Op avontuur - voor de tweede keer op reis

Mijn droom wordt werkelijkheid: voor de tweede keer op (wereld)reis

Daphne op wereldreis, Persoonlijk 46 Comments

De afgelopen weken heb ik al mijn kasten, lades en de berging op z’n kop gehad. Wat wil ik per se houden, wat kan ik verkopen en wat kan bij het grofvuil? Met een afvalpunt voor de deur was dat laatste zo gepiept. Tassen vol kleding en schoenen brachten we naar textielcontainers en de te verkopen spullen kwamen op Marktplaats. Dat zorgde ervoor dat ik vele uren met mensen in gesprek was. De ene verkoop ging gemakkelijk, de andere kostte me een hoop tijd. Ook frustratie, want wat zijn er een hoop mensen die nooit meer wat laten horen of afhaken met vage redenen. Hoe dan ook, ik heb er een mooi bedrag mee verdiend en dat maakt het alle frustratie meer dan waard. De eerste dozen zijn vast ingepakt en heel erg veel instanties zijn al opgezegd.

Een grondige selectie en spullen weg doen die je niet gebruikt ruimt echt op! Je verzamelt door de jaren heen zoveel spullen. Spullen waarvan je soms niet eens meer weet dat je ze had. Dan kun je ze net zo goed weg doen toch? Wat moet je in godesnaam met al die spullen?! Naast dat ik iedereen kan aanraden om één keer in de zoveel tijd grondig op te ruimen, heeft het voor ons nu ook een hele andere reden! Een hele leuke, spannende reden zelfs en dat exciting nieuws kan ik nu eindelijk met jullie delen!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik nooit rust in mijn kont heb zonder een nieuwe reisje in het verschiet te hebben. Nieuwe avonturen, nieuwe verhalen en op pad zijn. Daar word ik megablij van. Niet voor niets dat vriendlief en ik in 2013 de wijde wereld in trokken op 7 maanden later vol verhalen terug te keren. We reisden van zuidoost Azië naar Oceanië en via Frans Polynesië & Paaseiland naar Zuid Amerika. Dat geweldige avontuur smaakte naar meer. Bij terugkomst in Nederland beloofden we elkaar dat we ooit nog eens een groot avontuur zouden ondernemen. Niet zozeer een tweede wereldreis, maar langere tijd op één plek, in het buitenland. Onderdeel zijn van het land, de cultuur. Niet emigreren, maar wel langere tijd in het buitenland wonen. Werken afgewisseld door reisjes. Dat is wat we willen!

Toen we 2,5 jaar geleden naar Amsterdam verhuisden vanuit Groningen grapten we al tegen elkaar: ‘Als we het in Amsterdam leuk hebben, kunnen we dat overal ter wereld’. Ons avontuur in Amsterdam is geweldig. We hebben veel nieuwe mensen ontmoet, ik heb een leuke baan en mijn draai gevonden. Maar het grote buitenlandavontuur blijft kriebelen. Een gevoel van ‘nu kan het nog’. Geen koophuis. Geen kinderen en geen (echte) verplichtingen. Behalve onze lieve katten natuurlijk. Dus waarom wachten?!

Precies dat heeft ons doen beslissen om het gewoon te doen! Mijn baan en de huur zijn opgezegd. Onze vrienden en familie ingelicht en een oppas voor onze katten Wodka & Bull is gevonden. Op 13 december kan het grote avontuur beginnen en stappen we in het vliegtuig met als eindbestemming…. AUSTRALIE!

Maar voordat we in Australië aan zullen komen vliegen we eerst naar Thailand. Het plan is om hier één tot anderhalve maand te blijven. Rustig aan het land door, heerlijk eten (nu al zin in), yoga op het strand, boeken lezen, blogs schrijven en vooral genieten! Vanuit Thailand vliegen we door naar Australië om daar langere tijd gaan wonen en werken. Een heel f*cking jaar lang! En wie weet bevalt het wel en blijven we gewoon lekker on-the-road 😉

Volg ons tijdens ons avontuur

Mocht je het leuk vinden om op de hoogte te blijven van onze avonturen dan kun je natuurlijk mijn blog blijven volgen. Ik beloof dat ik meer zal posten dan de afgelopen weken, maar nu weet je waarom ik dus online een beetje afwezig was 😉
Ook zal ik op de socials mijn ervaringen en mooie plaatjes met jullie delen. Zo hoef je niets te missen en kun je ons avontuur ook een beetje volgen vanuit Nederland!

♥ Droom jij ook van een jaar in het buitenland?

Comments 46

  1. Post
   Author
 1. Gaaf!!!! En natuurlijk ga ik jullie weer volgen.
  En neem het er inderdaad van nu het (nog) kan! Niemand die je deze fantastische ervaringen af kan nemen!

  Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen 🙂

  1. Post
   Author

   Wat super leuk Anja dat je ons weer gaat volgen! Ik zal proberen zo veel mogelijk leuke verhalen met jullie te delen en op de hoogte te houden van onze avonturen 🙂

 2. Heel gaaf!

  Ik heb zelf in Engeland gewoond en gewerkt. Een stuk dichter bij huis, minder avontuurlijk, maar toch. Het is grweldig een tijdje in een andere cultuur te zitten.

  Have fun.

  1. Post
   Author

   Dat kan ik me voorstellen Jenny! Je hoeft niet altijd ver weg te gaan voor zo’n avontuur. Het gaat om de ervaring! Mijn schoonmoeder vroeg ook al of we niet ‘gewoon’ naar Engeland konden gaan ??

