Bangkok uitzicht over de wijk Sukhumvit

Bangkok: mijn ervaring 4 jaar later

Daphne Azië, Thailand 12 Comments

Als je het mij vraagt is Bangkok een typisch voorbeeld van een metropool ‘you hate or love’. Al eens eerder, als startpunt van onze wereldreis, bezocht ik deze stad. Nu bezoek ik de stad opnieuw en zet ik mijn ervaringen van toen en nu tegenover elkaar. Is mijn mening over Bangkok veranderd?

Mijn eerste bezoek aan Bangkok

Zo’n 4 jaar geleden was Bangkok het startpunt van onze 7 maanden durende wereldreis. Naar verwachting moet het een uitgelaten gevoel geven als je na maanden voorbereiden en een lange reis dan eenmaal op je eerste bestemming aangekomen bent. Maar niets was minder waar! Overvallen door de zwoele hitte en een flinke jetlag liepen we met ons ziel onder onze armen door de stad. We sleepten onszelf naar Wat Arun, The Grand Palace, Wat Phra Kaew en Wat Pho. Over de Khao San Road en namen voetmassages. De tempels waren prachtig, maar er echt van genieten lukte niet. We waren moe en hadden steeds het idee dat iedereen ons af wilde zetten, iedere tuktuk chauffeur ons zag als een lopende portemonnee en iedereen ons moedwillig de verkeerde kant op stuurde. ‘Nee de ingang is echt aan de andere kant’. Hoezo, ik zie toch echt een hele rij met mensen hier! Waarom?!

Dit alles maakte dat we het niet naar ons zin hadden in Bangkok. Sterker nog, we wilden het liefst zo snel mogelijk weg. Je zou toch moeten genieten van het feit dat je op wereldreis bent? Eindelijk is die grote reis waar je zo lang naar uitgekeken hebt begonnen en jij kunt er niet van genieten? Hoe moet dat dan de rest van de reis? Eerst denk je nog ‘het is de jetlag en de warmte’. ‘Het komt nog wel goed met Bangkok’. Maar dit gebeurde niet. Het duurde dan ook niet lang voordat een minibus ons naar Ayutthaya bracht, waar we ons een stuk gelukkiger voelden en we steeds meer konden genieten. Weg uit Bangkok! Bangkok dat ons niet kon bekoren.

Benieuwd hoe ik de route voor mijn wereldreis plande? Check dan deze post!

Bangkok vier jaar later

Nu, vier jaar later, wil ik Bangkok opnieuw ervaren. Anders ervaren en er hopelijk meer van genieten. Wederom als startpunt van een groot, nieuw avontuur. De laatste keer verbleven we in het oude centrum, vlakbij de Khao San Road. Deze keer koos ik heel bewust voor een hotel in de wijk Sukhumvit. Gelegen in het moderne deel van de stad. Vlakbij de SkyTrain (BTS) en de metro (MRT) zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen in de stad en niet per se met taxi’s of tuktuks hoeft te reizen. Iets waar je in de chaos van het oude centrum eigenlijk niet aan ontkomt.

De wijk Sukhumvit is ook druk, maar het publiek is gemêleerder. Niet alleen maar toeristen, maar ook veel Thai. Waar je rond de Khao San Road vooral veel jonge (dronken) backpackers en ‘vieze oude mannetjes’ (zoals wij de oudere mannen die op zoek zijn naar een jonge Thaise vrouw liefkozend noemen) ziet, vind je in Sukhumvit echt van alles wat. Daarnaast speelt het nachtleven van Bangkok zich vooral af in de omgeving van Sukhumvit en zijn er ook veel marktjes, (luxe) winkels en restaurants te vinden. De perfecte uitvalsbasis! Eigenlijk zijn de Khao San Road en Sukhumvit twee totaal verschillende werelden. In Sukhumvit zie je het moderne Bangkok en hoe de stad zich door de jaren heen heeft gemoderniseerd. Rond de Khao San road zie je, op alle neonverlichting na, nog het oude Bangkok.

Is mijn mening over Bangkok veranderd?

Vier later heb ik echt kunnen genieten van Bangkok. Natuurlijk was er nog steeds de jetlag en de hitte, maar hier leek ik deze keer sneller overheen. Sneller kon ik genieten van de stad. Bij mij past een wijk als Sukhumvit beter. Wel het gemak van het ov en zelf overal naartoe kunnen reizen, maar niet midden in de grote chaos. Ik ben toch wel echt een Westers stadsmeisje 😉

Natuurlijk hebben we ook deze keer een bezoek gebracht aan het levendige China Town en de Khao San Road. Maar hebben ook het gemak ervaren van de SkyTrain (BTS) en de metro (MRT) en hierdoor meer van Bangkok gezien dan de vorige keer. We hebben gefietst door de stad. Door China Town, langs de rivier en door rijstvelden. We hebben in de trein gezeten en met een long boat over de rivier gevaren. Cocktails gedronken in een rooftop bar en intens genoten van het eten. De vorige keer zijn we, wellicht door onze gemoedstoestand, helemaal niet toegekomen aan ‘de rest’ van Bangkok. Pas toen we maar Ayutthaya reisden en door het modernere deel kwamen zagen we dat er meer was dan alleen het oude Bangkok. Maar deze keer heb ik echt genoten van mijn verblijf in Bangkok!

♥ Ben jij al eens in Bangkok geweest? Welke wijk zou beter bij jou passen denk je? 

Comments 12

 1. Helemaal mee eens! Ben meerdere keren in Bangkok geweest en pas de tweede keer bezocht ik voor het eerst Khao San Road. Ik was lichtelijk in shock. Dit was helemaal niet het Bangkok zoals ik het kende. Ik voelde me daarom net Leonardo Dicaprio in de film The Beach. Het gevoel wat je krijgt als je van een prachtig eiland in de mega chaos terecht komt en alleen maar dronken backpackers met buckets ziet lopen.

  1. Post
   Author

   Grappig dat jij het ook zo, maar dan andersom, hebt ervaren! Pas nu, ik niet alleen maar bij de Khao San Road verbleef, vond ik het echt leuk en begreep ik pas waarom men Bangkok leuk wél vindt! Denk dat ik er zeker nog weer ga komen. Met veel plezier haha 😉

  1. Post
   Author
 2. Pingback: Doen in Kanchanaburi: een must in Thailand - Daphne de Vries

 3. Pingback: Doen in Chiang Mai: activiteiten die je niet mag missen in Thailand - Daphne de Vries

 4. Pingback: Reisdagboek 1: Bangkok, veelzijdig Kanchanaburi & lovely Koh Lanta - Daphne de Vries

 5. Pingback: Reisdagboek 2: van de Thaise jungle in Khao Sok naar de hippies in Pai - Daphne de Vries

 6. Pingback: Mijn favoriete adressen en tips voor sightseeing in Bangkok, Thailand - [travel.create.repeat]

 7. Pingback: Rondreis Thailand: handige tips voor reizen in Thailand - Daphnedevries.nl

 8. Pingback: Thailand route: rondreis van 3 tot 4 weken - Daphnedevries.nl

 9. Pingback: Door deze 32 foto's wil je nú Thailand bezoeken - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.