5 bijzondere overnachtingsplekken

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Het zoeken naar een fijne plek om te overnachten is iets wat je vaak doet tijdens een reis. Het kan je dan ook flink bezig houden. Inmiddels heb ik al een groot aantal landen bezocht. Op een heleboel verschillende bedden geslapen. De ene plek bijzonderder dan de ander. Een aantal bijzondere overnachtingen wil ik met je delen. Verspreid over de hele wereld. Allemaal waren ze bijzonder voor mij.

1. De Santos Express Train Lodge in Mosselbaai, Zuid Afrika

De Santos Express Train Lodge

De Santos Express Train Lodge

Ik werkte langere tijd aan een project in Zuid Afrika en reisde daarna nog door het prachtige land. Wat een ervaring! Ik schreef al eerder over de Santos Express Train Lodge. Een echte trein omgetoverd tot een hotel. Gelegen aan het Santos strand in Mosselbay. Santos Express Train Lodge biedt simpel ingerichte coupes met zowel een- als tweepersoonsbedden met gedeelde badkamers. Kamers met stapelbedden voor de backpackers onder ons en een aantal luxere kamers, die ze de Honeymoon Caboose en Royal Suites noemen, voor stellen die iets meer ruimte en gemak willen. Wij sliepen één nacht in een normale, tweepersoonscabine en één nacht in een Honeymoon Caboose. Beiden hadden prachtig uitzicht op zee wat zorgde voor mooie zonsondergangen.

2. Moorea Pearl Resort & Spa in Moorea, Frans Polynesië

Tijdens onze wereldreis hadden we een vakantiemomentje ingebouwd op Moorea. Een tropisch paradijsje waar ik al eens eerder over schreef. We kozen om te verblijven in het luxe Moorea Pearl Resort & Spa en kozen voor een overwater bungalow. Als je het dan doet moet je het goed doen! We werden wel een beetje raar aangekeken toen we met onze backpacks dit chique resort binnenliepen, maar wat was het er heerlijk. Slapen in een overwater bungalow met glazen bodem. Magische zonsondergangen aanschouwen vanaf ons terras. Dolfijnen, schildpadden, vissen; een heel aquarium voor de deur. En een waar duikparadijs. Wat een genot! Een ideale vakantie tijdens de reis!

Een prachtige zonsondergang vanuit onze overwater bungalow

Een prachtige zonsondergang vanuit onze overwater bungalow

Onze Overwater Bungalow @ Moorea Pearl

Onze Overwater Bungalow @ Moorea Pearl

3. In een bedouinentent in Wadi Rum, Jordanië

Een droom voor velen; slapen in de woestijn. Ik greep mijn kans dan ook direct aan om in de Wadi Rum te overnachten tijdens onze reis door Jordanië. Wil je echt volledig kunnen genieten van de prachtige Wadi Rum, dan moet je er zeker overnachten. Je voelt je bijna alleen op de wereld. De zonsondergang is er betoverend en de 100.000 sterren aan de pikzwarte hemel stralen helderder dan ooit te voren. Wauw! Wij sliepen in Wadi Rum Travel Camp. Gelegen in de buurt van Um Sabatah gebied ongeveer 12 kilometer ten zuiden van het dorp Rum. Naast je eigen tent om in te slapen is er ook een gemeenschappelijke tent waar gasten kunnen ontspannen en genieten van traditionele gerechten en thee kunnen drinken bij de traditionele open haard. Heerlijk!

Het Bedouinenkamp in Wadi Rum

Het Bedouinenkamp in Wadi Rum

Wadi Rum Travel Camp

Wadi Rum Travel Camp

Zonsondergang in Wadi Rum

Een magische zonsondergang in Wadi Rum

4. Kenepuru Head aan de Marlborough Sound, Nieuw Zeeland

Onze laatste dagen op het zuidereiland van Nieuw Zeeland hebben we doorgebracht in de Marlborough Sounds. De Marlborough Sounds bestaan uit de Queen Charlotte, Pelorus en Kenepuru Sound. We hebben na een tochtje over de Kenepuru Sound overnacht op ‘Kenepuru Head’, op een camping met uitzicht over de Kenepuru Sound. In Nieuw Zeeland vind je verspreid over het hele land campings die onder houden worden door de Department of Conservation (DOC), dit zijn veelal campings in de natuur, met niet al te veel faciliteiten waar je tegen een kleine vergoeding kan kamperen. Kenepuru Head is zo’n DOC camping. Heerlijk gelegen aan het strand en midden in de bossen, met uitzicht over de sound! Een super plekje!

Het uitzicht vanaf DOC camping Kenepuru Head

Het uitzicht vanaf DOC camping Kenepuru Head

Ons plekje op de camping

Ons plekje op de camping

5. Middenin de bush in Schotia Safari’s, Zuid Afrika

De laatste bijzondere overnachting is ook weer in Zuid Afrika. Deze wilde ik niet overslaan, omdat ik hier echt midden in het park, aan een meertje, waar twee krokodillen vertoefden, heb overnacht. Samen met een groep studiegenoten. Middenin de bush (overigens wel in de buurt van een wc en eetruimte) lagen ongeveer 35 matrassen en brandde een kampvuur met daaromheen strobalen met kudu-huiden. Het zag er echt erg leuk uit, alleen dit alles was niet omringd door een hek! Dus de rangers moesten de hele nacht wakker blijven en de dieren in de gaten houden. De krokodillen waren erg nieuwsgierig, dus kwamen regelmatig uit het water om een kijkje te nemen en wat worstjes te eten die wij aan hen gaven. En na een tijdje gingen ze weer terug, kwamen en gingen ze weer! Erg komisch. Bij het kampvuur vloeide de drank rijkelijk en werd vrolijk gezongen en gitaar gespeeld. Om ons heen hoorde we regelmatig een leeuw brullen, dan weer links, dan rechts. En na een tijdje kwam 1 van de 2 dichterbij, best spannend, want je weet niet wat ie van plan is. Een spannende nacht zo midden in de bush. Echt heel gaaf, zo dichtbij de natuur!

Kamperen in Schotia

Kamperen in Schotia

♥ Welke bijzondere overnachtingen wil jij delen en waar moet ik ook volgens jou echt eens naartoe?

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.