De Corn Islands huilen

Daphne Nicaragua 16 Comments

F*ck! Heb ik net m’n enthousiaste post over onze laatste dagen op Corn Islands geschreven zie ik ineens verschrikkelijk nieuws voorbij komen! Nieuws dat mijn wereld even stil doet staan.

Ik denk terug aan het prachtige eiland dat nu helemaal in rep en roer is. Paniek over wat er aan de hand is. Storm op het eiland. Afbrekende palmen en een woeste golven. Dat het weer de eerste dagen na ons vertrek niet fantastisch zou zijn wist ik, maar dat het er zo heftig aan toe zou gaan had niemand kunnen voorspellen.

corn.png_1718483346
Foto credits: Telesur TV

De boot van Little Corn die de overtocht zou maken is terug gegaan, het was te ruig. De overtocht zou te gevaarlijk zijn. Maar deze boot niet. Deze zou de overtocht maken. Ondanks dat het afgeraden werd en er al twee dagen een verbod voor scheepvaart van kracht was vanwege het slechte weer stapten ze toch in. Verslagen door het slechte weer heeft de boot het niet gehaald. Halverwege kapseisde de boot. Met alle 32 inzittenden erbij. 13 zijn er al verdronken en nog een aantal zijn vermist. Ineens schieten de woorden van leuke mensen die we in Leon in ontmoetten mijn gedachten. Zij zouden vandaag naar the Corn Islands gaan. Vastberaden om Little Corn te ontdekken. Zouden zij ook op deze boot zitten. Ik hoop bij God van niet! Ik kan er niet van slapen.

gkjgfjgd.png_1375939816
Foto credits: Telesur TV

Vanochtend blijkt dat er gelukkig ook 19 overlevenden zijn. 19 mensen gered uit de oceaan. Diezelfde oceaan waarin ik dook naar de mooiste vissen. Waar ik me gelukkig voelde. Die oceaan is nu een slagveld. Een plek waar een schipbreuk plaatsvond. Waar hoopvolle mensen het leven lieten. Er een einde kwam aan hun veel te korte leven. De leuke mensen uit Leon blijken gelukkig niet op de boot te zitten. Wel zijn ze, net als een ander vriendinnetje, op de Corn Islands en maken ze deze verschrikkelijke ramp ook van dichtbij mee.

Lieve mensen waarom zijn jullie ingestapt? Misschien wilde je de vlucht halen? Terug naar huis? Terug naar familie. Die je nu nooit weer zullen zien. Mijn gedachten zijn bij jullie! ♥

Comments 16

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Echt verschrikkelijk he! De drenkelingen zijn allemaal van Costa Ricaanse afkomt. Ik vrees dat ze niet konden zwemmen 🙁

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

   Zeker! Dat is het ook. Je hebt er zelf net een te gekke tijd gehad, hebt en mensen zitten die je kent en bekenden die met de boot zouden gaan diezelfde dag. Dat is dubbel schrikken. Echt vreselijk voor de nabestaanden 🙁

 1. Jeetje wat erg! Ik heb dit helemaal niet gelezen… kan me goed voorstellen dat je er niet van kunt slapen… komt ineens zo dichtbij. Zo raar ook, lees net je andere blog hierover en nu dit! Echt zo raar hoe dit kan lopen…. Fijn dan hè, dat je het even kan opschrijven!

  1. Post
   Author

   Nee snap dat je het niet voorbij hebt zien komen. Was (in NL) ook maar beperkt in het nieuws. En de meeste mensen hier zegt het natuurlijk ook weinig. Voor mij kwam het gewoon ineens heel dichtbij!

  1. Post
   Author
 2. Ik las het inderdaad, vreselijk 🙁 Waarom besluit zo’n maatschappij of kapitein dan toch om te gaan he.. Vraag me af of de passagiers de risico’s wel kenden. Zo treurig 🙁

  1. Post
   Author

   Echt wel! Ik snap ook absoluut niet waarom je dan alsnog gaat varen. Maar denk dat het een kwestie van geld is geweest. De kapitein is ook opgepakt. Terecht!

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.