5 tips om het vakantiegevoel langer vast te houden

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Net terug uit Jordanië ben ik nog helemaal zen. Lekker in de relaxmodus. Maar hoe houd ik dat gevoel de komende tijd vast? Hieronder wat tips.

1. Neem een aandenken mee

Neem iets leuks of lekkers mee uit het land waar je geweest bent. Zo nam ik uit Jordanië souvenirs en verschillende soorten thee mee. Onder het genot van een lekker kopje Jordaanse thee zit ik zo weer in de bedoeinetent in het mooie Wadi Rum. En het kunstwerkje van zand neemt me mee terug naar de kunstenaar in magisch Petra.

Aan de thee in een bedoeïnentent in Wadi Rum

Aan de thee in een bedoeïnentent in Wadi Rum

2. Just relax

Neem de tijd om te relaxen, zoals je dat op vakantie ook doet. Kies een fijne plek uit waar je lekker kan relaxen en lees bijvoorbeeld een goed boek of kijk een film. Uiteraard kan dit heel goed onder het genot van de heerlijke thee of chocolaatjes die je mee hebt genomen van je vakantiebestemming 😉 Werd je op vakantie nou juist relaxed van het zwemmen van een paar baantjes in het zwembad? Blijf dit dan ook doen na je vakantie. Het geeft je immers een geluksgevoel.

3. Haal herinneringen op

Er is aangetoond dat het positieve effect dat een vakantie op je heeft langer aanhoudt als je geregeld herinneringen eraan bewust oproept. Dus draai de muziek die je tijdens de vakantie vaak hoorde. Gebruik de vakantiefoto’s als screensaver en haal herinneringen op met reisgenoten.

4. Proef je vakantie opnieuw

Kook een lekker gerecht of omring je met specifieke vakantieluchtjes. De geur en de smaak brengen je weer even terug naar je vakantiebestemming. Want wat was die falafel verrukkelijk en die Arabische salade was ook niet te versmaden. Duik in de kookboeken en probeer de lekkerste gerechten uit je vakantieland zelf te maken. Lekker wijntje erbij, vrienden uitnodigen en het vakantiegevoel keert langzaam terug.

Heerlijke Chicken Shawarma in Aqaba

Heerlijke Chicken Shawarma in Aqaba

5. Maak nieuwe reisplannen

Vakantieherinneringen zijn onbetaalbaar voor het persoonlijke geluksgevoel. Foto’s, video’s en de ervaringen die je deelde met je geliefden. Alleen al de herinnering aan je vakantie maakt je blij. Niet alleen herinneringen geven je een goed gevoel ook het maken van nieuwe plannen. Ga daarom vast aan de slag met je volgende vakantiebestemming. Dan heb je iets om naar uit te kijken en kun je vast lekker wegdromen bij je volgende reis! Mocht een nieuwe vakantie nog niet in het verschiet zitten ga dan naar buiten en hang de toerist uit in eigen stad. Hierdoor ontdek je nieuwe dingen van je eigen stad en heb je toch een beetje het vakantiegevoel.

Heb jij goede tips om je vakantiegevoel langer vast te houden?

Comments 2

  1. Jaaa, ik koop ook altijd graag thee in het buitenland! Een fijne souvenir waar ik thuis veel plezier van heb! In Nieuw-Zeeland kocht ik een gave ketting en mooie oorbellen. Een erg waardevolle herinnering die ik bijna dagelijks bij me draag. Zo fijn!

    1. Post
      Author

      Ja thee is fijn he! Die heerlijke geur roept zoveel herinneringen op. Ik neem ook altijd souvenirs mee uit landen waar ik geweest ben. Uit NZ nam ik bijvoorbeeld een armband mee en uit Vietnam een super mooie gekleurde deken. Het leukste vind ik dingen die ik of kan dragen of in de kast kan zetten, zodat ik ze vaak zie… Super leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.