De 30 leukste plekken ter wereld!

Daphne Persoonlijk 38 Comments

Een tijdje terug schreef ik over de tofste dingen die ik tot nu toe deed. Nu, ter ere van mijn 30ste verjaardag, leek het mij leuk om dit keer de 30 leukste plekken ter wereld op te sommen. Met op dit moment 35 bezochte landen, 36 als je Nederland meetelt, heb ik genoeg om uit te kiezen om een mooie lijst samen te stellen. In willekeurige volgorde de 30 leukste plekken waar ik ben geweest!

glenorchy

#1 – Glenorchy, Nieuw Zeeland

Vlakbij de adrenalinestad Queenstown vind je het schattige stadje Glenorchy. Het is niet eens zozeer dit dorpje dat magisch is, het is voor de weg die er naartoe leidt! Een stukje verder en je bent zelfs in Paradise. Echt serieus, zo heet het!

#2 – Fraser Island, Australië

Met een 4WD over het grootste zandeiland ter wereld scheuren. Op Fraser Island kan dat! Naast zand en duinen vind je honderden meren op dit prachtige eiland. Het is niet voor niets dat Fraser Island op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!

#3 – Ljubljana, Slovenië

Je hebt van die steden die veroveren je hart. Nooit gedacht dat dit Ljubljana in Slovenië zou zijn. Maar wat een heerlijke, relaxte en fijne stad is dat zeg! Lekker klein, super schattig, maar genoeg te doen om je er een paar (heerlijk, zonnige) dagen te vermaken! Sfeer proeven? Bekijk dan snel bovenstaand filmpje 🙂

#4 – Daintree National Park, Australië

Helemaal in het noordelijke deel, diep verstopt in het regenwoud van Australië vind je het Daintree National Park. Misschien beter bekend als de plek waar je Cape Tribulation vindt. Hier moet je naartoe voor de idyllische stranden, krokodillen en de zeldzame loopvogel kasuaris en dat allemaal voor de kust het Great Barrier Reef.

#5 – Granada, Nicaragua

Nog zo’n fijne stad! Granada is sfeervol, kleurrijk en neemt je een beetje mee terug in de tijd. Klinkerstraatjes, koloniale huizen en prachtige (gele) kathedralen. In Granada heb je genoeg te ontdekken, maar dient ook als perfecte uitvalsbasis van Vulcan Masaya en Isletas de Granada.

Sunrise @ Ahu Tongariki

#6 – Ahu Tongariki, Paaseiland

Ahu Tongariki; dé plek waar ik van droomde ooit te bezoeken tijdens de zonsopkomst! Hier vind je namelijk het grootste aantal Moai’s van Paaseiland bij elkaar! En wat was het prachtig! De beelden op Paaseiland zijn sowieso magisch, maar tijdens de zonsopkomst is het allemaal nog mooier. De kleuren, de zon die opkomt en het landschap langzaam verlicht, in één woord: WAUW! Voor een spectaculaire zonsondergang moet je trouwens naar Ahu Tahai!

#7 – Bryce Canyon, westkust van Amerika

In de Amerikaanse staat Utah vind je het prachtige Bryce Canyon. Een nationaal park beroemd om zijn unieke rotsformaties. Gevormd door erosie. De kracht van wind en ijswater. Door de zon lijken deze zogenaamde hoodies licht te geven. Fel oranje. Een magisch schouwspel!

#8 – De Sossusvlei, Namibië

Roder dan dit wordt het niet! Wat een kleurenspel vind je in de Sossusvlei in Namibië! Het rode, mulle zand dat afsteekt tegen het knalblauwe van de lucht! De uitgestrekte vallei met eenzame bomen, die al duizenden jaren dood zijn! Deze plek ken je vast wel van de plaatjes. Eentje zo fascinerend, die moet je zien!

