Caraïben – van Curacao naar huis

daphne Curacao, Noord Amerika, op wereldreis 10 Comments

De vorige blog ben ik geëindigd in Lima, dit was niet onze eindbestemming want er volgenden nog een paar dagen Miami Beach en een relaxt weekje Curacao. In Miami Beach hebben we vooral lekker genoten van het mooie weer door lekker aan het zwembad en op het strand te liggen en hebben we wat over de boulevard gestruind. Altijd fijn om weer een bezoekje te brengen aan Amerika, al voelde het hier nog redelijk Zuid Amerikaans aan door het vele Spaans dat er gesproken wordt.

Vanaf Miami vlogen we door naar het Caribische Curacao. Nog een weekje op visite bij onze vrienden Rene & Marjan die vorig jaar naar dit tropische paradijsje zijn geëmigreerd. Een goede afsluiter van onze super reis dachten wij zo. Hier konden we nog lekker even tot rust komen, genieten van het fantastisch weer, hun heerlijke huis en de gezellige honden Norah en Fedor voordat we na 6,5 maand reizen naar huis zouden gaan. Uiteraard hebben we niet alleen maar aan het zwembad gelegen, we wilden ook wat zien van het eiland. Dus maakten we een rondje Westpunt. We bezochten het Nationale Park Shete Boka. Hier vind je een blow hole, genaamd Boka Pistol, waar het water bij een ruige zee omhoog spuit. Ook heb je er een mooie grot (Boka Table) en een natuurlijke brug (Boka Wandomi). Uiteraard mogen ook Playa Kalki en de bekende Grote Knip niet ontbreken.

Met z'n vieren bij de Grote Knip

Met z’n vieren bij de Grote Knip

Daarna was het tijd voor wat verkoeling en snorkelden we bij ‘the Blue Room’, een grot waarvan de ingang net onder het wateroppervlakte ligt en waarin je verschillende vissen kan zien. Aan het einde van onze tour hebben we nog lekker gechillt op Cabana Beach.

Snorkelen @ the Blue Room

Snorkelen @ the Blue Room

Klein Curacao is een klein eiland op 2 uur varen van Curacao. Het is nog niet iets tropischer blauw dan op z’n grote broer en het is er relatief rustig. Het water is er echt helderblauw en het strand spierwit. Ook vind je op het eiland een shipwreck en een oude vuurtoren. Na een heerlijke dag zonnen en snorkelen kom je moe maar voldaan weer terug op het grote eiland.

Klein Curacao

Klein Curacao

Ook kan een bezoekje aan Willemstad natuurlijk niet uitblijven. De gekleurde huizen en de Pontjesbrug, ook wel Koningin Emmabrug genoemd, moet je ook in het echt gezien hebben. ‘s Avonds is alles mooi verlicht en ziet het er erg gezellig uit. Ook super grappig om te zien hoe de brug, drijvend op allemaal bootjes, open gaat als er een boot langs moet. Ook ligt de haven regelmatig vol met enorme cruise ships die een mooie tocht maken door de Caribbean.

De gekleurde huisjes van Willemstad

De gekleurde huisjes van Willemstad

Snorkelen op Porto Mari schijnt een must te zijn om Curacao, dus ook hier hebben we ons een dagje mee vermaakt. Niet alleen maar met snorkelen natuurlijk, ook met lekker zonnebaden en werken aan ons bruine kleurtje. We kunnen natuurlijk niet terug naar Nederland zonder lekker bruin te zijn 😉

Als klein meisje was ik al helemaal fan van dolfijnen. Ik spaarde alles van ze, beeldjes, stickers, alles, en wilde niets liever dan ooit met ze zwemmen en knuffelen. Eindelijk was de dag aangebroken dat mijn meisjesdroom werkelijkheid zou worden. Ik ging zwemmen met dolfijnen bij de Dolfin Academy! VET! Heel bijzonder om zo dichtbij de dolfijnen te zijn, ze aan te raken, met ze te zwemmen en trucjes met ze te doen. Weer eentje die ik van m’n bucket list af kan strepen!

Zwemmen met dolfijnen @ the Dolfin Academy.jpg

Zwemmen met dolfijnen @ the Dolfin Academy.jpg

Na deze heerlijke week op Curacao zat het er dan echt op. De volgende bestemming was het Miami Airport Hotel en van daaruit naar huis. De reis zit erop en inmiddels zijn we al weer een weekje thuis! Wat is de tijd enorm snel gegaan. Vooraf denk je dat 6,5 maanden oneindig lang zijn, maar nu je weer thuis op je bank zit lijkt de tijd voorbij gevlogen! We hebben de tijd van ons leven gehad, de meest prachtige bestemmingen bezocht en fantastische mensen ontmoet. Wat een geweldige ervaring!

Hier nog even een leuk overzichtje van wat cijfers van onze wereldreis:
– We waren 196 dagen van huis
– Hebben 16 landen aangedaan
– Hebben 100den mensen ontmoet
– Hebben in 27 vluchten de wereld rond gevlogen
– Zaten 84,5 uur in het vliegtuig
– Dobberden 90,5 uur op een boot
– Lagen 152,5 uur in een bus
– Zaten 31 uur in de trein
– En reisden 8.800 km’s met een huurauto/camper

We hopen dat jullie net zo genoten hebben als wij, want wij hadden dit voor geen goud willen missen en zijn nog meer besmet met het reis-virus! <3

Comments 10

 1. Super toch jullie hebben genoten maar wij ook .bedankt voor jullie verslag zo zien wij ook nog eens wat . Gr Tj en lidy

 2. Leuke verhalen….prachtige foto’s en nee…. we waren helemaal niet jaloers! 😉

  Welcome back to reality!

 3. Heb genoten van de verhalen en de mooie foto’s. Maar ben vooral blij dat jullie weer thuis zijn.
  Liefs mama.

 4. Jemig wat is dat snel gegaan. Heerlijk al die mooie verhalen en foto’s. Kom nog es langs bij de ANWB met verhalen!

  Groet
  Rik

  1. Post
   Author

   Ja, is zeker snel gegaan. Veel te snel! 😉 Ik kom zeker binnenkort even langs bij de ANWB, moet eerst maar even een selectie van de foto’s/fotoboeken maken. Alle foto’s kan ik jullie nl niet aan doen haha. Groetjes!

 5. Prachtige reis! Inderdaad genieten geweest. En voor ons ook overigens!! Grappige afsluiting in cijfers… 151 uur in bussen…. das bijna een week dag en nacht!
  Ja, we zien je graag een keer bij de ANWB zoals Rik ook al zegt. Of als je elders een grote fotopresentatie gaat doen, nodigen we onszelf ook graag uit hiervoor haha. Groeten!

  1. Post
   Author

   Haha ja waarschijnlijk maakt iedereen er zo eentje. Klassiek plaatje, maar is ook gewoon een te gekke plek! Absoluut een heerlijke reis en een goed idee om te eindigen op Curaçao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.