Gruss vom Oktoberfest in Munchen

Bucketlist: het Oktoberfest in München bezoeken

Daphne Duitsland, Europa Leave a Comment

Eigenlijk schrijf ik altijd alleen over bestemmingen die ik zelf bezocht heb en altijd vanuit mijn eigen ervaringen. Toch lijkt het me leuk om een nieuwe rubriek te starten op mijn blog. Eentje waarin ik kan schrijven over de dingen die ik nog wil doen. Dingen die op mijn bucketlist staan en ik ooit nog eens wil afvinken. Omdat de eerste Oktoberfesten alweer van start zijn gegaan en ik dolgraag het Oktoberfest in München wil bezoeken leek het mij leuk om met dit bucketlist item te starten!

Oktoberfest in München: het bierfeest van Duitsland

Jaarlijks bezoeken meer dan 6,5 miljoen bierliefhebbers het Oktoberfest. Hét grootste bierfestival ter wereld dat het normale leven in München 3 weken bijna helemaal stil legt. Hoewel de naam doet vermoeden dat het feest in oktober gehouden wordt, begint het grootste bierfestival ter wereld al halverwege september.

Het feest is geopend als de burgemeester van München op de eerste zaterdag na 15 september om 12:00u “Ozapft is!” (het biervat is geopend!) heeft geroepen. Tot de eerste zondag van oktober gaat het feestgedruis door, tenzij de eerste zondag van oktober voor de Dag van de Duitse eenheid valt op 3 oktober, dan duurt het festival een dag langer (t/m 4 oktober).

Waarom het Oktoberfest in München op mijn bucketlist staat

Naast dat ik bierliefhebber ben lijkt het Oktoberfest in München mij een onvergetelijke ervaring. Een enorm festivalterrein vol kermisattracties. Verschillende achtbanen, spookhuizen, een reuzenrad en draaimolens. Die volgens mij na vele liters bier alleen maar leuker zullen worden. Het bier op het Oktoberfest wordt trouwens speciaal gebrouwen door één van de zes grote brouwerijen uit München: Augustiner, Hacker-Pschorr, Löwenbräu, Staatliches Hofbräuhaus, Paulaner of Spaten.

Naast bier vind je op het Oktoberfest in München ook traditionele Duitse gerechten, van een stuk vlees met kartoffeln en sauerkraut tot pretzels en een heerlijke bratwurst. Honger hoef je niet te krijgen! Uitgedoste mensen in een te gekke dirndl en lederhosen die er samen een mooi feestje van maken. Gemoedelijk en feestelijk, ondanks de vele liters bier! In mijn ogen draait het Oktoberfest vooral om eten, drinken en gezellig met elkaar kletsen. Klinkt als een te gek feest toch dat je zeker één keer in je leven moet bezoeken?!

Meer Duitsland? Heb je al eens overwogen een stedentrip naar Bonn te maken? Of benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden in de Moezelstreek?

Wanneer boek je goedkope tickets naar München

Wil jij ook het Oktoberfest in München gaan vieren, maar vind je het lastig te bepalen wanneer je de trein-, bus- of vliegtickets moet boeken om zo goedkoop mogelijk naar München te reizen?

Dat is natuurlijk ook best lastig, maar het handige is dat Omio hier onderzoek naar heeft gedaan. Zij hebben een infographic gemaakt waar in je kunt zien in welke periode je de goedkoopste trein-, bus- of vliegtickets kunt kopen. Hierdoor kun je goed inschatten wanneer jij het beste je tickets kunt kopen naar het Oktoberfest in München!

Zo loont het bij trein- en vliegtickets om deze vroeg van tevoren (minimaal 30 dagen voor vertrek) te boeken. Daarna stijgen de prijzen met maar liefst 116%. Bustickets daarentegen boek je beter last minute! Ver van tevoren betaal je vaak de hoofdprijs, maar naarmate de datum van vertrek nadert gaan de prijzen voor een kaartje omlaag. Van 6 dagen tot 1 dag voor vertrek ben je het voordeligste uit. Het enige nadeel is dat, wanneer je te lang wacht, je het risico loopt dat de bustickets uitverkocht zijn.

Daarnaast zijn er bepaalde dagen in de week goedkoper om te reizen. Zo zijn de goedkoopste dagen doordeweeks en de duurste dagen richting het weekend. Let hier dus ook goed op bij het boeken van je reis naar het Oktoberfest in München.

Het Oktoberfest elders in Europa bezoeken

Wist je trouwens dat je het Oktoberfest niet alleen in Duitsland kunt vieren? Zo vieren verschillende andere Europese steden ook het Oktoberfest. Wat dacht je ervan om dit bierfestival in Glasgow, Gdansk en zelfs Madrid te vieren? Maar ook in Nederland kan je het vieren. Op 23 september wordt Ahoy Rotterdam omgetoverd tot bierhal en vieren meer dan 10.000 feestgangers het Dutch Oktoberfest. Meer weten? Check dan de handige infographic op Omio om erachter te komen waar in Europa je het Oktoberfest nog meer kunt vieren!

♥ Heb jij het Oktoberfest in München al eens bezocht en heb jij nog aanvullingen of leuke tips wat ik echt niet mag missen? Vertel mij dan alles wat jij weet over het bierfeest in het Duitse München!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.