#9 – De lagune van Moorea, Frans Polynesië

Je hebt van die plekken waar je vaak plaatjes van voorbij ziet komen, maar pas beseft waar het is (en hoe mooi in het echt) als je er zelf naartoe gaat! Zo reisden wij tijdens onze wereldreis af naar het paradijselijke eiland Moorea en ontdekten we daar eigenlijk pas dat je er ook kan zwemmen met haaien en roggen. Say what?! In de lagune waar het water kristalhelder is en tot je middel reikt komen de zwartpunthaaien en pijlstaartroggen je begroeten. Echt te bizar!

#10 – Petra, Jordanië

Petra is een fascinerende plek die in mijn ogen zoveel meer te bieden heeft dan ik vooraf gedacht had. De welbekende kloof, de Siq, brengt je bij Al Khazneh’ (De Schatkamer), het bekendste monument van Petra. Maar daar houdt het niet mee op. Het hele gebied ligt vol graftempels en uitgravingen uit vervlogen tijden. Hoog in de bergen vind je ‘Ad Deir’ (Het Klooster), een van mijn favorieten!

#11 – Okavango Delta, Botswana

Een gebied zo groot als Zwitserland dat wordt gevoed door de kilometers lange Okavango Rivier die van Angola richting de Kalahari woestijn stroomt. Uitgestrekte glasvlakten, water in overvloed, ongerepte natuur en een enorme weidsheid. Het landschap is zo gevarieerd en vol wild dat de Okavango Delta echt op je bucket list moet!

Lake Tekapo

#12 – Lake Tekapo, Nieuw Zeeland

Nog nooit was ik ergens met het gevoel had dat ik wel kon huilen van geluk. Maar toen ik uit mijn camper stapte, richting Lake Tekapo liep en op een steen ging zitten overkwam het me. Bijna moest ik huilen. Zo mooi! 

#13 – New York, Amerika

New York baby! Mijn all time favorite! Ik had eigenlijk nooit zoveel met Amerika. Tot ik in 2013 voet zette in New York. De energie, de mensen, alles wat er gebeurd, 24-7 gaat het door! Deze stad leeft! Na New York reisde ik af naar Canada, maar een jaar later kwam ik terug. Ik wilde meer zien van het land en vanaf dat moment voelt Amerika als thuiskomen.

#14 – Spitzkoppe, Namibië

Uit het niets rijst de 1728 meter hoge Spitzkoppe op vanuit de Namibwoestijn. Een prachtige plek om te hiken bij de natuurlijke rotsbrug en de rock pool. Maar ook als je wilt rotsklimmen of verschillende rotstekeningen van dieren wilt zien. Het allermooiste is toch wel de rust en de kalmte van een nachtje midden in de woestijn. Met als klap op de vuurpijl een geniale African Sunset!

#15 – Drakensbergen, Zuid Afrika

Als klein meisje was ik al dol op de bergen, wandelde ik in Oostenrijk vele kilometers, dus toen ik in Zuid Afrika naar de Drakensbergen ging wilde ik ook hier een toffe hike maken. Via steile wanden en modderige bergpaden liep ik naar de Tugela Falls. Het was een loodzware tocht, met name ook door de storm die over ons raasde, maar ik had het niet willen missen. Het uitzicht is namelijk fantastisch!

#16 – Abel Tasman National Park, Nieuw Zeeland

Abel Tasman National Park staat vooral bekend om zijn goudkleurige zandstranden, mooi gevormde kliffen en gevarieerde flora en fauna. Daarnaast is Nieuw Zeelands kleinste nationale park dé ideale plek voor mooie wandelingen en prachtige kajaktochten. Ik besloot beide te combineren en tijdens onze kajaktour ook een stukje te wandelen. Onderweg zie ik goudgele stranden, zeehonden, pinguïns en pijlstaartroggen.

#17 – Canyonlands, westkust van Amerika

In het zuidoosten van de staat Utah vind je het Canyonlands National Park. Gedurende miljoenen jaren hebben rivieren zich een weg gebaand door het rotslandschap waardoor er een ruig labyrinth van grillige kloven en bogen is ontstaan. De meest spectaculaire boog, The Mesa Arch, vind je in het Island in the Sky District, maar ook de andere twee The Needles District en The Maze District zijn te gek en hebben allen een eigen karakter!

