Fantastisch uitzicht op Hvar vanaf het fort in Dalmatie

Dalmatië: door deze 14 foto’s wil jij er deze zomer nog naartoe!

daphne Europa, Kroatië 2 Comments

Houd jij ervan om rond te reizen? Van een bestemming waar je zowel hippe steden als eeuwenoude fortificaties hebt. Turkooizen meren, een bergmassief dat doorloopt tot het strand en trendy eilanden kan bezoeken? Een bestemming waar je dé ideale mix van dit alles vindt?! Dan is Dalmatië in Kroatië echt the place to be voor een reiziger als jij!

Op roadtrip in Dalmatië

Jaren heb ik gezegd ‘Europa bewaar ik voor als ik later groot ben”. Inmiddels ben ik 30, eind deze maand zelf alweer 31. Al best groot, dus de tijd om Europa te ontdekken is ook wel langzaam aangebroken. Na een paar te gekke stedentrips in Valencia, Ljubljana, Liverpool en Barcelona en een een heerlijke roadtrip door Toscane, wilde ik ook dit jaar weer een mooie reis door Europa maken. Het werd Kroatië. Waar veel vakantiegangers kiezen voor Istrië, kies ik voor Dalmatië. Omdat ik 2,5 weken de tijd heb en die optimaal wil benutten kies ik er niet voor om vanuit Nederland helemaal naar Dalmatië te gaan rijden met de eigen auto. Ik besluit een huurauto en een retourtje Split te boeken. Op de huurauto, de vlucht en het eerste appartement bij Plitvice National Park na boek ik niets. Dat doe ik allemaal ter plaatse, op het moment dat ik daar zin in heb. Met een globale route en mijn huurauto ga ik op pad. Ik laat me verrassen door de schoonheid van Dalmatië en heel eerlijk; ik val van verbazing in verbazing, want wat is Dalmatië mooi! Kijk je mee?

Binnenkort vertel ik je meer over de route die ik heb afgelegd en hoe mijn reis door Dalmatië is verlopen.

Maar ben je vast nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal kan doen in Dalmatië? Lees dan vast de post 12x doen tijdens je roadtrip Dalmatië and get inspired!

♥ Welke foto van Dalmatië is jouw favoriet?

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.