Het geheim van Daintree National Park in Australië

Daphne Australië, Oceanië Leave a Comment

Het leuke aan flashpacken is dat je veel andere mensen ontmoet. Niet alleen reizigers uit andere landen. Maar ook locals. Het handige is dat deze avonturiers je van alles kunnen vertellen. Over hun ervaringen. De positieve, maar ook de negatieve. Waar moet je naartoe en wat sla je over.

Op de camping in Newell

Zo ontmoette ik in Australië ook een local. Nadat we in Cairns onze camper op hadden gehaald reden we in noordelijke richting. Onderweg stopten we in het kleine dorpje Newell en besloten daar een camping te zoeken en te overnachten. De camping in Newell ligt aan de kust waardoor je heerlijk kunt genieten van zonsondergangen. Eenmaal gesettled op de camping genietend van de prachtige zonsondergang liep Richard langs en vroeg ons -horende aan onze taal dat we geen Aussies waren- waar we vandaan kwamen. Hij bleek verre familie te hebben die ooit vanuit Nederland naar Australië geëmigreerd waren, dus eigenlijk ook een beetje Nederlands te zijn. Hij bood ons een heerlijk Australisch biertje aan en kwam bij ons zitten. We kletsen over van alles en nog wat. Richard is rond de 30, woont al zijn hele leven in de buurt van Cairns. Ooit droomde hij van een studie informatica, maar is blijven plakken. Iets met de liefde zei hij. Als kind heeft hij veel tijd gespendeerd in het Daintree National Park, het regenwoud dat wij de volgende dag wilden gaan bezoeken. Hij zei het park op zijn duimpje te kennen en vertelt ons over een magische plek midden in het prachtige groene bos. Een plek waar je alleen kan komen als je precies weet waar je moet zijn en welke afslag je moet nemen. Een plek niet te vinden op een kaart en alleen bekend bij de locals (die dat graag zo willen houden). Een plek met de naam The Blue Hole.

Ergens daar midden in de bossen van Daintree vind je een magische plekje

Ergens daar midden in de bossen van Daintree vind je een magische plekje

Off to The Blue Hole

De volgende dag gaan we op pad. De aanwijzingen van Richard bij de hand. Het regenwoud alleen al is prachtig. Magische groene bossen met de meest uiteenlopende tropische planten. Vergezichten die kilometers ver rijken. De mooiste, spierwitte stranden en de plek in Australië waar je cassowaries (een soort gekleurde struisvogel) kan spotten. Helaas zagen wij de bijzondere vogels niet maar vonden wel The Blue Hole. Dit maakte veel goed, want Richard had niet overdreven. Midden in de bossen, groener dan groen, tussen de varens ligt een prachtig blauw-groene oase. Het is er zo rustig dat je niets hoort dan fluitende vogels en je eigen gespetter in het verkoelende water. Naast dat het er fantastisch uitziet is het een fantastische plek om tot rust te komen en de hitte van de dag van je af te spoelen. Wat was ik blij dat ik Richard had ontmoet. Daar op die camping in Newell!

daintree2

Na een korte wandeling kom je aan bij het begin van de waterpoel

daintree3

Melkblauw water temidden van een groene oase

daintree4

Een heerlijke plek met helder, verkoelend water

Zo zie je maar weer dat je de mooiste ervaringen hebt door tips van locals. Op welke bijzondere plek kwam jij terecht na een gesprek met iemand van de locale bevolking?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.