Duurzame reisproducten die je gemakkelijk mee kan nemen op vakantie

Duurzame reisproducten: 4 travel essentials (met korting)

Daphne Persoonlijk Leave a Comment

We zijn ook steeds meer bewust van de impact van reizen op het milieu. Duurzaam reizen is dan ook steeds hoger op de agenda komen te staan en voor veel reizigers al de nieuwe manier van reizen geworden. Hierbij hoort natuurlijk ook het gebruik van duurzame reisproducten. In deze blog wil ik je laten zien dat reizen met duurzame producten die de aarde niet vervuilen goed mogelijk is. En niet duur hoeven zijn, want ik heb ook een mooie kortingscode voor je. Hopelijk reis jij na het lezen van deze blog ook milieubewust en plastic vrij.

Duurzame reisproducten zijn de toekomst. Milieubewust en duurzaam op reis met deze essentials

Plastic vrij op reis? Met deze duurzame reisproducten reis je milieubewust!

Milieuvriendelijke producten mee op reis

Per persoon gebruiken we jaarlijks zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen en de helft gebruiken we slechts één keer. Hierna beland het bij het afval. Als het al bij het afval terecht komt, want een groot deel hiervan komt in de oceaan terecht waar het veel schade aanricht. Vogels, zoogdieren en vissen eten dit plastic of raken erin verstrikt waardoor velen van hen onnodig sterven. Wil ook jij bijdragen om wereld een stukje mooier te maken en verandering brengen in de “plastic soep”? Dan is dit artikel over milieuvriendelijke producten van PAPER & BOO heel interessant. Verandering begint immers bij jezelf.

Waar staat PAPER & BOO voor?

PAPER & BOO biedt duurzame, innovatieve en milieubewuste alternatieven aan om dagelijkse gebruiksvoorwerpen van plastic mee te vervangen. Er wordt gewerkt met verschillende natuurlijke materialen, zoals bamboe, gerecycled papier en tarwestro. Daarnaast worden de verzorgingsproducten vervaardigd uit duurzame ingrediënten. Niet alleen hun producten, maar ook de verpakkingen voldoen aan dit criteria. Zo zijn alle verpakkingen 100% biologisch afbreekbaar. Ook willen ze laten zien dat een duurzame lifestyle helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld hoeft te zijn en je met een paar producten al het verschil kunt maken.

4 duurzame producten voor mee op reis

Thuis genieten van duurzame producten is natuurlijk heerlijk, maar het zou helemaal super zijn als je deze artikelen ook mee kan nemen op vakantie. Perfect natuurlijk tijdens jouw roadtrip op Sicilië of je reis door Zweeds Lapland in de zomer. Om je hierbij te helpen heb ik een aantal duurzame producten voor op reis geselecteerd, zodat jij milieubewust op pad kunt.

#1 – Bamboe tandenborstel met koker

Eén van de (reis)artikelen die je elke dag gebruikt en een stuk duurzamer is dan de plastic variant is een bamboe tandenborstel. Tandenborstels zijn één van die plastic producten die nauwelijks gerecycled worden waardoor een duurzaam alternatief al snel veel betekent voor het milieu. Deze tandenborstel van bamboe is een hele goede optie om je tanden mee te poetsen. Wil je de tandenborstel meenemen op reis dan is de bamboe tandenborstel koker super fijn. Zo blijft jouw tandenborstel ook onderweg schoon en raak je hem niet kwijt in jouw toilettas.

Heb je een elektrische tandenborstel? Je kunt ook kiezen voor recyclebare opzetborstels. Ook vind je 100% veganistisch tandpasta in tabletvorm in het assortiment.

#2 – Shampoo bars & body bars voor mee op reis

Naast dat ze vaak in plastic flessen verkocht worden zijn aan heel veel shampoos en douchegels toevoegingen gedaan die niet goed zijn voor het milieu. Ze zijn of op een nare manier vervaardigd, bevatten parabenen, siliconen of sls. Shampoo en body bars zijn niet alleen een stuk beter voor jou en het milieu, ze zijn compacter en gaan ook nog eens veel langer mee. Daarnaast kun je ze in de opbergblikjes gemakkelijk meenemen op reis. Zeker een van de duurzame producten die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis!

Meer lezen over reisitems? Deze items neem ik altijd mee op reis!

#3 – Wasbare wattenschijfjes met waszakje

Elk jaar gebruiken we per persoon zo’n 1.500 wattenschijfjes. Door over te stappen op wasbare wattenschijfjes kun je ontzettend veel afval besparen. Je bespaart niet alleen grondstoffen, ook op plastic dat gebruikt wordt om de traditionele wattenschijfjes te verpakken. Herbruikbare wattenschijfjes werken niet anders dan de tradiotionele variant, het enige is dat je ze nadien wast i.p.v. weggooit. De wasbare wattenschijfjes zijn daarmee een duurzaam alternatief om je make-up te verwijderen. Ook kun je ze in het bijgeleverde netje gemakkelijk meenemen op reis en raak je ze niet kwijt in de was.

#4 – Duurzame reisbeker voor onderweg

Een ander duurzaam product wat handig is voor mee op (dagelijkse) reis is de reisbeker. Deze duurzame reisbeker is gemaakt van rijstvliezen, wat een afvalproduct is van rijst. De beker is dubbelwandig waardoor warme dranken lang warm en koude dranken lang koel blijven. De duurzame reisbeker is handzaam en perfect voor onderweg.

Wil je alvast jouw eerste stap naar een schonere en duurzame toekomst zetten? Dan krijg je met de volgende kortingscode 10% korting bij PAPER & BOO: PLASTICVRIJ

Ben jij ook enthousiast over deze duurzame reisbenodigdheden? Ik vind de producten heel fijn en gebruik de meeste regelmatig! Ga jij ook bewust op reis met dit soort producten?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenspraak met PAPER & BOO. Uiteraard deel ik alleen mijn eigen mening. Voor meer info hierover zie de disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.