Video source missing

Het land dat mijn hart gestolen heeft

daphne Nieuw Zeeland, Oceanië 6 Comments

Nieuw Zeeland. Aotearoa. Het land van de lange witte wolk. Heeft mijn hart gestolen! Wat een fantastisch land. Vriendelijke mensen. Fijne steden. Blauwer dan blauwe meren. 4 miljoen inwoners. 16 miljoen schapen. Een Noorder- en een Zuidereiland. Totaal verschillend.

Het Zuidereiland:
Op het Zuidereiland vind je majestueuze bergen. Intens mooie fjorden. Kun je kajakken in Abel Tasman. Varen door de Milford Sound. Bestaan er geërodeerde rotsen die eruit zien als pannenkoeken. Kun je zwemmen met wilde dolfijnen. Kun je bungeejumpen, skydiven of paragliden in de stad waar alles mag. Vind je de enige plek ter wereld waar albatrossen leven op het vaste land. Wandel tussen de prachtige ijsformaties. Bekijk je gletsjers vanuit de helikopter. Of ga je ze te lijf met crampons onder je voeten.

Het Noordereiland:
Bijzonder om zijn geothermale landschappen met geisers. Ruik je de zwavellucht. Zie je de borrelende modderpoelen. De vulkanen. Mount Doom uit Lord of the Rings. Vind je grotten vol gloeiwormen. Voel je de Maori cultuur. Ervaar je de Nieuw Zeelandse cultuur. Vaar je door de Bay of Islands en maak je kennis met de hoofdstad.

Vandaag zag ik deze video. Hij neemt me mee. Terug naar het land dat mijn hart heeft gestolen!

Welke bestemming heeft jouw hart gestolen? 

Comments 6

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Hoi Daphne,

  Net 1 week terug uit Namibië, enn…alweer denkend aan een volgende reis..

  We ontsnappen altijd in januari / februari de winter 😉

  Vraag : Ik ben eigenlijk heel benieuwd welk land je nu mooier / leuker/ specialer/ duurder(?) vind :
  Namibië of Nieuw zeeland.

  Wij zijn nl helemaal weg van Namibië 😉
  We gaan er zeker terug komen.

  Maar volgend jaar wordt t misschien wel nieuw zeeland..
  ( combi met ik alleen vooruit : wat weekjes Bali )

  Een dikke PS aan ieder .. check je schoenen, hou ritsen van tenten en rugzakken dicht !!
  Adri was bijna gebeten door een 100-poot ( centipede ), gelukkig voelde hij iets kriebelen en sloeg gelijk z n pet af : ze kruipen graag ergens in
  Dit beestje, 10 cm maar, heeft zo n sterk gif !! …

  1. Post
   Author

   Haha herkenbaar. Ik ben ook vaak al direct weer aan mijn volgende reis aan het denken, vaak zelfs al op reis! Ik heb op reis vaak ineens van die ingevingen of knopen die ik door hak. Heel grappig hoe dat werkt bij mij. Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben in Namibië! Het is ook echt geweldig daar. Er zijn zeker verschillen met Nieuw Zeeland. In beide landen draait het wat mij betreft wel echt om de afwisselende landschappen, maar die zijn in Namibië heel anders dan in Nieuw Zeeland. Waar je in Namibië vooral veel oranje kleuren hebt (woestijn, zandduinen etc) is het in Nieuw Zeeland blauw en groen (meren, bergen en bossen). In Nieuw Zeeland is elke seconde mooi en achter elk hoekje zie je weer iets anders prachtigs. In Namibië moet je hier toch wel vaak kilometers voor reizen. Verder kun je in Nieuw Zeeland ontzettend veel activiteiten doen, veel meer dan in Namibië, zoals hiken (je hebt echt meeeeega veel mogelijkheden, gletsjers bezoeken, kanoën, op de boot, steden bezoeken, duiken, snorkelen en ga zo maar door. Ik zou Nieuw Zeeland echt zeker aanraden! Dus zeker Nieuw Zeeland bezoeken, want het is echt het mooiste land waar ik ooit geweest ben! En goede aanvulling van de 100-poot! Die wil je inderdaad niet in je tent/schoenen! Blegh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.