5 tips voor een gaaf weekend Londen

Daphne Engeland, Europa 4 Comments

Londen, wat een heerlijke stad! Blij dat ik deze stad eindelijk echt gezien heb. Lekker Europees en alles goed geregeld. Verdwalen kun je er bijna niet. Een undergroundsysteem dat voor zich spreekt en op elke straathoek aanwijsborden naar de highlights. Een ideale stad om lekker weg te zijn.

Wie Londen zegt, denkt in eerste instantie aan de Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, The Tower Bridge en The London Eye. Naast deze dingen heeft de stad nog zoveel meer te bieden. Daarom hier een paar tips voor een tof weekend Londen.

#1 – Lunchen bij EAT tijdens je weekend Londen

Mijn wrap van EAT

Mijn wrap van EAT

Als ik op reis ben heb ik niet altijd zin om luxe te gaan lunchen. Lunchen is voor mij dan vaak iets wat moet. Omdat ik honger heb. Ik ben dan ook dol op locale tentjes waar je gemakkelijk en snel wat kan eten. EAT is daar een goed voorbeeld van. Verspreid over heel Londen vind je deze tentjes. Je vindt er lekkere wraps, sandwiches, soep, salades, yoghurt, sapjes en pies. Je kunt al het lekkers daar op eten of je neemt het mee voor een heerlijke picknick in het park. Na een bezoekje aan de Harrods heb je waarschijnlijk al genoeg geld uit gegeven dus is een lunch bij de EAT aan de overkant een goede optie. Deze kun je dan lekker oppeuzelen in Hyde Park.

Uitgegeten en weer helemaal relaxt? Huur dan een fiets bij één van de vele fietsenstallingen en verken de rest van het park en de omgeving.

#2 – Cultuur snuiven in het Brits Museum

Meestal bezoek ik tijdens een stedentrip wel één of twee musea. In Londen vind je te kust en te keur interessante musea. Ik bezocht er drie. Tate Modern, Natural History Museum en The British Museum. Het leuke aan de musea in Londen is ook dat ze gratis zijn. Ze zijn afhankelijk van giften dus een donatie wordt zeer op prijs gesteld. Maar in principe kun je zonder iets te betalen en een prachtige ervaring rijker het museum weer uit lopen.

The British Museum

The British Museum

De buitenkant van het British Museum is alleen al de moeite waard. Wat een imposant gebouw! Je vindt er een enorme verzameling kunstvoorwerpen. Behorende tot de grootste collecties ter wereld. De uitgebreide collectie overbrugt miljoen jaar geschiedenis van de mensheid. Het bevat voorwerpen uit oudheden en hedendaagse beschavingen en wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. Erg interessant vond ik de stukken uit het Mausoleum van Halikarnassos, de Egyptische mummies en de hiëroglyfen. Maar mijn lievelingsvoorwerp was natuurlijk de eeuwenoude Moai die oorspronkelijk uit Orongo op Paaseiland komt.

Moai in British Museum

Moai in British Museum

#3 – Struinen door Soho

Soho is een wijk met een soort dubbelleven. Je vindt er trendy galeries, maar ook stoffige platenzaken. Het wellustige verleden heeft plaats gemaakt voor een trendy heden. Waar Soho vroeger nog bekend stond om zijn rosse roots en waar zich van oudsher veel kunstenaars en Franse- en Italiaanse immigranten vestigden, is Soho nu omgetoverd naar een muticulti wijk met vintage boetiekjes, platenzaken en hippe café’s.

Ik struinde dan ook met veel plezier door deze interessante buurt. Genoot van de straatartiesten, de leuke cafétjes, restaurantjes en schattige pleintjes.

De straten van Soho

De straten van Soho

Soho Square

Soho Square

#4 – Lekker eten in South Kensington

In de buurt van ons hotel vonden we het Libanees restaurant Comptoir. Het restaurant ziet er super gezellig uit. Goede sfeer, sfeervolle kleuren, een goede kaart en lekker eten. Naast dat je er lekker kan eten verkopen ze ook Libanese spulletjes. Jurken, handtassen, kookboeken, siroop, delicatessen en nog veel meer leuke en lekkere spulletjes.

De eigenaar over Comptoir:  “It’s something I’ve always wanted to do. It’s food that’s affordable and easy to know – healthy, light and you can enjoy it every day of the week. Comptoir Libanais means Lebanesse counter and that’s exactly what it is: somewhere you can eat casually, with no fuss.” En dat is het! Een heerlijk plekje met echt overheerlijk eten. Ga hier zeker naartoe tijdens je weekend Londen.

Het terras van Comptoir

Het terras van Comptoir

Mijn overheerlijke Libanese wrap

Mijn overheerlijke Libanese wrap

#5 – Op stap in Shoreditch

Londen is een enorme metropool met een bruisend nachtleven. Wil je leuk op stap in Londen ga dan naar de wijk Shoreditch. Helemaal hip met leuke lounge bars en flitsende dance clubs. Als echt party animal kun je hier je lol niet op. Wil je liever wat drinken in een Engels pub kun je hier beter niet naartoe, want die zijn hier schaars. Daarvoor kun je beter naar Covent Garden.

Voordat je op stap gaat moet je natuurlijk goed eten. In Shoreditch vind je aan Old Street een goede Thai genaamd Busaba Eathai. We aten hier heerlijke stir fried en springrolls. Nomnom!

Busaba Eathai

Busaba Eathai

Geen zin om te gaan stappen, maar liever een relaxte avondwandeling? Loop dat over de boulevard langs de Thames en geniet van de straatartiesten, lekkere biertjes en een prachtig verlichte Tower Bridge.

The Tower Bridge

The Tower Bridge

♥ Ik ben erg benieuwd naar jouw belevenissen en tips voor een weekend Londen. Vertel!

Comments 4

  1. Post
   Author

   Thnx Tea! Comptoir is echt heerlijk, echt een aanrader. Dus volgende keer als je Londen bezoekt even hapje gaan eten

 1. Leuke tips voor Londen! Ik ben er jaaaaaren geleden geweest met mijn klas van 4 Havo. Ik moet écht nog eens terug om de stad als volwassene te bezoeken. Dat staat hoog op mijn wishlist!

  1. Post
   Author

   Volgens mij is Londen zo’n stad waar je nooit op uitgekeken raakt! Althans ik vond het er zo heerlijk! Beetje zoals New York, daar ben ik ook verliefd op geworden! Snel maar weer terug inderdaad Marcella 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.