#18 – Perito Moreno Glacier, Argentinië

De bekende Perito Moreno Glacier bevindt zich in het Parque Nacional Los Glaciares en is de grootste en meest indrukwekkende gletsjer van de wereld! Oké op Antarctica na dan 😉 Hoewel de gletsjer elke dag groeit en krimpt is het één van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel is. Het gave aan deze gletsjer is ook dat er regelmatig metershoge stukken ijs afbreken wat een oorverdovend gekraak veroorzaakt. Een spectaculair schouwspel en het gekraak is echt waanzinnig! De gletsjer van dichterbij bekijken? Ook dit kan, je kan een toffe hike op de gletsjer maken!

#19 – Amsterdam, Nederland

Hoewel ik al aardig wat gereisd heb, veel steden heb gezien is er toch geen stad zoals Amsterdam. De sfeervolle grachten, de vele bootjes, de volle terrassen, de fietsers overal. Ik hou ervan! Inmiddels alweer een jaar woon ik in deze mooie stad en ben in dit jaar echt een beetje verliefd geworden. Voorlopig vermaak ik me dus helemaal prima hier 😉

#20 – Sapa, Vietnam

Sapa is een prachtig gelegen bergdorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Mooie valleien, groene rijstvelden en glooiende bergen waar de mensen nog echt met hun stam leven. Ik wandelde 3 dagen door het enerverende landschap en leerde veel over Vietname en de Black H’Mong. Een niet te missen plek!

14997445484_a497f24b66_k

#21 – Wadi Rum, Jordanië

Een idyllische, roodgekleurde vallei met rotswanden van zandsteen en graniet. Met mooie felgekleurde zandduinen en historische rotstekeningen. Wadi Rum is een plaatje! Ideaal voor te gekke tochten per jeepsafari of kameel. Maak een van de gaafste dingen die je er kan doen is overnachten in een bedoeïenentent. In het kamp maak je kennis met de lokale bevolking, drink je thee, eet je heerlijk, maar kun je ook, in alle rust en zonder lichtvervuiling genieten van de prachtige sterrenhemel (en zonsondergangen!).

#22 – Machu Picchu, Peru

Voor menigeen echt een bucket list dingetje en niet zonder reden, want wat is Machu Picchu gaaf! Je moet vroeg op wil je de zon zien opkomen in Machu Picchu, maar het is het driedubbel waard. Bij aankomst zie je al een stukje van de ruïnes liggen, eenmaal binnen zie je het pas echt, wauw! Wat is het gaaf, groot en bijzonder om op deze plek, die je al zo vaak op foto’s hebt gezien, in het echt te bezoeken!

#23 – Marlborough Sounds, Nieuw Zeeland

De Milford Sound is waar je iedereen over hoort, absoluut terecht, maar ook de Marlborough Sounds verdienen een bezoekje! Uiteraard maak je al een ‘gratis’ tochtje door de sounds als je met de ferry de overtocht maakt, toch is het heel erg gaaf om ook een nachtje (of twee) of een camping midden in de sounds te verblijven. Wij sliepen op ‘Kenepuru Head’, een heerlijk gelegen camping aan het strand, midden in de bossen, met uitzicht over de sound! Wat wil je nog meer?!

#24 – Torres del Paine, Chili

De tocht naar de Base de las Torres is een aanrader. Pittig, maar o zo mooi! Heb je de tijd? Bekijk hier dan ook de zonsopkomst of -ondergang. In het nationaal park zie je guanacos, condors en vele andere dieren. De drie granieten bergtoppen, de Torres del Paine, zie je bijna overal. De hoogtepunten van het park. Letterlijk. Naast deze ikonen vind je in het park ook de Salto Grande. De naam zegt het al. Een prachtige, ruige waterval. Een boottocht over Lake Pehoé is ook een aanrader. Vanaf de boot heb je prachtige vergezichten. Nu merk je pas hoe imposant de omringende bergen zijn. Mis ook de Glacier Grey niet. Deze prachtige gletsjer kun je per boot- of  lange wandeltocht bereiken.

