Mijn top 6 mooiste watervallen ter wereld

daphne Afrika, Europa, Noord Amerika, Oceanië, Zuid Amerika 13 Comments

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door watervallen. Als kleine Daf genoot ik intens van onze vakanties in Duitsland en Oostenrijk. Er heerlijk op uit, de natuur in. Wandelend door natuurparken vol met watervallen. Klauterend over rotsen en pootjebaden in de meren. I love it!

Ik vind watervallen magisch en kan uren naar ze kijken. De kracht van het water dat zich overal een weg door baant. Nietsvermoedend zijn eigen pad kiest. Het geluid van het water dat zich met een enorme kracht naar beneden stort. De prachtige kleuren. De weerspiegeling door de zon en de regenbogen die zo vaak ontstaan. In deze blog wil ik graag mijn top 6 mooiste watervallen ter wereld met je delen.

#1 – Iguazu Falls, Brazilië & Argentinië

Regenbogen in el Garganta do Diabo aan de Argentijnse kant van de falls

Regenbogen in el Garganta do Diabo aan de Argentijnse kant van de falls

De falls bevinden zich in een subtropisch regenwoud en vormen de natuurlijke grens tussen Brazilië en Argentinië. Dit maakt het park uniek. Het is er klam, mega groen. Je vindt er tropische flora en fauna met nieuwsgierige neusbeertjes, snelle hagedissen, kleurrijke vlinders en prachtige toekans.

De 2 parken -Parque Nacional Iguazú in Argentinië en Parque Nacional do Iguaçu in Brazilië- staan beiden sinds het begin van de jaren 90 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een reis aan de Iguazu Falls is dan ook niet compleet als je niet beide kanten hebt gezien. Beide kanten zijn zo verschillend. 80% van de Iguazu Falls liggen in Argentinië, maar vanaf de Braziliaanse kant zie je het totaal het best. Nieuwsgierig naar hoe je je weg kan vinden aan beide kanten van de Iguazu Falls? Binnenkort komt hier een blogpost over!

Een prachtig uitzicht over de falls vanaf de Braziliaanse kant

Een prachtig uitzicht over de falls vanaf de Braziliaanse kant

#2 – Victoria Falls, Zambia & Zimbabwe

De Victoria Falls zijn de breedste watervallen van Afrika en liggen in de Zambezi Rivier tussen Zambia en Zimbabwe. Ook deze watervallen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanwege de vorm van de falls, is het mogelijk de watervallen over de gehele breedte te bekijken vanaf één punt. Een magisch moment om het water zich over een breedte van 1700 meter meer dan honderd meter naar beneden te zien storten.

De imposante Victoria Falls gezien vanaf boven

De imposante Victoria Falls gezien vanaf boven (Bron: www.7wonders.org)

Je kunt de watervallen bezoeken vanuit Livingstone (Zambia) of de stad Victoria Falls (Zimbabwe). Aan de Zambiaanse kant vind je ook de bekende Devil’s Pool. Het water in deze pool bovenop de waterval is zo rustig dat je er prima in kan zwemmen. Een duik in de Devil’s Pool staat bij velen op de bucket list. Een klein nadeeltje is dat de pool alleen vanuit Zambia te bereiken is.

Dit is de enige waterval in dit rijtje die ik zelf nog niet bezocht heb. Wel ga ik hem op korte termijn bezoeken. Namelijk in mei tijdens mijn rondreis door Namibië en Botswana. Lucky me! ♥

#3 – Niagara Falls, USA & Canada

Zo blij als een kind

Zo blij als een kind

In 2011 reden we vanuit New York naar de grens met Canada voor een bezoek aan de welbekende Niagara Falls.Wij verbleven aan de Canadese kant -in het treurige, mega toeristische stadje Niagara Falls- maar de falls zijn ook te bezoeken vanaf de Amerikaanse kant. Het stadje heeft heel veel weg van een pretpark en is puur gericht op toerisme. Niet echt sfeervol 😉

The Maid of the Mist trotseert het wilde water bij de falls

The Maid of the Mist trotseert het wilde water bij de falls

Bij de Niagara Falls heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken en tot heel dichtbij de Horseshoe Falls te komen. Met een boot genaamd the Maid of the Mist ging ik samen met vele andere toeristen aan boord. Ik vond het fantastisch om te zien hoe alle toeristen, waaronder ik uiteraard ook, zich voor de lol in een poncho heisen om vervolgens alsnog zeiknat te worden op een boot die de falls in vaart! Lachen, gieren, brullen op die boot, maar oh wat was het mooi om zo dichtbij die imposante watervallen te komen.

#4 – Maltatal, Oostenrijk

Dit is één van de watervallen waar ik als kind al eens ben geweest. Althans de eerste die ik me kan herinneren. Omdat het zo’n indruk heeft gemaakt ben ik in 2007 teruggegaan naar Karinthië om daar mijn eerste echte vakantie met vriendlief door te brengen. Ik wilde vriendlief meenemen in de herinneringen die ik koester en samen met hem nieuwe maken.

Prachtige waterval in het Maltatal

Prachtige waterval in het Maltatal

Het Maltatal, ook wel ‘het dal der neerstortende wateren’, is een prachtige hochalpenstrasse naar een stuwmeer dat ligt op 1933 meter hoogte. Onderweg doorkruis je de mooiste landschappen, de prachtigste bergpassen en imposante watervallen. Helaas was het een wat druilerige dag. Echter mocht dit de pret niet drukken. De waterval, en het omliggende landschap, waren nog net zo mooi als ik me kon herinneren.

