Foto Diary: Zuid Afrika & Big Five in beeld

Daphne Afrika, Zuid Afrika 10 Comments

Dat ik verliefd ben op Zuid Afrika is wellicht nog niet bij een ieder bekend, maar als klein meisje droomde ik al van een reis naar Zuid Afrika. Mijn lievelingsfilm -de Lion King- heeft daar vast iets mee van doen gehad 😉

Al vanaf kleins af aan wil ik naar Afrika. In een jeep op safari. Of zelf in de auto. Op zoek naar dat ene bijzondere dier dat net zo hard zijn best doet jou te vermijden als dat jij je best doet hem te spotten. Olifanten. Jachtluipaarden. Buffels. Neushoorns en leeuwen. The Big Five. Iedereen wil ze zien. Ook de impala’s met hun schattige staartjes. De elegante giraffes. De zebra’s met hun prachtige prints. De statige koedoes. De imposante nijlpaarden. De supersnelle cheeta’s. De Timon & Pumba’s die je terug doen denken aan je jeugd. Allemaal zijn ze prachtig en nemen ze je mee naar hun wereld. Een blogpost speciaal gewijd aan hun. Hun wereld. De wereld van het wild.

The Big 5!

Hallelujah! Een jachtluipaard!

Hallelujah! Een luipaard!

Met z'n allen aan de wandel

Met z’n allen aan de wandel

Wat een prachtig exemplaar

Wat een prachtig exemplaar

Yes, in het donker gespot!

Yes, in het donker gespot!

Goedemorgen leeuw!

Goedemorgen leeuw!

Familie olifant is ook van de partij

Familie olifant is ook van de partij

Schattige moeder neushoorn met haar jong

Schattige moeder neushoorn met haar jong

Buffel aan de wandel

Buffel aan de wandel

The not-so-big

Ik kon het niet laten om het alleen bij foto’s van de Big 5 te laten. Zuid Afrika heeft namelijk zoveel andere prachtige dieren. Ook hier wil ik jullie van mee laten genieten 😉

Hongerige vos op zoek naar voedsel

Hongerige vos op zoek naar voedsel

Mooie zebra's met prachtige prints

Mooie zebra’s met prachtige prints

Deze giraffe heeft dorst

Deze giraffe heeft dorst

De prachtige statige Kudu

De prachtige statige Kudu

Een prachtige Nyala op de uitkijk

Een prachtige Nyala op de uitkijk

♥ Nieuwsgierig naar Zuid Afrika? Een tijdje terug blogde ik over mijn highlights en mijn route in Zuid Afrika. Je leest ze hier.

Comments 10

  1. Post
   Author

   Ja lief he! Nou jonge leeuwtjes (zie blog met 25 reisweetjes) en cheetah’s kunnen er ook wat van hoor 😉 Eigenlijk alle kleine dieren hahah

  1. Post
   Author

   Dat was het zeker Wil Arti! Overtreffen hoeft niet, maar in mei ga ik naar Namibië & Botswana. Nog net even een tikje meer het echte Afrika in en (back to basic) kamperen in wildparken 🙂

  1. Post
   Author

   Ja ik ook! We gaan met een ander stel dus naast dat ik erg benieuwd ben naar hoe Namibië & Botswana zijn, ben ik ook erg benieuwd naar hoe het is om met z’n 4en te reizen. Ik hou je op de hoogte 😉

  1. Post
   Author
 1. Geweldig mooie foto’s zeg! Vooral die van die grote groep olifanten vind ik prachtig! Ik hou zo van wildspotten en ben inmiddels 3 keer in Afrika geweest. Laatst heb ik ook een keer foto’s van Etosha op mijn blog gezet. Echt zo’n gaaf continent.

  1. Post
   Author

   Dank je wel Ivonne! Ik ben zelf ook echt dol op Afrika! Wild life spotten is zo ontzettend leuk. Daarnaast is Afrika echt heel mooi en uniek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.