Loch Ard Gorge @ Great Ocean Road

#25 – Loch Ard Gorge, Australië

Ons 7 jarig jubileum vierden we in 2013 op één van de mooiste plekken. Een prachtig helderblauwe zee, mooie uitzichten en bezienswaardigheden onderweg. Ons jubileum vierden we namelijk terwijl we The Great Ocean Road bezocht, met als hoogtepunten the Twelve Apostles, de Gibbon Steps, maar vooral Loch Ard Gorge! Wat een geweldig stukje natuur!

#26 – Angkor Wat, Cambodja

Nabij het plaatsje Siem Reap vind je één van de belangrijkste en grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Angkor Wat is gebouwd ten tijde van het Khmer Rijk, van de 9e tot de 15e eeuw, en strekt zich uit over ongeveer 400 km² en bestaat uit tal van magische tempels, fascinerende kunstwerken en gebeeldhouwde decoraties. Tijdens mij bezoek aan het complex werd ik vooral gegrepen door de prachtige Ta Prohm, Bayon en Angkor Wat zelf. Ik kan wel begrijpen waarom dit mysterieuze complex sinds 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat!

#27 – Iguazu Falls, Argentinië

De Iguazu Falls vormen de natuurlijke grens tussen Brazilië en Argentinië en bevinden zich in twee nationale parken. Parque Nacional Iguazú in Argentinië en Parque Nacional do Iguaçu in Brazilië. De Iguazu Falls bevinden zich midden in het subtropisch regenwoud, hierdoor is het klam, maar ook mega groen vol tropische flora en fauna. Nieuwsgierige neusbeertjes. Snelle hagedissen. Kleurrijke vlinders en prachtige toekans. Een waar paradijs!

View from Phou Si

#28 – Luang Prabang, Laos

Luang Prabang is echt dé parel van zuidoost Azië! Gelegen aan de Mekong, voelt het er een beetje Europees, Frans eigenlijk, aan, compleet met de geur van baguettes. Dat gecombineerd met Aziatische gemoedelijkheid, rust, monniken die in de ochtendgloren hun ronde doen. Laotianen reisend op een tuk tuk. Volgebouwd met van alles en nog wat. Een heerlijk stadje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en waar je gelijk tot rust komt.

#29 – Little Corn Island, Nicaragua

Turquoise wateren. Spierwitte stranden. Een zee vol gekleurd koraal en mooie vissen. Haaien. Roggen. Dolfijnen en schildpadden. Zwierende palmbomen vol met overheerlijke kokosnoten. Panga’s op de wal. Gezonken boten voor de kust. Een strakblauwe lucht met een verdwaald schapenwolkje. De verschillen met het vasteland van Nicaragua zijn groot, maar dit is het leven op het kleine, schattige Little Corn Island!

#30 – Damaraland, Namibië

Damaraland was voor mij misschien wel het meest verrassende stukje Namibië?! Fascinerende rotsformaties en blauwe luchten domineren het kleurrijke landschap van Damaraland. Goedbewaarde rotstekeningen zijn de grootste attractie, maar het ruige landschap is in mijn ogen zoveel interessanter. De uitgestrekte vlaktes stralen een zekere rust uit. Zebra’s trotseren de bergen, prachtig gekleurde vogels die zich verstoppen in de boomtoppen en de natuur is ongerept. Zeker één van de leukste plekken ter wereld!

♥ Staat jouw favoriete plekje op deze wereld er ook tussen? 

Comments 38

 1. Ten eerste gefeliciteerd! En wat een onwijs toffe lijst zeg! Bizar dat ik maar op 5 van deze plekken geweest ben Amsterdam natuurlijk. Iguazú vond ik spectaculair. Het klooster in Petra: ook spectaculair. Ik voelde me net een mier toen ik daar bij stond Hahaha. Bizar Hoe ze zoiets groots uit de rots konden maken. .. Namibië lijkt me echt fantastisch trouwens!