  1. Post
   Author

   Thanks Linda! Ik kan je alleen maar aanraden het te doen. Wat is het ergste dat kan gebeuren? En tsja bevalt het niet, ga je weer terug. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat dat zou gebeuren ??

  1. Post
   Author

   We vertrekken 13 dec naar Bangkok. Dus nog ruim een maand in NL. Nog 2,5 weken werken en dan 2,5 nog vrij, in NL om de laatste dingen te regelen. Zo exciting! ?

  1. Post
   Author

   Thanks lieve Ria! Haha, dacht al dat jij zou reageren op het ‘on the road’ blijven 😉 Ik verwacht ook dat we gewoon terug komen hoor! Kunnen niet zo lang zonder jullie allemaal 🙂

 3. Wat stoer dat jullie dit avontuur aangaan. Klinkt fantastisch!!! Ik zou zeggen ‘Geniet ervan’ , maar jou kennende gaat dat zeker goed komen!

  x Carolien

  1. Post
   Author

   Wat leuk dat je een berichtje stuurt Caro! ? We gaan zeker ons best doen! En gaan het vast en zeker naar ons zin hebben ?

 4. Wauw wat een gave beslissing weer! Ga jullie zeker volgen. Denk ook dat als het zoveel kriebelt een goede beslissing is. Alvast onwijs veel plezier.

  1. Post
   Author

   Dank je Diana! Ik ben het helemaal met je eens. Want als je niet gaat krijg je spijt. En dat is ook niet de bedoeling 😉 Leuk dat je ons blijft volgen!

 5. Wat een gaaaaaaf plan Daphne! Jullie gaan het fantastisch hebben. Aantal jaar geleden heb ik dat ook gedaan. Zou 6 maanden weg blijven maar het werden er bijna 3 jaar waarvan 1 in Oz 😉 Have a blast!

  1. Post
   Author

   Echt ben jij zolang weg gebleven Jill! Hoe cool! Dat wist ik helemaal niet. Ben benieuwd hoe het ons zal afgaan deze keer! Echt zin in ?

  1. Post
   Author
 6. Wouw! Dit klinkt als een fantastische uitdaging! Heeeeeel veeeeel plezier en geluk aan de andere kant van de Wereld! Ontvangen jullie ook bezoek? 🙂 xxxx

  1. Post
   Author
 7. Wat gaaf!! Heel veel plezier! Een wereldreis maken is nooit een droom geweest, wel in het buitenland wonen. Die droom werd 3 jaar geleden al werkelijkheid 😀 Enjoy!

  1. Post
   Author

   Haha ja inderdaad, jij woont al een tijdje aan de andere kant van de wereld! Met de man van je dromen! Te gek! 🙂

 8. Hoi Daphne en Marcel We wensen jullie heeeel veel plezier met jullie avontuur Geweldig Wat jullie ondernemen Het was wel bekend dat je geen rust in je kont hebt Je wil weten wat er in de wereld te koop is En waarom niet ? Jullie hebben geen kind of kuiken Dan kan het heel gauw Maak er samen iets super moois van .En we willen jullie graag volgen liefs ons Tjeerd En Lidy ???????

  1. Post
   Author
 9. Wat een geweldig goed besluit! Heerlijk! Ik ben heel benieuwd naar jullie avonturen de komende tijd en waar het jullie uiteindelijk brengt. Heel veel plezier alvast en succes met het afronden van alles hier in NL. 🙂

  1. Post
   Author

   Dank je wel Yvonne! Dat ben ik helemaal met je eens 😉 Dat afronden gaat snel nu, nog 2,5 weken werken en dan nog 2,5 in NL! Time flies 😉

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Wat leuk om te horen Linda! Oeh goed idee! En een heerlijk vooruitzicht! Zeker gaan hoor, anders krijg je spijt 😉

  1. Post
   Author

   Thanks Jes! Gaat goed komen! Nog 2 weken werken en dan in NL nog de laatste zaken regelen en afscheid nemen. Gaat snel nu, nog precies een maand ?

  1. Post
   Author

   Ja gaat echt snel! Over een maand zit ik gewoon al daar! Tijd gaat mega snel! Niet normaal, maar wel echt heerlijke vooruitzichten natuurlijk 😉

 10. Wat een prachtig avontuur gaan jullie tegemoet. Ik heb ook een jaar rondgereisd in Australië en het is echt een prachtig land. Ik ben inmiddels al drie keer teruggegaan. Ik ben jaloers 🙂 Have fun!

  1. Post
   Author

   Oh wat heerlijk Janet! Volgens mij doet Australie dat gewoon met mensen: eenmaal daar geweest, wil je terug! Wij zijn er in 2013-2014 met oud en nieuw geweest en hebben er een maand rondgereisd. Echt een fantastische ervaring, benieuwd hoe het deze keer zal zijn. In combinatie met werken 😉 Thanks! Komt goed! 🙂

  1. Post
   Author
 11. Super Daphne. Mooi om te zien dat jullie echt je hart volgen en t gewoon gaan doen!! Heeel veel plezier en succes daarbij. Ik ga jullie zeker volgen!

  1. Post
   Author

   Lief Marieke! Klopt waar velen wel willen, maar niet gaan, doen wij het gewoon! Waarom ook niet, nu kan het nog 🙂 Leuk dat je ons weer gaat volgen!! ?

 12. Pingback: Mijn terugblik op reizen in 2017 - Daphne de Vries

 13. Pingback: Reisdagboek 1: Bangkok, veelzijdig Kanchanaburi & lovely Koh Lanta - Daphne de Vries

 14. Pingback: 12x de ultieme cadeaus voor reizigers - Daphnedevries.nl

 15. Pingback: Inpaklijst Namibië & Botswana: 3,5 weken op safari - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.