Doen in San Francisco: fiets op de Golden Gate Bridge

Daphne Noord Amerika, Verenigde Staten 4 Comments

Wie is er niet opgegroeid met Full House op de buis? In deze Amerikaanse serie werden we allemaal meegenomen in het leven van Daniel en de andere Tanners. Zagen we DJ, Stephanie en Michelle opgroeien. En groeiden wij met hun mee. Begon elke aflevering weer met die mooie rode brug in beeld. Zagen we de prachtige Victoriaanse huizen. Geschilderd in zachte pastelkleuren. Allemaal even mooi. We maakten kennis met San Fran!

San Francisco’s leukste

Full House was voor mij echt mijn kennismaking met San Francisco. Met de staat California. Met de westkust van Amerika.

Ik wilde ook naar San Fran en kennis maken met deze mooie stad. Met het bijzondere Lombard Street, de meest bochtige straat van de wereld. Een bezoek brengen aan de beroemde gevangenis Alcatraz. Een ritje maken in de cable cars en struinen over Fishermans Warf.

Eén van de dingen die ik hier sowieso niet over wilde slaan was een fietstocht over de mooie rode brug. De Golden Gate Bridge.

Op de fiets over de Golden Gate Bridge

Met de fiets op de Golden Gate Bridge

In 2012 bezocht ik San Fran en maakte uiteraard kennis met alle mooie plekjes. Ook huurden wij een fiets -bij Blazing Saddles– en gingen op pad. In San Francisco is de kans groot dat de brug in de mist hangt. Dat komt omdat de warme lucht vanuit het binnenland opstijgt en de koude lucht vanaf de oceaan hierdoor aangetrokken wordt. Om deze reden is het op de brug ook een stuk koeler dan in San Francisco zelf. Ook waait het flink op de brug. Neem dus een trui meer op fiets. Wij hadden mazzel. Want het was prachtig weer. Er stond wel een harde wind, die maakte het fris. Maar dit mocht de pret niet drukken. Na een pittig tocht met prachtig uitzicht over de Golden Gate en de stad kwamen we aan aan de overkant. Waar we een nog mooier uitzicht hadden over de stad.

Terug met de ferry

Je kunt ervoor kiezen om terug te fietsen, maar je kunt er ook voor kiezen om een stukje door te fietsen naar Sausalito en vanuit daar met de ferry weer terug naar de overkant te gaan. Dit scheelt een tochtje terug over de brug. Sausalito is een schattig dorpje. Met leuke terrasjes en lekker ijsjes. En als je rond het einde van de middag terug vaart heb je ook nog eens kans op een mooie zonsondergang. Ik zeg win win win 😉

Wat was een leuke ervaring die jij had in het mooie San Francisco?

Comments 4

 1. He! Leuk artikel en heel herkenbaar! Zelf was ik in 2015 in San Fransisco en hebben we ook alle highlights die jij beschrijft in je artikel bezocht, zeer gaaf om een keer over die wereld beroemde brug te fietsen!

  Mijn leukste ervaring in San Fransisco was in de locale stamkroeg vlakbij ons hotel! Hier had ik veel contact met de locals en praatten we over van alles en nog wat (het werd een latertje)

  Veel succes Verder met je blog!

  1. Post
   Author

   Wat leuk dat je reageert John! Leuk om te horen dat mijn blog herkenbaar is voor jou! Ik kan me helemaal voorstellen hoe het in die kroeg geweest moet zijn. Erg gezellig, en laat geworden dus 😉 Maar vaak zijn die onverwachte momenten inderdaad de leukste! Zo heb in in zuid Afrika ooit eens de lekkerste biefstuk gegeten en eindigden we de avond aan de jagermeister met de kok en de bediening! Zo leuk! 🙂

   1. Jaa, zeer gezellig! Zuid-Afrika klinkt ook super, staat ook nog op mijn bucketlist! Al staat er niet op om jagermeister te drinken met een kok en het personeel 🙂

    Morgen komt het eerste deel van mijn Bucketlist online!

    1. Post
     Author

     Haha nee ik houd ook helemaal niet van jagermeister eigenlijk, maar het was gewoon de setting en de gezelligheid! Zuid Afrika is te gek, goed dat het op je bucket list staat. Hoort ie ook 😉 Hopelijk snel afstrepen haha. Zal snel een kijkje nemen op je site! Leuk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.