2018 in cijfers

Een persoonlijke terugblik: 2018 in cijfers

Daphne Persoonlijk 4 Comments

Toen ik vorige week de terugblik op mijn reizen in 2018 schreef was ik eigenlijk ook wel erg benieuwd naar hoeveel blogs ik in 2018 schreef. Hoeveel bezoekers kwamen er in 2018 op mijn blog, wat eigenlijk mijn best gelezen posts in 2018 waren en hoe deze door jullie ontvangen werden. Ook wil ik graag van jullie horen wat jullie zo leuk vinden aan daphnedevries.nl en wat helemaal niet (hopelijk zijn jullie alleen enthousiast, maar alle feedback is welkom)! In deze blogpost een terugblik op 2018 in cijfers.

2018 in cijfers

#10 – Route Namibië & Botswana: 3,5 weken op safari in Afrika

Wakker worden van trompetterende olifanten. Uit je stoel op schieten, omdat niet veel verder op een nijlpaard door het riet van ‘jouw’ campsite scharrelt en even wachten met die hap nemen, omdat je aangegaapt wordt door een hyena. Al deze dingen gebeurden mij tijdens mijn 3,5 week durende safari door Namibië & Botswana. En dat gun ik jouw ook! Op nummer 10 van mijn best gelezen blogs in 2018 vind je mijn route door Namibië & Botswana. Ben jij die kant al op geweest?

#9 – Doen in Kanchanaburi: een must in Thailand

Prachtige bergen, watervallen en slingerweggetjes door heel veel groen. Maar ook verschrikkelijke gebeurtenissen waardoor 100.000 hun leven lieten. Beiden maken het gebied rond Kanchanaburi tot een erg interessante en veelzijdige plek. Veel toeristen reizen in slechts in één dag op en neer vanuit Bangkok om onder andere de brug over de Kwai rivier te bekijken. Zonde, want je kan je gemakkelijk een paar dagen vermaken in Kanchanaburi. Daarom deze blog vol met dingen die je zeker moet doen in Kanchanaburi!

2018 in cijfers 2018 in cijfers

#8 – Budget: Wat kost 10 dagen Jordanië?

Jordanië is geen standaard bestemming die bovenaan ieders bucket list prijkt. Bij mij ook niet. Totdat ik foto’s van dit geweldige land voorbij zag komen. Ik was verkocht! Ik wilde dit land van 1001 en nacht ook bezoeken. Verliefd worden op de prachtige cultuur. De lieve mensen ontmoeten. Heerlijk eten en drijven in de Dode Zee. En verliefd werd ik! Want wat is Jordanië een heerlijk land! En jij ook volgens mij, want op 8 staat dan ook mijn blog over mijn kosten tijdens mijn 10-daagse bezoek aan Jordanië.

#7 – 12x doen in Napels

Rauwe steden met een spraakmakend verleden. Ongepolijst. Een beetje vies en ondoorgrondelijk spreken mij aan. Een bourgondisch leven. Heerlijk eten en drinken en in de zon op het terras. Het is niet voor niets dat Napels zo bij mij in de smaak valt! De chaos van Azië met de smaak van het echte Italië. Napels won populariteit in 2018. Net als mijn blog met 12 tips voor wat te doen in Napels!

#6 – Rondreis West-Amerika: met deze tips ga je voorbereid op reis

Je droomt al jaren van een rondreis West-Amerika, maar het is er nog steeds niet van gekomen om je ticket te boeken. Om je er van te overtuigen dat je deze epische rondreis nu echt eens moet gaan maken, schreef ik een blog tips voor een rondreis door Amerika. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en kan je jouw droomreis door West-Amerika nu eindelijk gaan boeken!

2018 in cijfers2018 in cijfers

#5 – Backpacktips: 15 handige spullen die altijd mee gaan op reis

Goed voorbereid op reis gaan is natuurlijk belangrijk. Ikzelf ben dan ook dol op lijstjes. Wanneer ik op reis ga maak ik altijd een lijstje met to do’s. Dingen die ik nog moet doen, kopen of regelen voordat ik vertrek. Ook maak ik een paklijst. Maar wat zet ik daar op. Wat gaat er altijd mee op reis?! Ook jullie waren hier nieuwsgierig naar, want op 5 staat mijn blog met 15 handige spullen die ik altijd in mijn tas stop als ik een verre reis maak.

