Fantastisch uitzicht op Hvar vanaf het fort in Dalmatie

Vakantie Dalmatië: door deze 14 foto’s wil nu naar Kroatië!

Daphne Europa, Kroatië 4 Comments

Houd jij ervan om zelf rond te reizen? Van een bestemming waar je zowel hippe steden als eeuwenoude fortificaties hebt. Turkooizen meren, een bergmassief dat doorloopt tot het strand en trendy eilanden kan bezoeken? Een bestemming waar je dé ideale mix van dit alles vindt?! Dan is Dalmatië in Kroatië echt the place to be voor een reiziger als jij!

Ontdek Europa en maak een rondreis door Dalmatië

Jaren heb ik gezegd ‘Europa bewaar ik voor als ik later groot ben”. Inmiddels ben ik 32, eind deze maand zelfs alweer 33. Al best groot, dus hoogt tijd om meer van Europa te ontdekken. Na een paar te gekke stedentrips in Valencia, Ljubljana, Liverpool en Barcelona en een een heerlijke roadtrip door Toscane, wilde ik twee jaar geleden weer een mooie reis door Europa maken. Het werd Kroatië. Waar veel vakantiegangers kiezen voor Istrië, koos ik voor Dalmatië.

Maak een roadtrip Dalmatië het zuiden van Kroatië

Omdat ik 2,5 weken de tijd heb en deze optimaal wil benutten kies ik ervoor om vanuit Nederland niet helemaal naar Dalmatië te rijden met de eigen auto. Ik besluit een huurauto en een retourtje Split te boeken.

Op de huurauto, de vlucht en het eerste appartement bij Plitvice National Park na boek ik niets. Dat doe ik allemaal ter plaatse, op het moment dat ik daar zin in heb. Met een globale route en mijn huurauto ga ik op pad. Het plan: Plitvice, Zadar, de kust naar Dubrovnik, een paar eilanden en weer terug naar Split waar de reis begonnen is. Ik laat me verrassen door de schoonheid van Kroatië en heel eerlijk; ik val van verbazing in verbazing, want wat is Dalmatië mooi! Kijk je mee?

Enthousiast geworden over Kroatië? Lees dan ook mijn volgende posts:

♥ Welke foto van Dalmatië is jouw favoriet?

Dit moois zie je in Dalmatie in Kroatie

Comments 4

    1. Post
      Author
  1. Pingback: Route & planning: rondreis Dalmatië in 2,5 weken - Daphnedevries.nl

  2. Pingback: Doen in Split: tips & bezienswaardigheden Split - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.