15 fotos waardoor jij nu naar de serengeti in Tanzania wil

Door deze 15 foto’s wil jij nú naar Tanzania!

Daphne Afrika, Tanzania 14 Comments

Word jij direct enthousiast als je het woord safari hoort? Schieten de beelden van de big 5 direct in je gedachten? Eindeloze vlaktes met ontelbaar veel wilde dieren. Slapen midden in de natuur met de geluiden van de bush om je heen. Wakker worden met het gebrul van een leeuw en voorbij rennende cheetah’s? Of het nu de bijzondere baobab bomen in Tarangire National Park zijn, de leeuw die ineens voor je neus in een boom klimt of een kill in de Ngoronogo Krater, Tanzania zal je verwachtingen altijd overtreffen!

Drie fantastische weken in Tanzania

In zo’n drie weken zie ik ontzettend veel van het noorden van Tanzania. Mijn reis ging van Arusha naar het prachtige, veelzijdige Tarangire National Park. Waar een luipaard lag te chillen in een boom boven mijn hoofd en ik getuige was van iets wat ik nooit verwacht had mee te (hoeven) maken: drie mannetjes leeuwen die een leeuwin vermoorden! De jungle van Lake Manyara National Park en het bijzonden ecosysteem van de wereldberoemde Ngorongoro Krater volgden. Een gortdroog Ndutu gebied liet weinig wild zien, maar wat ik zag was geweldig! Moeder cheetah’s met jongen en giraffes bij zonsondergang. Voordat ik naar tropisch Zanzibar vloog genoot ik nog intens van de wereldberoemde Serengeti. Enorm verwend door boomklimmende leeuwen, hongerige cheetah’s en luie leeuwenwelpjes die naast mijn auto hun lazy sunday beleefden! Hieronder vind je een selectie van mijn mooiste foto’s, precies genoeg om ervoor te zorgen dat jij nú direct naar Tanzania wilt!

♥ Welke Tanzania wild life foto is jouw favoriet?

Comments 14

  1. Post
   Author

   Ik hoop met je mee Kelly! Tanzania kan ik echt iedereen aanraden! Wat is tot nu toe jouw lievelings(safari)bestemming?

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Yes! Dat was nou net de bedoeling Shamira! Ben je al eens in Afrika geweest? Zou Tanzania je eerste keuze zijn? Of toch een andere bestemming?

  1. Post
   Author
 1. Wow! Gaaf zeg! De natuur is echt prachtig en op safari gaan blijft geweldig! Voor mij een heel bijzonder land omdat ik daar mijn vrouw heb ontmoet en og steeds gelukkig!

  1. Post
   Author
 2. Prachtig! Erg mooie foto’s. Die jaar ga ik voor het eerst een safari maken dus ben erg benieuwd. Maar 3 mannetjes leeuwen die een vrouwtje vermoorden? Why? Wel apart om te zien trouwens lijkt mij.

  1. Post
   Author

   Wat tof dat jij dit jij dit jaar ook op safari gaat! Waar ga je naartoe? Wat zijn je plannen? Ik denk dat de mannetje het vrouwtje te lijf gingen omdat ze haar jong wilde beschermen en daar zelf het slachtoffer van werd 🙁

 3. jaaa wil sowieso nog eens graag naar Afrika. Tanzania is een land waar mijn vader ooit is geweest (helemaal trots, in zijn tijd reisde er niemand uit zijn dorp zo ver weg) dus dit land heeft toch wel een speciale betekenis voor mij.

  1. Post
   Author

   Wat bijzonder Anto! Ik kan me voorstellen dat hij toen super trots was en jij hierdoor Tanzania het hoogst op je Afrika lijstje hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.