#4 – Route & planning: Ontdek Toscane in 8 dagen

Glooiende heuvels, uitgestrekte landschappen, overheerlijke pasta’s, goede Vermentino’s en Chianti Classico’s, een relaxte sfeer en fantastische mensen. Dat is waar Toscane bekend om staat en waarom het er zo fijn is. In deze goed gelezen post deel ik mijn route & planning van 8 dagen roadtrippen in Toscane!

2018 in cijfers2018 in cijfers

#3 – Ultieme tips voor jouw camperreis Nieuw Zeeland

De mooiste, afwisselende natuur, vriendelijke mensen en de prachtigste plekken om te verblijven. Goede wegen en uitgestrekte landschappen. Nieuw Zeeland leent zich perfect voor een rondreis met de camper. Ik reisde ruim een maand lang met mijn fijne Happy Camper rond en ontdekte beide eilanden. In deze blog deel ik mijn ervaringen en geef ik tips & tricks om jouw camperreis Nieuw Zeeland nog leuker te maken. Reis jij mee?

2018 in cijfers

#2 – Inpaklijst Namibië & Botswana: 3,5 weken op safari

In deze blog schrijf ik dat ik inpakken over het algemeen geen probleem vind. Ik kan heel goed dingen thuis laten, ook al is de tas nog niet vol. Inpakken voor Zuiderlijk Afrika vergt echter wat meer voorbereiding. Vandaar dat ik in deze blog mijn inpaklijst voor 3,5 weken Namibië & Botswana met jullie deel.

2018 in cijfers2018 in cijfers

#1 – Budget: Wat kost 3,5 weken Namibië & Botswana

Mijn aller vaakst gelezen blogpost is by far mijn blogpost over de kosten die ik maakte tijdens mijn reis door Namibië en Botswana. In deze blogpost lees je hoe Zuid Afrika en Namibië ideale selfdrive landen zijn en erg leuk voor de avontuurlijke reiziger. Botswana is een grotere uitdaging en nog minder ontdekt bij het grote publiek, ook omdat Botswana een iets ander kostenplaatje heeft. Om jullie op weg te helpen heb ik in deze blogpost mijn uitgaven tijdens onze reis door Namibië & Botswana op een rij gezet. En is het een beetje wat je verwacht had?

2018 in cijfers

Oude en nieuwe blogs doen het goed op mijn blog

Het grappige is dat de helft van deze blogs niet in 2018 geschreven zijn. Maar in 2017, 2016 en eentje zelfs in 2015! En dat jullie vooral dol zijn op Afrika. Want ook best gelezen blog 11, 12 en 13 gaan namelijk over Afrika. Mijn best gelezen blogs worden goed gevonden in Google. Zo komt 81% van al mijn bezoekers in 2018 via Google op mijn blog! Ik denk dat dit de voornaamste reden is dat oudere blogs het in 2018 erg goed deden.

Er kwamen 43 blogs online op daphnedevries.nl

In 2018 schreef ik 45 nieuwe blogposts. Ik begon het jaar erg goed met 5 in januari en 6 en 7 in respectievelijk februari en maart. Het werd snel minder toen ik in Sydney een fulltime baan vond en naast het werken ook heel graag Sydney wilde ontdekken. De 6 maanden dat ik werkte verschenen er minder blogs. In september verliet ik Sydney en begon de roadtrip van 5 maanden door Australië. Ik vond weer meer tijd om te schrijven en plaatste de laatste maanden van het jaar totaal 12 nieuwe blogposts.

