8 dingen die ik het meest mis aan Nederland als ik op reis ben

Daphne Nederland, op wereldreis 22 Comments

Onlangs schreef ik een blog over de fantastische landen, de lieve mensen en de oneindige vrijheid die je hebt op wereldreis. Ik noemde 10 dingen die ik mis aan: op wereldreis zijn. Maar wanneer ik op reis ben mis ik ook wel eens dingen aan Nederland. Dingen die ze in het buitenland niet hebben of zaken die anders geregeld zijn. Hierdoor kwam ik het idee om ook eens te schrijven over de dingen die ik het meest mis aan Nederland als ik op reis ben.

#1 – Kaas!

Ik ben een echte kaaskop. Maar dan ook een echte! Ik hou zo van kaas! Op brood, gesmolten, strooikaas, in de salade. Kaas is koning! Helaas is het in buitenland nooit zo lekker als onze eigen Hollandse kaas en mis ik het toch echt wel. 

#2 – Op de fiets stappen

Op reis wandel ik veel, tour ik rond op scooters en maak ik meters in bussen en auto’s. Zelden reis ik per fiets. Het gemak van op m’n fietsje stappen en gaan mis ik wel als ik op reis ben. Als echt kaaskop ben ik ook wel erg gehecht aan m’n Gazelle 😉 Zodra ik ergens de kans krijg een fiets te pakken, zoals op onderstaande foto in Bali, grijp ik die kans dan ook met beide handen aan. Ik schreef ook eens een blog over Parijs ontdekken per fiets. Een echte aanrader 😉

Een toffe fietstocht door de Balinese natuur

Een toffe fietstocht door de Balinese natuur

#3 – Goede patatjes met een frikandel speciaal 

Hoewel je op veel plekken ter wereld wel friet kunt kopen smaakt het toch bijna nooit zoals bij de snackbar om de hoek. Het eerste wat ik dan ook at toen ik na mijn wereldreis weer in mijn thuisstad Groningen was, inderdaad, patat met een frikandel speciaal van mijn favo snackbar op de hoek.

Mijn eerste patatjes en frikandel na onze wereldreis

Mijn eerste patatjes en frikandel na onze wereldreis

#4 – Niet hoeven af te dingen

Prijskaartjes zijn overzichtelijk. Er staat precies op wat je moet betalen, dat is duidelijk. Onderhandelen is dat niet. Op de één of andere manier heb je altijd het idee dat je teveel betaald hebt ook al heb je je best gedaan met onderhandelen. Hoewel ik tijdens mijn reizen al heel wat onderhandeld heb en er steeds beter in ben geworden, ben ik er nog steeds niet dol op. Doe mij maar prijskaartjes 😉

#5 – Even spontaan een hapje of drankje doen

Gek genoeg miste ik mijn familie en vrienden niet heel erg toen ik weg was. Door de technologie van tegenwoordig blijf je heel gemakkelijk met elkaar in contact en kun je met gemak even skypen of een app’je sturen. Wel miste ik het gemak van ‘even bijkletsen’ onder het genot van een hapje of een borreltje en was ik heel blij om hun lieve gezichtjes weer te zien toen ze ons op stonden te wachten op Schiphol.

De familie kwam ons halen op Schiphol

De familie kwam ons halen op Schiphol

#6 – Een lekker sterk bakje koffie!

Oké, misschien ben ik thuis verwend met mijn ‘George Clooney’ koffie, maar ik zweer bij mijn bakkie leut! Op reis was het vaak echt wel zoeken naar een goede koffie. Bij gebrek hieraan dronk ik vaak thee of fris. Geen probleem natuurlijk, maar dan merk je wel hoe fijn ‘gewoon’ een bakje koffie is.

#7 – Knuffelen met mijn tijgers Bull en Wodka

Op reis vind ik het altijd super leuk om met (jonge) dieren te spelen. Katjes te aaien en honden aan te halen. Maar niets is zo fijn als mijn eigen knuffelbeestjes in mijn armen te kunnen sluiten 😉

Mijn nieuwsgierige vriendinnetje Wodka

Mijn nieuwsgierige vriendinnetje Wodka

Mijn lieve vriendinnetje Bull

Mijn lieve vriendinnetje Bull

#8 – Sporten

Vooral badminton mis ik als ik op reis ben. Ik vind het heerlijk om 2 keer in de week pluimpjes te slaan. Alle drukte van me af te slaan. Strijdend om de overwinning. Heerlijk! Niet alleen het badmintonnen, maar ook de gezelligheid die erbij hoort 😉

♥ Wat mis jij het meest aan Nederland wanneer je op reis bent?

