zien hoe fijn Liverpool is!

#1 – De Kathedraal van Liverpool

De skyline van Liverpool wordt gedomineerd door de Anglicaanse Liverpool Kathedraal. Deze op 5 na grootste kathedraal ter wereld is één van de meest bezochte attracties van Liverpool en dat is niet voor niets. Bij binnenkomst vallen de hoge ruimtes en de prachtige glas in lood ramen direct op. Bezoek de top van de kathedraal voor een fantastisch uitzicht over Liverpool. Twee liften en 108 traptreden zullen je naar de top van de 101 meter hoge toren brengen en bij goed weer heb je zicht tot Noord-Wales, Cheshire en Southport! Absoluut één van de hoogtepunten in Liverpool!

#2 – Vrolijke Superlambananas in Liverpool

Superwhatte?? Dat dacht ik ook toen ik voor het eerst hoorde hoe de uberschattige beestjes heten! Wat in 1998 begon als een kunstwerk van de Japanse kunstenaar Taro Chiezo groeide uit tot een culturele uiting. Taro Chiezo wilde met zijn superlambanana een kruising tussen een banaan en een lam uitbeelden, waarmee hij verwees naar de twee belangrijkste transportgoederen in de geschiedenis van de haven van Liverpool. In 2008, toen Liverpool culturele hoofdstad van Europa was, werden 125 unieke replica’s van de originele, gele superlambanana gemaakt en in de hele stad en de wijde omgeving opgesteld. Een vrolijk en kleurrijk gezicht! 

Hoogtepunten in Liverpool deze bezienswaardigheden wil je niet missen zoals deze superlambananas

#3 – Bezoek het Metropolitan Cathedral of Christ the King

Iets wat je ook zeker moet doen in Liverpool is een bezoek brengen aan het Metropolitan Cathedral of Christ the King. Misschien wel één van de meest bizarre kathedralen die ik ooit zag. De eerste gedachte die bij me op kwam toen ik het op een plaatje zag was ‘wat is dat voor lelijk ding’. Toch fascineerde het gebouw me en toen ik er voor stond maakte het echt indruk. En de binnenkant van deze bezienswaardigheid nog meer!

Een leuk feitje over het Metropolitan Cathedral of Christ the King is dat het er eigenlijk heel anders uit zou zien. Op de plek waar deze kathedraal nu staat zou ’s werelds op één na grootste kathedraal komen. Een bouwwerk waar architect Sir Edwin Lutyens 200 jaar voor uit had getrokken. De bouwkosten liepen uit de hand en het bleef slechts bij de bouw van de crypte. Een nieuwe aanbesteding volgde en de rest is geschiedenis. 

Tip: Wil je toch graag zien hoe het origineel eruit gezien zou hebben? Breng dan een bezoekje aan het Museum of Liverpool, hier vind je een schaalmodel van de oorspronkelijke kathedraal.

#4 – Bezoek een Premier League voetbalwedstrijd

In Liverpool spelen twee bekende voetbalploegen, Liverpool FC en Everton FC, beide bekend van de Engelse Premier League. Erg graag had ik een voetbalwedstrijd gezien in Liverpool, waar het niet dat de competitie al lang en breed was afgelopen en Engeland druk bezig was met de voorbereiding voor het EK in Frankrijk. Een wedstrijd in de premier league staat dus nog op de wishlist voor een volgend bezoek aan Engeland!

Insider tip: Het is ook leuk om het centrum van Liverpool per fiets te ontdekken. Baja Bikes is een Nederlandstalige fietstouroperator met gids & fietshuur opererend in ruim 120 steden, waaronder Liverpool. Liverpool op z’n Hollands ontdekken? Boek dan vast je fiets(tour)!

#5 – Het levendige havengebied Albert Dock

Dat het oude havengebied sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat is niet voor niets. De plek waar vroeger veel handel werd gedreven is nu omgetoverd tot een hippe trekpleister. Niet alleen locals komen hier graag, ook bij toeristen is het levendige havengebied populair. Je vindt hier tal van (gratis!) musea, hippe eettentjes, leuke foodtrucks met lekkernijen en verschillende leuke superlambananas. Ik vind dit super gezellig havengebied echt één van de hoogtepunten in Liverpool!

Een andere Engelse stad waar je lekker kunt eten en (heel erg veel lekkere biertjes kunt) drinken is Bristol! Heb jij al eens aan een citytrip naar Bristol gedacht?

#6 – Ondek de musea’s Tate Liverpool & Museum of Liverpool

In één van de pakhuizen aan het Albert Dock, in het oude havengebied, vind je het Tate Liverpool waar je werken van de nationale collectie van Britse kunst vanaf 1500 tot heden en klassiek moderne en hedendaagse kunst kunt vinden. Neem je liever in de geschiedenis van Liverpool, ga dan een deurtje verder en bezoek het fantastische Museum of Liverpool. Een fantastisch museum waar je alles over de geschiedenis van Liverpool kunt vinden en je je zonder problemen en dag kunt vermaken.

And the best part…. beide musea zijn gratis! Naast deze twee musea heb je in Liverpool nog keuze uit tal van andere musea, zoals The Beatles Story, Merseyside Maritime Museum en het International Slavery Museum. Stuk voor stuk bezienswaardigheden in Liverpool die je wilt bezoeken!