2018 in cijfers 2018 in cijfers

Samenwerkingen & persreizen in 2018

In 2018 had ik een aantal leuke samenwerkingen. Persreizen maakte ik niet. Gezien ik heel 2018 in het buitenland was en er dus ook geen mogelijkheid was om erop uit te gaan. Begin 2018 vond ik het ook tijd om mee (eindelijk) eens in affiliate marketing en Google Adsense te verdiepen. Je zult dan ook af en toe affiliate linkjes op mijn blog vinden. Als jij op deze links klikt en een aankoop doet, ontvang ik daar een kleine commissie voor. Jijzelf betaalt bij gebruik van deze links uiteraard niets extra. Door de kleine vergoeding die ik in ruil voor de doorverwijzing krijg kan ik mijn website blijven verbeteren.

Mijn cijfers in 2018

In 2018 had ik in oktober de beste maand ooit. Met 8.964 unieke bezoekers bereikte ik een nieuwe mijlpaal. Waar ik in augustus nog vierde dat ik 8.500 bezoekers had overtrof ik dat in oktober dus alweer. En na augustus ben ik geen maand meer onder de 8.000 unieke bezoekers gekomen. In 2019 hoop ik om (eindelijk) boven de magische grens van 10.000 unieke bezoekers uit te komen. Maar zet ik mijn doel op 15.000 unieke bezoekers. Duim jij met me mee?

2018 in cijfers

Wat wil jij in 2019 terug zien op daphnedevries.nl?

Mijn blog is mijn passie en mijn manier om mijn reizen met jullie te delen. Toch vind ik het erg fijn dat hetgeen ik schrijf jullie ook aanspreekt. Graag wil ik beter worden. Groeien en interessante content blijven schrijven voor jullie. Daar heb ik jullie hulp bij nodig. Welke blog(s) vond jij het leukste om te lezen in 2018? Waar haalde je het meeste inspiratie uit? En wat zou jij in 2019 graag terug zien op mijn blog? En wat liever niet (meer)? Als tips die je voor mij hebt laat het me zeker weten! Ik kan er alleen maar van leren.

En vooral een hele dikke THANKS! Dat jij, ook in 2018, weer één van mijn lezers was ♥

Comments 4

 1. Bedankt voor alle leuke content weer in 2018! 🙂

  Persoonlijk merk ik dat ik vooral de blogs lees van landen die reeds op mijn short-list staan, of landen waar ik zelf al geweest ben. Inspiratie/reisplannen opdoen dus, of juist de mooiste herinneringen weer ophalen. Zo zijn we afgelopen maanden prima aan ons trekken gekomen met je verhalen vanuit Down Under, aangezien we daar 5 jaar geleden ook 4,5 maand hebben rondgereisd. Heerlijk!

  1. Post
   Author

   Kan ik me heel goed voorstellen hoor Ruud! Die bestemmingen spreken je toch direct meer aan. Leuk dat je me in 2018 hebt gevolgd (en hopelijk in 2019 blijft doen) en ik je weer even meenam naar Down Under ?

 2. Een wat late reactie. Ik vind je via Google vanwege jullie prachtige Namibië reis, en ik volg je nu via Instagram voor Australië. Ik ben dan ook heeeeel erg benieuwd naar een kostenplaatje voor Australië; hoe jullie de auto uiteindelijk gevonden en gepimpt hebben; en ook of je het zou aanraden om te werken in Australië of enkel reizen.

  Groetjes 🙂

  1. Post
   Author

   Leuk dat je me volgt Nikita! De auto hebben we zelf gekocht en gepimpt inderdaad. Dit koste nog best wat tijd. Want je wilt de juiste auto, de juiste spullen en moet alles nog in elkaar zetten. Voor ons was dat prima, want ik woonde en werkte in Sydney en we hadden de tijd. Mensen die geen tijd hebben of maar kort blijven zou ik dit niet aanraden. Omwille van de tijd. Anders zeker overwegen een auto te kopen als je langer dan 1,5-2 maanden gaan reizen. Alleen werken of reizen kan ook. Veel backpackers komen vanuit Azië om in Australie geld te verdienen, omdat het goed betaald. Zelf zou ik het zonde vinden Australie niet te ontdekken want het is er echt prachtig! ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.