Op citytrip met srprs.me

Daphne Persoonlijk 12 Comments

Gatsie, waarom was die taxi nou niet gewoon op tijd, dan konden we nu rustig uitzoeken waar we naartoe moeten en ontbijten bij de Starbucks. Het is verdorie bijna half 6! Nu staan we een half uur vertraagd en ietwat gespannen met de kraskaart in de hand op Schiphol. We zoeken een plekje in de vertrekhal, ergens waar we kunnen zitten om te krassen. De telefoon in de aanslag. Ik om de code in te voeren en de boyfriend om het hele gebeuren te filmen. Hij is maar al te benieuwd naar mijn reactie als de bestemming in beeld verschijnt. Ik pak mijn euromuntje die ik speciaal meegenomen heb en begin te krassen. Het eerste cijfer is een 4. Stiekem ben ik toch best een beetje zenuwachtig. Een 8. Wat nou als het tegenvalt?! Weer een 4. Vol spanning kijken we elkaar aan. Het laatste cijfer is een 5. Ik voer de code in en 5 tellen later verschijnt de bestemming in beeld!

IMG_0869

Mijn hersenen maken overuren

Door het hele gebeuren met de taxi ben ik ietwat gepikeerd, maar als we de incheckbalie hebben gevonden en weten welke gate we moeten hebben word ik weer wat rustiger. Na goedgekeurd te zijn door de douane ploffen we neer bij Starbucks. Toch nog een bak koffie en een croissantje. Dan maar een snelle bak. Ik MOET koffie! Terwijl ik aan mijn cappuccino nip beginnen de vragen te komen. Heb ik eigenlijk een wereldstekker nodig? Hoort het bij de EU? Ja toch?! Dan kan ik er ook met euro’s betalen? Moeten we dan nog wat pinnen? Koelt het er ’s avonds erg af? Is er tijdverschil met Nederland? Is het water drinkbaar? Mijn hersenen maken overuren deze vroege ochtend en het is pas 6 uur. Allemaal praktische vragen. Maar dit is een srprs.me reis en die moet je je laten overkomen toch?! Dus spreek ik met mezelf af dat ik mijn goede vriend Google dit weekend geen vragen stel en mijmer rustig verder.

Onze srprs.me reis is begonnen

Tijd om naar Gate B35 te gaan. Via Wenen vliegen we naar onze bestemming. De eerste vlucht zitten we apart. Beiden in het midden van de rij. Daf naast een naar zweet stinkende man. Altijd leuk om 7 uur ’s ochtends. Gelukkig hebben we wel Weense wals muziek op de achtergrond wat het iets aangenamer maakt. De tweede is vlucht is beter en 40 minuten later zijn we in Ljubljana. Waar we beiden nog even onze socials bijlezen (super leuk dat jullie allemaal zo meeleven!) onder een genot van een bakkie koffie. En nee we zoeken niets op over Ljubljana. In plaats daarvan vragen we om een kaart en verzamelen we wat informatieboekjes die we na de socials door gaan spitten.

 We zijn in Ljubljana en onze srprs.me reis is begonnen!

Ga op vakantie met je bestemming als verrassing.

Comments 12

  1. Post
   Author

   Cool dat zelfs een control freak als jij in bent voor een srprs.me reis! Laat je me weten als je geboekt hebt! 🙂

 1. Zo herkenbaar dat je alles meteen wilt opzoeken! Ik vind het heel knap van je dat het je is gelukt om niet te doen.

  Doordat wij naar Milaan gingen konden we het niet laten om op Schiphol een Lonley Planet te kopen. Voor jullie bestemming was dat misschien al wat lastiger geweest…

  Zou je nog een keer via Srprs.me weg gaan?

  1. Post
   Author

   Thanks Annemiek. Ik moest me echt wel een beetje inhouden hoor, maar wilde het (deze keer) echt niet. Dacht deze keer is het een srprs.me reis, dus daar hoort het erbij als je het niet doet (vind ik). Dus dan moet ik ook niet gaan spieken haha. Uiteindelijk hebben we wel een Lonely Planet (van heel Slovenië) gekocht, maar dat was omdat we hem sowieso graag wilden hebben (we sparen ze van de bestemmingen waar we geweest zijn) en voor onze roadtrip vonden het wel leuk om iets meer achtergrond info te hebben. Echter hebben we onze keuze waar we naartoe zouden gaan tijdens de roadtrip volledig af laten hangen van de receptioniste van ons hotel 😉 Ik zou zeker nogmaals weg willen met srprs.me. Een multicity lijkt me heel tof. Jij?

  1. Post
   Author

   Klopt, heel handig om precies te weten waar je naartoe gaat, hoe je bij je hotel komt en wat er te doen is. Maar dit was ook echt zeker leuk. Gewoon geen idee, maar ook dat is helemaal prima. Want je red je echt prima en op locatie kom je ook overal zo achter 🙂

 2. Haha ik zou ook aardig zenuwachtig zijn als dit bij mij zo zou lopen. Wel echt een super gave bestemming waar jullie zijn geweest. Eens wat anders! Ik ben heel erg benieuwd naar al je volgende verhalen (en foto’s) erover!

  1. Post
   Author

   Pfoeh gelukkig ben ik niet de enige dus 😉 Absoluut een gave bestemming! We hebben het er erg tof gehad! Ik ga m’n best doen mijn verhalen en foto’s zo snel mogelijk online gekregen. Heb alleen, zo met de verhuizing in zicht, zo weinig tijd om te schrijven 🙁 Hopelijk vanavond wat tijd!

 3. Ben benieuwd hoe alles eruit zag. Lijkt me wel gaaf zo’n verrassing, maar ook wel heel erg spannend! Ik hou ook altijd wel van wat voorbereiding, best lastig omdat je de regie compleet los te laten.

  1. Post
   Author

   Het was echt fantastisch! Zo mooi! 🙂 En inderdaad wel spannend, maar ach alles is mooi en je maakt er wel wat van, dus tegenvallen kan bijna niet 😉

  1. Post
   Author

   Ik kan uit ervaring spreken Nathalie; dat is heel cool 😉 Gewoon lekker laten verrassen en dan genieten! Heerlijk! Ik zou zo weer gaan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.