#7 – Liverpool is de geboortestad van The Beatles

Liverpool heeft de naam World Capital City of Pop weten te bemachtigen. Hoe kan dat, hoor ik je denken. Precies, The Beatles hebben hun roots in Liverpool. Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr. Vier jongens uit Liverpool die besluiten samen een band op te richten en te gaan optreden. Het begint allemaal in hun thuisbasis, The Cavern pub. De originele kelder in Mathew Street van waaruit The Beatles begin jaren ‘60 de wereld veroverden, bestaat niet meer. Echter is er in de bar ernaast een replica van de pub te vinden die toegankelijk is voor publiek. Een bezienswaardigheid in Liverpool die je eigenlijk niet mag missen.

Liverpool is de geboortestad van The Beatles

Leuke activiteiten in Liverpool

Zoals hierboven aangegeven zijn veel musea in Liverpool gratis. Uiteraard zijn er ook tal van activiteiten in Liverpool waar je tickets voor moet kopen. Je kunt dit ter plaatse doen, maar bij de British Music Experience en excursies rond The Beatles doe je er verstandig aan van te voren tickets te kopen.

Een fijne site om dit te doen in GetYourGuide. Het boekingsproces is gemakkelijk en combideals zorgen voor gunstige prijzen. Zelf heb ik ook een activiteit bij hun geboekt en deze was tot in de puntjes verzorgd. Hieronder vind je een aantal gunstig geprijsde activiteiten in Liverpool uitgelicht! Alle activiteiten in Liverpool zien? Bekijk ze hier!

Comfortabel overnachten in Liverpool

Tijdens mijn verblijf in Liverpool verbleef ik in het fijne Hotel Indigo Liverpool. Dit heerlijke hotel is gelegen op loopafstand van het centrum, biedt een smakelijk en uitgebreid ontbijt, fijne kamers en heel aardig personeel. Hotel Indigo in Liverpool is een absolute aanrader en de ideale plek om de hoogtepunten in Liverpool te ontdekken.

Je weet niet waar je eindigt, maar je citytrip begint hier.

Op citytrip met srprs.me

Ik bezocht Liverpool tijdens een citytrip met srprs.me. Vooraf wist ik niet waar ik naartoe zou gaan. Het was een verrassing en met enkel het weerbericht en een kraskaart stond ik op Schiphol. Dit keer werd het Liverpool, maar ik maakte ook andere reizen met srprs.me. Meer lezen over mijn reisjes met srprs.me? De onderstaande bestemmingen bezocht ik tijdens een van mijn verrassingsreizen.

♥ Wat zijn jouw ultieme Liverpool tips en hoogtepunten in Liverpool?

De leukste dingen om te doen en hoogtepunten in Liverpool

Comments 24

 1. Dat was een leuke verrassing! Ik wil al een tijdje heel graag naar Liverpool. Na het lezen van je blog en het zien van je filmpje ga ik toch maar eens een tripje plannen.

  1. Post
   Author

   Echt heel leuk Judith! Fijn om te horen dat mijn tips je over de streep hebben geholpen! Ben erg benieuwd wat je van de stad vindt! 🙂

    1. Post
     Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Haha ja grappige beestjes hè?! Bij de eerste die ik zag vroeg ik me echt af wat het in godsnaam was

  1. Post
   Author

   Is ook echt een geslaagd, verrassende stad die zoveel meer te bieden heeft dan ik vooraf had gedacht! Lief hè, die superlambananas

 2. Leuk, zo’n onverwachte bestemming die achteraf toch heel fijn uitpakt. Net zoals in je film. Die witte kathedraal met de kroon vind ik heel apart, maar zoals ik in jouw blog lees, had het achteraf een hele anders moeten zijn. Niet heel mooi (in mijn mening) maar daarom wel bijzonder. En juist doordat het opvalt, trekt het aan je nieuwsgierigheid. Liverpool is leuk!

  1. Post
   Author

   Helemaal mee eens Ilona! In eerste instantie inderdaad niet zo mooi, wel een fascinerend verhaal en een heel mooi interieur 🙂 Liverpool is zeker leuk! Haha

 3. Leuk Daphne! Liverpool staat eerlijk gezegd niet zo hoog op mijn lijstje, maar als ik dit zie… Komt’ie in ieder geval wat hoger te staan 😉

  1. Post
   Author

   Haha dat is goed om te horen Maud! Stond bij mij ook niet op m’n lijstje, maar ben er erg door verrast. Blij dat ik er geweest ben! 🙂

 4. Sfeervolle stad! Ik moet nog zo ontzettend veel van Engeland zien, ben alleen nog maar een paar dagen in Londen geweest. En dat terwijl mijn vriend groot Engeland fan is en er zelfs heeft gewoond. Hoog tijd dat hij me meeneemt 😉

  1. Post
   Author

   Zeker Stéphanie, hoog tijd dat hij je meeneemt naar ‘zijn’ Engeland! Ik heb ook nog genoeg wat ik nog kan ontdekken hoor haha. Maar hè de wereld is ook zo groot en alles is mooi haha.

  1. Post
   Author

   Zeker! Is echt een fijne stad. Zoveel meer te bieden dan ik vooraf dacht! Heb me er echt heel goed vermaakt!

  1. Post
   Author

   Haha begrijpelijk. Wanneer men aan Engeland denkt, denkt men vaak aan regen en grauwheid! Liverpool bewijst maar weer dat Engeland veel meer is dan dat! Vond het er super leuk!

  1. Post
   Author

   Snap ik. Engeland werk vaak grauw en koud op bij mensen, dus snap dat het dan wellicht wat minder trekt. Maar eenmaal daar heb ik het toch anders ervaren. Leuke stad!

  1. Post
   Author

   Should do Marcella! Denk ook wel dat jij en Jan het naar jullie zin zullen hebben in Liverpool! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.