Een leuk fotoalbum maken? Ga aan de slag met jouw vakantiefoto's

Een leuk fotoalbum maken? Ga aan de slag met jouw vakantiefoto’s

Daphne Persoonlijk Leave a Comment

Zo, het is ein-de-lijk tijd om te ontspannen! Vakanties zijn voor de meesten van ons een tijd om te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven. Ze bieden een kans om nieuwe plaatsen te verkennen, je over te geven aan nieuwe ervaringen en wat prachtige kiekjes te maken. En de meeste van ons maken deze foto’s met de camera op hun telefoon. En, als de reis voorbij is, uploaden we die foto’s waarschijnlijk naar onze social media. Maar hoe zit het met het maken van een echt fotoalbum? Het is een mooie manier om je reis te herinneren en met anderen te delen. Hier zijn wat tips voor het maken van een fotoalbum van jouw vakantiefoto’s.

Een leuk fotoalbum maken? Ga aan de slag met jouw vakantiefoto's

#1 – Kies een thema

Een leuk fotoalbum maken begint bij het kiezen van een thema. Of het nu gaat om een vakantie in eigen land of een vakantie in de verre tropen, een thema kiezen helpt je je keuzemogelijkheden te beperken. Een mooie manier om je herinneringen overzichtelijk te houden én ervoor te zorgen dat al je foto’s elkaar aanvullen. Er zijn veel verschillende manieren om een thema voor je fotoboek te kiezen, maar het belangrijkste is dat je iets kiest dat je unieke ervaring weerspiegelt. Als je bijvoorbeeld een uitstapje naar het strand maakte, zou je een mooi thema kunnen kiezen met veel blauwe en witte tinten en bij een wandeling in de bergen past een natuurlijk thema heel goed. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je album het verhaal van je vakantie vertelt op een manier die voor jou persoonlijk en betekenisvol is.

#2 – Blijf bij één stijl

Wil je een traditioneel fotoalbum maken met afgedrukte foto’s of liever een modern album met digitale foto’s? Als je eenmaal een stijl gekozen hebt, blijf er dan in het hele album bij voor een mooi geheel! Een goed fotoalbum moet een samenhangende verzameling foto’s zijn die een duidelijk verhaal vertellen. Je mag best een beetje out-of-the-box met je eigen ontwerp, maar probeer het in een geheel te houden. Ben je tijdens het uitzoeken van je vakantiefoto’s één of enkele favorieten tegengekomen? Laat deze dan als foto op glas afdrukken. Zo heb je ook meteen een mooie vakantieherinnering voor aan de muur! 

Een leuk fotoalbum maken? Ga aan de slag met jouw vakantiefoto's

#3 – Zoek creatieve manieren om je foto’s te ordenen

Zoals iedereen met een fotoalbum weet, kan het ordenen van foto’s een uitdaging zijn. Wees creatief met indelingen en probeer met je album een verhaal te vertellen. Je kunt ze bijvoorbeeld ordenen op plaats, thema of zelfs kleur. Als je een bijzonder grote verzameling foto’s hebt, zou je voor elke categorie aparte albums kunnen maken. Of, als je echt creatief bent, zou je zelfs een plakboek-achtig album kunnen maken met handgeschreven bijschriften en versieringen. Door je foto’s te organiseren op een manier die voor jou zinvol is, zul je er meer plezier aan beleven.  

Meer fotografie tips voor mooiere foto’s in jouw fotoalbum?

♥ Hopelijk weet je nu goed waar je op kunt letten bij het maken van een fotoalbum en ga je aan de slag met jouw vakantiefoto’s.

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.