Comments 22

  1. Post
   Author

   Ja inderdaad gewoon lekker op de fiets! Ik probeer ook echt overal waar ik ben waar je een fiets kan huren lekker te fietsen haha

 1. Leuke lijst! Ik mis heel weinig als ik op reis ben. Maar wat ik erg mis (naast een aantal mensen natuurlijk), zijn mayonaise en lekker bruin brood. Verder kan ik niets bedenken, al vind ik afdingen ook erg irritant…

  1. Post
   Author

   Dat scheelt Karlijn, want jij gaat zo weg 😉 hahah. Lekker bruin brood is inderdaad ook echt een gemis (met een plak kaas haha). En afdingen is inderdaad irritant 😉

  1. Post
   Author

   Hahah ja die frikandel speciaal heb ik echt naar uit gekeken! Kaas ook trouwens! Het is vaak met reizen wel vaak zo dat je er andere heerlijke dingen voor terug krijgt zoals heerlijk Thais eten in Thailand, sushi in Japan, elke dag zon in Australië en ga zo maar door 😉

 2. Herkenbaar. Hollandse kaas is toch het lekkerst, net als dat patatje met frikandel speciaal van de snackbar om de hoek. Mis ook wel een lekkere bruine boterham. En ik vind het ook altijd weer heel fijn om thuis op de fiets te stappen.

  1. Post
   Author

   Leuk dat je reageert Anita! Hollandse kaas is zeker het lekkerst en de frieten in het buitenland zijn vaak slap haha. Dus toch maar een patatje bij de snackbar op de hoek 😉

 3. Ik mis ook kaas! En lekker bruin brood. En dat klinkt samen heel Hollands hé 😉

  Fietsen mis ik inderdaad ook. Ik heb dat al wel tijdens stedentrips in Montreal, San Francisco, LA, Bangkok, Barcelona en Rome gedaan, maar ik wil het in Canada ook in de natuur gaan doen. Dat heb ik dus nog nooit gedaan in het buitenland. Zonde, want het is juist een mooie manier om een land verder te ontdekken!

  1. Post
   Author

   Goed klinkt zeker Hollands, maar van een broodje kaas geniet ik ook het meest! Af en toe een avocado erop, nomnom! 🙂 En fietsen is koning! Ik fietste door de natuur in Bali, dat was echt heel tof. Dus jij gaat vast erg genieten in Canada!

  1. Post
   Author

   Dank je Evelyn! 🙂 Ik moet altijd weer wennen op reis aan het afdingen. Als ik er dan weer “in zit” is het goed, maar zo fijn dat het in Nederland niet hoeft 😉 En drop! JA!

 4. Op dit moment studeer ik een semester in Helsinki en fietsen staat zeker op nummer één van gemiste dingen! Ik mis mijn fiets echt heel erg. Verder zijn er ook andere dingen erg herkenbaar 😉

  Side note: Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Op http://www.thejildoudiaries.nl kun je de nominatie vinden! Laat je me weten wanneer je de vragen hebt beantwoordt, ik ben erg nieuwsgierig naar je antwoorden 🙂 Liefs, Jildou

  1. Post
   Author

   Ja wij zijn verwent met onze fietsjes he 😉 Zo ideaal dat je op je fiets kan springen en weg kan fietsen. Maar tof dat je in Helsinki zit! Uitwisseling? Wat studeer je daar?

   Thanks voor de nominatie Jildou! Super leuk! Ik ga proberen hem nog voor mijn vakantie (3 mei) af te maken, maar zal het je zeker even laten weten 🙂

 5. Oh ja, absoluut kaas op nr. 1, en fietsen op 2. Op reis heb ik er nog niet zo’n last van gehad, maar sinds ik in Hamburg woon, wil ik nog toevoegen: de Hema…. Gewoon een winkel waar je alles, of bijna alles, kunt kopen…

  1. Post
   Author

   De Hema!? Haha leuke toevoeging! Het is inderdaad wel een hele handige winkel waar je bijn alles kan kopen. 🙂 Super leuk dat je in Hamburg woont! Hoe ben je daar zo terecht gekomen?

 6. Ja, dat zijn de dingen die het zo fijn maken om weer thuis te komen! Met uitzondering van het katten knuffelen zijn ze allemaal op mij toepasbaar. Tijdens onze wereldreis hebben we maar een paar keer gefietst en nu weer elke dag, heerlijk! Aan het eind van de vorige lange reis at ik ELKE ochtend een geroosterd bruin stokbroodje pindakaas met goede cappuchino, niemand kon mij hiervan weerhouden!

  1. Post
   Author

   Haha katten knuffelen is inderdaad niet voor iedereen van toepassing 😉 En fietsen is zo fijn inderdaad. Ik kan nu, als ik in Amsterdam ben, ook echt balen dat m’n fiets nog in Groningen is haha.

    1. Post
     Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.