  1. Post
   Author

   Thanks Sabine! 5 maar? Dat lijkt heen weinig, maar denk dat jij heel veel bestemmingen hebt gezien die ik dan weer niet heb gezien haha. Ja ik voelde me ook een mier toen ik daar was! Zo ontzettend groot! Maar ook zo ontzettend gaaf, dat men dat kon maken! En ja Namibië is ook echt fantastisch, aanrader 😉

 2. Gefeliciteerd, en wat een mooie lijst! Er staan ook een paar van mijn favoriete plekken op, zoals het Abel Tasman Park, de Sossusvlei, de Okavango Delta en… Amsterdam. 😉 De Perito Moreno Glacier in Argentinië staat hoog op mijn wishlist. Lijkt me zo gaaf.

  1. Post
   Author

   Thanks Annemarie! Ik snap jouw favorieten wel hoor haha 😉 Perito Moreno is echt adembenemend! Dat geluid! Dat gaat echt door merg en been! Zo te gek! 😉

 3. Wat heb je al veel gave plekken bezocht! Ik kan weer een flink aantal toevoegen aan mijn bucket list 🙂 Ik vond Loch Ard Gorge ook de mooiste plek aan de Great Ocean Road. Toen ik er was hing er een flinke onweersbui in de lucht, waardoor het contrast met de gele rotsen nog groter was. Zo gaaf!

  1. Post
   Author

   Echt hè?! Is een mooie lijkt geworden, maar is nog genoeg te zien hoor 😉 Wow is vast bijzonder geweest met die onweersbui in de lucht! Wij hadden stralend weer, ook dat zorgde voor een mooie lucht. Heel anders, maar wel gaaf 😉

 4. Er zitten echt leuke plekken tussen! Ik mis alleen mijn geliefde Indonesië in het rijtje 😉

  Toevallig heb ik gisteren naar tickets voor zuidelijk Afrika gekeken. Te duur voor de kerstvakantie. We moeten nog knopen doorhakken, maar waarschijnlijk blijven we dit jaar in Europa.

  1. Post
   Author

   Ik ben alleen op Bali geweest en vond het wel mooi, maar t.o.v. de andere bestemmingen waar ik ben geweest (helaas) minder bijzonder. Ik denk dat ik Java en Sumatra veel bijzonderder zou vinden. Wat denk jij? En haha ja in de kerstvakantie moet je ook zeker niet naar Afrika, schrijnend duur! En als je in de zomervakantie wil, moet je op tijd boeken 😉 Europa is ook prachtig! Ik zit nu in Italië en vind het hier echt te gek! ❤️

  1. Post
   Author

   Dank je wel Narelle! Amerika vind ik ook echt zo ontzettend gaaf! Zo afwisselend! Zoveel te gekke parken en steden op zo’n relatief kleine afstand! Haha hoog tijd dan dat je de rest van de lijst ook gaat bekijken 😉

 5. Dit artikeltje bevat voor mij echt veel reisinspiratie! Op veel van deze plaatsen ben ik nog niet geweest, maar ze lijken me wel erg mooi. Alsof mijn lijstje nog niet lang genoeg is hè?! 😉 Zou verboden moeten worden, dit soort posts, haha

  1. Post
   Author

   Sorry Yvonne 😉 Altijd leuk om te horen dat het voor inspiratie zorgt, maar begrijp als je er nog veel van niet gezien hebt je lijst alleen maar doet groeien! Oeps haha

 6. Wow, Daphne, hiep, hiep, hoera …welkom bij de club van 30 😉 Die mocht ik afgelopen juni begroeten. Wat heb je veel gezien en gedaan in die 30 jaar. Een lijstje om jaloers op te worden. Ook leuk dat dichtbij huis Amsterdam er ook tussen staat.