Een wat mistig uitzicht vanaf het Kölnbrein stuwmeer op 1933m hoogte

Een wat mistig uitzicht vanaf het Kölnbrein stuwmeer op 1933m hoogte

#5 – Bowen Falls, Nieuw Zeeland

De Milford Mariner vaart ons langs giga hoge, recht uit zee omhoog rijzende bergketens. Ik voel me klein in het majestueuze landschap. Ik zie hordes zeehonden spelen met pas gevangen vis. Af en toe een verdwaalde kajak de sound trotseren. De Mitre Peak uit de zee oprijzen en overal waar ik kijk zie ik watervallen. Kleine en grote, maar de meeste indruk maakt de 160 meter hoge Bowen Falls.

De 160 meter hoge Bowen Falls vanaf de Milford Mariner

De 160 meter hoge Bowen Falls vanaf de Milford Mariner


Onze
 boot vaart zo dicht langs de waterval dat het water op het dek klettert. Het moet een prachtig schouwspel geweest zijn. Water dat op het dek danst. Mensen die snel naar binnen schieten, bang om nat te worden. En ik. Stralend op het dek, met schrale wangen en 3 lagen kleding maar een glimlach van oor tot oor. Genietend van de kracht van de natuur. Toen voelde ik het. Ik voelde de magie van Milford Sound.

Daar sta ik dan te glunderen!

Daar sta ik dan te glunderen!

#6 – Yosemite Falls, USA

Wat een gaaf park met zoveel moois te zien

Wat een gaaf park met zoveel moois te zien


Yosemite is één van de populairste nationale parken van de USA. Dit is niet voor niets. Y
osemite’s indrukwekkende rotsformaties, heldere bergrivieren en watervallen, lieflijke valleien en zeldzame reuzensequoia’s doen een ieder versteld staan. El Capitan, the Cathedral, Half Dome en Bridal Veil Falls zijn een paar hoogtepunten van dit indrukwekkende natuurpark.

De fantastisch mooie Yosemite Falls

De fantastisch mooie Yosemite Falls

Noord-Amerika’s hoogste waterval, de Yosemite Falls, is ook gelegen in dit populaire park dat in de lente op z’n mooist is. Er is weer volop ijs gesmolten en de waterval is op z’n volst. Toen ik er was was het hoogzomer, de waterval was iets minder vol, maar nog steeds imposant. Wat een fantastisch gezicht!

Wat is de mooiste waterval die jij ooit bezocht of het hoogste prijkt aan je bucket list? 

Comments 13

 1. Wat een mooie lijst! Ik heb 1, 5 en 6 gezien en ik kan me bijna niet voorstellen dat er een mooiere waterval bestaat dan de Iguazu Falls. Zelfs de Victoria Falls niet 🙂 Ik ben benieuwd of je die net zo indrukwekkend gaat vinden!

  1. Post
   Author

   Thnx! Leuk Karlijn! Ik ben ook erg benieuwd of de Vic Falls indrukwekkender zullen zijn dan de Iguazu Falls. De Iguazu Falls waren inderdaad prachtig. De locatie maakte het mooi, de reis door 2 landen, ja die Vic Falls hebben een goede concurrent 😉

  1. Post
   Author

   Jaaaaaa Iguazu is ook echt magisch! Zo tof dat je twee verschillende zijden hebt die beide zo anders zijn! Ik ben dus heel benieuwd naar de Vic Falls. Na mei weet ik welke van de twee ik het mooiste vind 😉 De Krimml is ook mooi! Oostenrijk sowieso. Ik vind het daar altijd zo heerlijk. In de bergen, die mooie meren en prachtige groene natuur. Hoog tijd dat ik weer eens terug ga 😉

 2. Wauw, en je bent er gewoon allemaal geweest!! Ik ben ook dol op watervallen, ze hebben inderdaad iets magisch. Helaas is het voor mij bij dromen via films en foto’s gebleven!

  1. Post
   Author

   Jaaa super gaaf! De Vic Falls ben ik bijna geweest, die staan in mei op de planning 😉 Leuk dat jij ook zo dol bent op watervallen en wie weet reis jij binnenkort ook wel af naar een super mooie waterval 😉

   1. Oh gaaf, nog een waterval! Wie weet, zou denk ik een hele mooie ervaring zijn die me altijd zal bij blijven 😀 mijn voorkeur zou denk ik uitgaan naar Monasterio de Piedra in Spanje. Daar zag ik vroeger ooit een foto van en die is me altijd bij gebleven 🙂

    1. Post
     Author

     Ik moest even googlen naar de Monasterio de Piedra, maar die zien er ook mooi uit. Ik bedenk me net dat ik nog een hele mooie andere waterval niet heb genoemd, de Kuang Si Falls bij Luang Prabang in Laos! Die waren ook prachtig! Ik word alweer helemaal blij als ik er aan denk 😉

     1. Post
      Author

      Hahaha ja snap dat jij deze keer moest googelen 😉 Maar ze zijn inderdaad wauw he! Die had ik eigenlijk ook nog in mijn blog moeten toevoegen 😉 Het kan nog! En je hebt een fantastisch plekje uitgekozen hoor hihi

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.