Door deze 15 fotos wil jij nu naar Nicaragua

Door deze 15 foto’s wil jij nú naar Nicaragua!

Daphne Nicaragua 28 Comments

Houd jij wel van een beetje avontuur? Zijn de schrammen van je vorige toffe reis net genezen? Jij bent niet alleen dol op vulkanen, maar wil ze ook beklimmen. Van ze af boarden. Wilt zwemmen in heldere meren en de idyllische Corn Islands in het echt zien! Of het nu Isla de Ometepe midden in het meer van Nicaragua is, vulkaan boarden vanaf de Cerro Negro of het knusse, koloniale Granada: Nicaragua is the place to be voor een reiziger als jij!

Op naar het fantastische Nicaragua

Na een fantastisch begin van het nieuwe jaar laat ik Costa Rica achter me en reis ik van het nevelwoud van Monteverde naar vulkanisch Isla de Ometepe. Bus, nog een bus, een grensovergang. Daarna een taxi en dan nog een wiebelende boot. Een enorm lange reis en zo’n 10 uur later ben ik op het eiland. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Spelende apen slingeren door de bomen, loslopende kippen vliegen alle kanten op, wilde paarden galopperen over het strand, giechelende kinderen vinden toeristen erg fascinerend en de vriendelijke eilanders groeten je vol overgave. Isla de Ometepe zal ik nooit vergeten. Koloniaal Granada volgt. Net als vulkaan Masaya waar de rookpluimen boven singelen. Een busrit later ben ik in Léon en board ik van de Cerro Negro! Iets wat je toch gedaan moet hebben als je in Nicaragua bent. De laatste dagen van mijn reis sluit ik af op de tropische Corn Islands. Waar ik vooral geniet van de rust, het witte strand en de onderwaterwereld! Hieronder vind je een selectie van mijn mooiste foto’s, precies genoeg om ervoor te zorgen dat jij nú direct naar Nicaragua wilt!

Nieuwsgierig geworden naar Nicaragua? Lees dan ook de volgende posts!
Doen in Nicaragua: Isla de Ometepe
De paradijselijke stranden van de Corn Islands
– Granada, Masaya & Leon
Isla de Ometepe

En lees ook vooral deze blogpost met een toffe backpackroute door Nicaragua!

♥ Welke foto van Nicaragua is jouw favoriet?

Comments 28

  1. Post
   Author
 1. Ik ben zo verslaafd aan Azië, dat ik moeite heb met het ontdekken van midden en zuid Amerika. Nicaragua ziet er interessant uit! Een mooie combinatie van natuur en koloniale stadjes.

  1. Post
   Author

   Tsja in Azië heb je ook zoveel te zien! Ik vond Azië ook te gek, maar toch ben ik niet zo verliefd geworden als jij. Ben verliefd op Afrika. Heel iets anders, maar ook te gek! Nicaragua is geen Afrika, maar heeft me enorm verrast! Dus als je een keertje geen Azië wilt is dit een veilige keuze 😉

  1. Post
   Author
 2. Fijne foto’s Daphne en wat gaaf dat je ook bent gaan vulkaanboarden! Ik had daar jammer genoeg geen tijd meer voor, maar ik vertrek deze herfst weer richting Midden-Amerika dus wie weet dan wel 🙂

  1. Post
   Author

   Dank je Jessica! Jammer dat je geen tijd had voor het vulkaanboarden! Dat was echt super leuk! Hopelijk deze herfst, als je weer terug gaat 😉 Ga je dan naar Nica? Of elders in Midden-Amerika?

 3. Gaaf! Ziet eruit als een heel divers land met genoeg avontuur om er ooit een keer heen te gaan. Mooie natuur, veel te zien en te doen. Wat wil je nog meer? Je eerste foto van de reeks gaat over paardrijden. Heb je dat daar ook gedaan?

  1. Post
   Author

   Absoluut een ontzettend divers land waar je van alles kan doen! Nee, ik heb er niet paardgereden, wel heb ik met veel plezier gekeken naar de wilde paarden op Isla de Ometepe. Zo bijzonder dat die beesten daar gewoon los, over het strand lopen!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Nicaragua zou wel in je staatje passen denk ik. Zit tussen Azië en Zuid-Amerika in. Beetje backpackstyle, zou je echt wel aanspreken denk ik!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Tsja eindeloze lijst, ik ken het 😉 Zo moeilijk keuzes maken! Hopelijk staat Nica nu iets hoger op de jouwe 😉

 4. Grappig, die met die witte torentjes lijkt bijna op Santorini.
  Ik ben nog nooit in Nicaragua geweest, maar buurland Costa Rica vond ik erg mooi.

  1. Post
   Author

   Oh ja dat begrijp ik wel Denise! Costa Rica is heel anders dan Nica, daarom vond ik de combi zo leuk. Het groene van Costa Rica en de vulkanen en het koloniale in Nica.

  1. Post
   Author

   Dank je Diana! Vulkaanboarden is het heel erg leuk! Mijn vriend is wel over de kop gevlogen, dus niet helemaal zonder risico’s. Maar wel erg leuk om te doen 😉

 5. Gave foto’s! Ook zonder deze foto’s wil ik al heel lang eens naar Nicaragua, maar na het zien van die mooie natuur, de vulkanen en kleurrijke stadjes is mijn geheugen helemaal opgefrist waarom ik graag die kant op wil.

  1. Post
   Author

   Dan is mijn doel geslaagd, Jeej! Nica is echt zo heerlijk. Zo lekker relaxed, veel te zien en te doen. Echt een aanrader! 🙂

 6. Gaaf! Ik heb er vorig jaar nog even over nagedacht om die kant op te gaan in combi met Costa Rica maar toch alleen CR gedaan. Moet Nicaragua nog een andere keer ? ziet er prachtig uit!

  1. Post
   Author

   Het is ook lastig om te kiezen. Costa Rica is weer heel anders dan Nica en wil je beide echt goed zien moet je de tijd nemen of ze beide apart doen. Wij wilden graag de combi doen, omdat ze beiden zo verschillend zijn. Dus wij moeten weer terug om de rest te zien 😉

 7. Wat een super fijne foto’s Daphne! Wij gaan in juni naar Nicaragua en ben dus druk op zoek naar inspiratie. Dit artikel is een fijn begin!

  1. Post
   Author

   Dank je wel Laura! Oh ja zo kun je inderdaad vast wat mooie plaatjes kijken en helemaal in de stemming komen! Wat zijn precies jullie plannen in juni?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.