Thailand: bezoek het Elephant Nature Park

Daphne Azië, Thailand Leave a Comment

Op anderhalf uur rijden van Chiang Mai bevindt zich het Elephant Nature Park. Een heel bijzonder park gelegen in een natuurlijke vallei omringd door een rivier en beboste bergen waar olifanten opgevangen en verzorgd worden. Opgericht in 1995 door Sangduen Chailert. Ze is internationaal bekroond voor haar werk. Uitgeroepen door Time Magazine uitgeroepen tot “Aziatisch held van het jaar 2005” en onderwerp van verschillende documentaires van National Geographic, Discovery Channel en de BBC.

De oprichtster van het park, Ms Sangduen Chailert

De oprichtster van het park, Ms Sangduen Chailert

De olifanten in het park

De meesten olifanten in het park zijn wees, gewond of vrijgekocht uit gevangenschap. Allen met hun eigen verhaal. Zo komen er olifanten uit Myanmar die werkten tussen de mijnen. Zijn sommige olifanten zelfs verminkt doordat ze op een landmijn zijn gaan staan. En zijn er olifanten die op straat hebben gewerkt en daar moesten bedelen tussen het drukke straatverkeer. In het park kunnen ze de trauma’s achter zich laten en de rest van hun leven in de vredige natuur doorbrengen.

Moeder en dochter olifant

Moeder en dochter olifant

Een beter leven

De mahout voedt de jongste olifanten

De mahout voedt de jongste olifanten

Inmiddels hebben de 30 olifanten die in het Elephant Nature Park wonen een beter leven gekregen en wonen ze samen met buffels, katten en tientallen opgevangen zwerfhonden in het park. Door de natuurlijke omgeving worden de olifanten aangespoord om een zo natuurlijk mogelijk leven te leiden. De meeste olifanten geen familie zijn van elkaar, echter hebben zich toch familiaire groepen gevormd in het park. De olifantengroep bestaat uit pas geboren baby-olifanten die onder de hoede genomen worden door ‘moeders’ en ‘tantes’ uit de groep. Er zijn zelfs oude ‘dames’ die ouder zijn dan 80 jaar, hetgeen uitzonderlijk oud is voor een olifant.

Een lekkere watermeloen

Een lekkere watermeloen

Wauw!

Wauw!

Bezoek het Elephant Nature Park

Dit park biedt verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en ecotoerisme. Het park geeft educatie aan toeristen en locale bewoners. Vrijwilligers leren meer over de olifanten en werken mee om het project draaiende te houden. Als bezoeker aan dit park mag je de olifanten voeren, ze wassen in de rivier en ze observeren in hun natuurlijke habitat. Je kunt ook overnachten in het park. Het is heel mooi om te zien dat deze ruim 30 olifanten nu in een prachtige omgeving wonen waar goed voor ze gezorgd wordt. Een bijzondere ervaring!

Een lekkere koude douche

Een lekkere koude douche

Zo dit varkentje is weer gewassen!

Zo dit varkentje is weer gewassen!

Je bent vast enthousiast geworden van bovenstaand verhaal. Bekijk onderstaand filmpje en je wordt nog enthousiaster om dit bijzondere park te bezoeken:

Heb jij dit bijzondere park al bezocht? Wat vond jij ervan? Of staat hij nu op je to-see lijst wanneer je Thailand aandoet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.