  1. Post
   Author

   Thanks Ilona! Voel me heel welkom 😉 Ik doe m’n best om zoveel mogelijk van de wereld te zien en ik mag inderdaad niet klagen wat ik allemaal (al) gezien heb in 30 jaar 😉 Amsterdam vind ik een fantastische stad, dus hoort ook zeker in de lijst haha

 7. Wat staan er veel fijne plekken tussen en wat heb jij toch al veel moois gezien Daphne! Op naar een nieuw mooi en reislustig jaar! 🙂 En ik kan gelijk weer een paar plekjes toevoegen aan mijn bucket list :p

  1. Post
   Author

   Dank je Jessica! Ik doe m’n best om alle het moois op de wereld te zien 😉 Zeker op naar een mooi nieuw reisjaar! Inmiddels al weer begonnen met een nieuw reisje, zit nu in Toscane! Wat is Europa eigenlijk ook fijn, hoog tijd dat ik daar nog meer van ga zien. En goed te horen dat jij inspiratie hebt gevonden voor op de bucket list 😉

    1. Post
     Author

     Haha nee leek mij ook niet! En werd hoog tijd dat ik eens naar Italië zou gaan, was er gewoon nog nooit geweest! Oeps! 😉

 8. Gefeliciteerd!! En wow, je hebt echt wondermooie plekken bezocht! Gek genoeg staan er maar twee tussen die ik heb bezocht, Amsterdam en New York. Uit jouw lijst staat Nieuw Zeeland hoog op mijn wensenlijstje en Argentinie lijkt mij ook heel gaaf. Zo heb ik nog wat te wensen 🙂

  1. Post
   Author

   Dank je wel Stéphanie! Twee? Dan is er nog werk aan de winkel 😉 haha nee hoor, grapje! Tof om te horen dat er ook een aantal hoog op je wensenlijstje staan. Benieuwd welke van de 2 je eerst gaat bezoeken 🙂

 9. Wat een lijst, daar staan echt veel gave bestemmingen op. Paaseiland is echt nummer 1 op mijn bucketlist, wat geweldig dat je daar geweest bent!

  1. Post
   Author

   Zeker bijzonder om op Paaseiland te zijn geweest! Echt zo’n bucket list bestemming en ook echt een once in a lifetime experience. Helemaal aan de andere kant van de wereld, minimaal 5 uur van een andere plek, en die beelden! Wauw!

 10. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een mooie lijst zeg! Ik prijs mezelf heel gelukkig dat ik al veertien plekken van de lijst heb gezien 🙂 . Nieuw-Zeeland wil ik echt zo ontzettend graag zien en ook Paaseiland staat heel hoog op mijn wensenlijstje.

  1. Post
   Author

   Dank je wel Kelly! 14?! Dan ben je al een heel eind op weg, bijna op de helft haha. Gaaf dat Nieuw Zeeland & Paaseiland hoog op je lijstje staan, zijn beide ook echt top bestemmingen! 🙂

  1. Post
   Author
 11. Wauw, wat onwijs veeeeeel mooie plekken! Waar moet ik nu op reageren? Haha! Ik vind de Sossusvlei een geweldig plaatje, het maakt me nieuwsgierig naar dit gebied. Wie weet ga ik ooit ook meer zien van Afrika 😉 Maar Australië en Patagonië staan nu het meest hoog op m’n wishlist!

  1. Post
   Author

   Ik snap dat Australie en Patagonië hoog staan op je lijstje en je daar waarschijnlijk eerder naar toe zal gaan. Afrika is echt zo’n bestemming waar je verliefd op wordt en dan steeds weer naar terug wilt. Australië trouwens ook haha. Ik wil zo graag terug! Haha.

 12. Wauw! Op Amsterdam na, moet ik ze nog allemaal ontdekken! Okavango delta lijkt me zo bijzonder! Maar eigenlijk stond al 80% van jouw bestemmingen op mijn lijstje 🙂 Wat heb jij al veel van de wereld gezien… hopelijk kan ik dat ooit ook zo zeggen 🙂

  1. Post
   Author

   Echt?! Heb ik gewoon een hele lijst met 29 bestemmingen gemaakt die je nog moet zien Marijke?! Dat had ik niet gedacht! Wel goed om te horen dat ze bijna allemaal op je lijstje staan 😉 Maar jij hebt toch ook al een hoop gezien? Misschien dan net andere dingen 😉

 13. Grappig, ik zou weer hele andere plekken noemen, maar er staan wel schitterende plekken bij, ook waar ik nog graag naartoe wil! Van wat jij noemt vond ik Luang Prabang ook heel prettig; niet het allermooist, maar wel een hele fijne sfeer. Verder zou ik nog meer plekken in Azië noemen, Costa Rica ook, en steden als Rome en Istanbul. En veel mooie plekken rond de Middellandse Zee.

