Luang Prabang: de parel van Zuidoost Azië

Daphne Azië, Laos 8 Comments

De sfeervolle straten van Luang Prabang

De sfeervolle straten van Luang Prabang

In het prachtige Laos vind je een fantastische stadje. Gelegen aan de Mekong. Het voelt er een beetje Europees aan. Frans eigenlijk. Dat gecombineerd met Aziatische gemoedelijkheid en rust. Monniken die in de ochtendglorie hun ronde doen. De bedelronde. Getooid met hangtassen met zilveren potten. Gekleed in prachtige oranje gewaden. Laotianen reisend op een tuk tuk. Volgepropt met van alles en nog wat. Alles wat maar paste. Toch ook een beetje chaos. De geur van baguettes. Op elke straathoek kun je er eentje kopen. Belegd met van allerlei lekkers. Voor heel weinig. Een heerlijk stadje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Suset @ Phou Si, Luang Prabang

Suset @ Phou Si, Luang Prabang

Helderblauwe watervallen

Vlakbij de stad vind je de prachtige Kuang Si Falls. Nog nooit zag ik zulke heldere, groenblauwe watervallen. Je kunt er heerlijk in dobberen. De hitte van je afspoelen. Ook kun je naar de top klimmen. Een tocht door de groene bossen. Met bovenaan een bijzonder uitzicht.

De watervallen bereik je met een tuk tuk of met de scooter. Slingerend door het Laotiaanse platteland. In the middle of nowhere ineens deze prachtige plek.

Kuang Si Falls

Kuang Si Falls

Goudgele avondgloren

Zonsondergangen maken me blij. De verschillende kleuren geel. Orange en Rood. Soms zelf paars. Fantastisch vind ik het. In Luang Prabang beklom ik de Phousi berg. Gelegen midden in de stad. Hier genoot ik van een magische zonsondergang. Klim even voor zonsondergang naar boven en geniet!

The Mekong Delta @ Laos

Met de slowboat over de Mekong Deltais een super toffe manier om veel te zien

Reistip

Een leuke manier om in Luang Prabang te komen is met een slowboat vanuit Thailand. In twee dagen reis van je Chiang Khong naar Luang Prabang. Liever andersom reizen? Ook dit is mogelijk!

♥ Heb jij al kennis gemaakt met de parel van Zuidoost Azië? Wat vond jij ervan? 

Comments 8

  1. Post
   Author

   Thanks Kirsten! En wat jammer dat jullie niet in Laos zijn geweest. Echt een ontzettend mooi, veelzijdig land met zulke lieve mensen! Zet maar op je lijst 😉

    1. Post
     Author

     Luang Prabang is echt m’n lievelings! Het noorden moet ik nog zien, zo te horen erg gaaf! Hoop het ooit te bezoeken! Kijk er naar uit! <3 Laos!!

  1. Post
   Author
 1. Wat een prachtige foto’s zeg! Laos is bij ons voor onze vorige trip helaas gesneuveld (uiteindelijk naar Vietnam gegaan – zeker ook niet verkeerd;)) maar zou heel graag nog eens gaan!

  1. Post
   Author

   Vietnam is ook mooi hoor 😉 En op reis moet je keuzes maken. Zo hebben wij Laos wel gedaan, alleen ook maar beperkt. Dus ik zou zeker nog graag een keertje terug willen. Sowieso naar Luang Prabang, maar ook om de rest van Laos te zien 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.