Marokko: bezoek het Atlasgebergte

Daphne Afrika, Marokko 7 Comments

Veel Europese natuurliefhebbers, wandelaars en bergbeklimmers bezoeken de Pyreneeën en de Alpen wanneer ze erop uit willen trekken. Terwijl niet ver van Europa ook een ander gebergte ligt dat veel te bieden heeft; uitstekende wandelpaden en de mooiste vergezichten. Ik maakte een prachtige tocht door het ‘Zwitserland van Marokko’, langs watervallen en meren, maar waar ging ik eigenlijk naartoe en hoe zag mijn dag eruit? In deze blog neem ik je mee naar het Midden Atlasgebergte!

Weidse uitzichten onderweg in het Midden Atlas gebergte

Weidse uitzichten onderweg in het Midden Atlasgebergte

Het Midden Atlasgebergte

Ik schreef al eens in één van vorige blogs dat er veel gebeurd in Fès, behalve op vrijdag. Op deze heilige dag voor de moslims is de medina uitgestorven. Om die reden ontvluchten wij op deze dag de medina en brengen een bezoek aan de bergen. Maar waar vind je die bergen eigenlijk?

Het heldere water van het Lac Aoua

Het heldere water van het Lac Aoua

Het Atlasgebergte loopt dwars door noord-westerlijk Afrika. Van Marokko tot Tunesië. Het gedeelte dat ik bezocht heet het Midden Atlas en ligt ten zuiden van Fès. De biodiversiteit, zowel in flora als fauna, maken het Midden Atlasgebergte een interessante bestemming en een ideaal te bezoeken tijdens een dagtocht vanuit Fès.

Onderweg naar Ifrane

We vertrekken in zuidelijke richting, op weg naar het moderne stadje Ifrane. Doordat het er vrij Europees aandoet voelt het meer als Zwitserland dan als Noord Afrika. Een bijzondere gewaarwording om op deze plek middenin de sneeuw te staan! Iets wat ik niet verwacht had in Noord Afrika. Jij?

Het mysterieuze sfeer bij Ain Vitel

Onderweg komen we langs prachtige meren, waaronder het Lac Aoua. Een prachtig helder blauw meer omringd door mooie groen gekleurde bomen. Nadat we uit gefotografeerd zijn reizen we door naar Ain Vitel. Een prachtig schouwspel van kleine meertje omringd door ontzettend veel watervallen middenin een fraai berglandschap. Doordat het er vrij koud is en de zon volop schijnt oogt het door het opspattende water een beetje mistig. Er hangt hierdoor een mystieke sfeer, wat maakt dat de omgeving nog beter tot zijn recht komt. De kleuren knallen. Helder blauw, grasgroen en het heldere geel van fel zonlicht.

Een groen paradijs met watervallen middenin de bergen

Een groen paradijs met watervallen middenin de bergen

Berber Makaken in het wild

De prachtige cederbossen

De prachtige cederbossen in de sneeuw

Helemaal tot rust gekomen door de serene omgeving reizen we af naar onze volgende stop. Even ten zuiden van Azrou temidden van mooie cederbossen vind je een prachtig park. Hier leven de bijzondere berber makaken nog in het wild. Ze kunnen hun geluk niet op in de cederbossen van dit gebergte. Daarnaast zijn de aapjes redelijk tam en kun je dichtbij komen en ze goed fotograferen.

Mooie berber makaken in het wild

Mooie berber makaken in het wild

Nieuwe viendjes maken

Nieuwe viendjes maken

De prachtige tocht door het Midden Atlasgebergte wordt afgesloten door een heerlijke uitgebreide maaltijd in het zonnetje op het terras in Azrou. Wat was het een fijne dag!

Zoek je nog een leuke route voor een rondreis door Marokko in de winter? Bekijk dan de leuke route van Yvonne!

♥ Krijg jij ook al zin om het Midden Atlasgebergte te bezoeken? En had jij gedacht zo iets moois te vinden in Marokko?

Comments 7

  1. Post
   Author

   Dank je Stéphanie! Oh slechte tour?! Balen zeg! Ik heb mezelf na de laatste tour in Vietnam echt voorgenomen nooit meer met een tour te gaan haha! Jij nu vast ook! 😉 Jammer van de aapjes!

  1. Post
   Author

   Thanks Jildou! Schattig aapje he! Ze waren echt super nieuwsgierig en kwamen zo op ons af. Heel leuk! 🙂

 1. Dag Daphne,
  Ik wil deze week hetzelfde gaan doen. Heb je een auto gehuurd en zelf op pad gegaan? Hoe lang is het rijden?

  1. Post
   Author

   Hey Ivonne, wat leuk om te horen dat je hetzelfde gaat doen! Ik zat een paar dagen in de jungle in Thailand, dus even geen bereik, maar hier ben ik 😉 Ik heb het Atlasgebergte bezocht vanuit Fès, met een dagtocht waarin we een privé chauffeur hadden (een soort tourtje dat we bij onze riad hadden geboekt). Je kunt zelf prima rijden daar, dus zelf een auto huren zou ook kunnen. Maar wij hebben dit voor die ene dag niet gedaan. Qua afstand viel het wel mee. Alles is prima in een dag te rijden, van Fès naar de aapjes en Ifrane. Veel plezier alvast! Benieuwd naar je ervaringen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.