  1. Post
   Author

   Wat grappig inderdaad dat jij een hele andere top 30 zou noemen. Nu ik in Toscane ben geweest vind ik eigenlijk dat dit gebied er ook tussen hoort. Het was er zo te gek! En misschien als ik nog meer van Europa zie ik deze plekken wellicht ook nog weer mooier vindt dan de 30 plekken die ik nu heb. Ik heb altijd gezegd dat ik Europa bewaar voor ‘als ik later groot ben’, dus daar zal ik de komende jaren vast nog meer van zien haha En Azië vond ik heel fijn en heel erg mooi, maar heeft me op de een of andere manier toch minder gegrepen dan Afrika, Oceanië of Amerika. Ik weet niet hoe het kan, want ik heb er een te gekke 2,5 maanden doorgebracht..

 14. Dramatisch te laat natuurlijk, maar alsnog van harte gefeliciteerd. Daar drinken we morgen een drankje op 😉

  Maar echt, wat een prachtig lijstje! Er staan zoveel plekken op die ik nog wil bezoeken. Ik sluit me helemaal aan bij Ljubljana en ook Sapa vond ik heel bijzonder. We hadden in Sapa wel heel erg pech met het weer, waardoor we amper hebben kunnen hiken, maar het heeft zoveel indruk op mij gemaakt.

  1. Post
   Author

   Hahha geen probleem hoor Linda, beter laat dan nooit 😉 Goed om te horen dat de lijst je aanspreekt en er veel mooie plekken op staan die je nog graag wil bezoeken! Gisteren hadden we het inderdaad nog over hoe geweldig Ljubljana is (en Slovenië) en het is ook echt een topbestemming. Sapa vond ik inderdaad ook heel bijzonder, zo groen en zo uitgestrekt. Gaaf hoor! Wel balen dat jullie zulk slecht weer hadden en bijna niet hebben kunnen hiken. Dat maakt het nog zoveel toffer! Naja, iets voor een volgende keer 😉

 15. Oh boy! Dit soort lijstjes zie ik liever niet, haha! Het herinnert mij er alleen maar aan dat er nog té veel plekken zijn waar ik nog niet ben geweest :(. Van jouw lijstje staat alleen #19 ook op mijn lijstje, hahaha!

  1. Post
   Author

   Hahah dat begrijp ik helemaal hoor Maud! Nog meer inspiratie die je hebt voor je (waarschijnlijk al) eindeloze bucket list haha. Alleen 19 staat op jouw lievelingslijstje? Hahah. De rest is natuurlijk ook minder leuk dan Amsterdam 😉

 16. Wat een leuk lijstje zeg! Ik heb nog heel wat te reizen zie ik al, want van al deze plekken heb ik alleen Amsterdam en Ljubljana gezocht. Slovenië is tot nu toe mijn favoriete land, dus met Slovenië ben ik het sowieso eens. Amsterdam vind ik soms geweldig, maar soms ook niet. Als ik er ben krijg ik gelijk een vakantiegevoel en het is prachtig, maar het voelt niet Nederlands aan. Ik heb altijd het gevoel als ik in het buitenland ben als ik in Amsterdam rondloop

  1. Post
   Author

   Oh echt?! Ja dan heb je nog een hele hoop dat je kunt bezoeken! Slovenië is je favo land! Wat super leuk om te horen! Ik begrijp zeker waarom dit zo is, want wat is het er mooi! Wat Amsterdam betreft begrijp ik je ook. Sinds ik er woon ben ik de stad nog meer gaan waarderen, maar ook frustreren. Al die toeristen! En vaak wordt je in de stad in het Engels aangesproken. Klopt, voelt dan even niet alsof je in Nederland bent ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.