4 hotspots in Swakopmund

daphne Afrika, Namibië Leave a Comment

Achter de mooie zandduinen van de Namib woestijn doemt Swakopmund op. Deze zeer Duits aandoende badplaats is dé plek voor adrenaline junkies als ik. Skydiven, sandboarden of met een quad door de hoge zandduinen scheuren; je kunt je lol niet op. Naast adrenaline kicks biedt Swakopmund ook fijne restaurants en toffe accommodaties. In deze post vind je mijn 4 hotspots in Swakopmund.

Accommodatie: The Stiltz

Onze villa is echt super groot

Onze villa is echt super groot

Onze heerlijke villa met openhaard

Onze heerlijke villa met open haard

Na een lange rit van zo’n 5,5 uur komen we aan in Swakopmund. Om de een of andere reden verwachten we er niet zoveel van, maar bij binnenkomst vind ik het al een verrassend gezicht. Victoriaanse huizen, brede lanen met bomen, een geordend centrum met van alles nog wat te koop. Zo te zien hebben de Duitsers hun best gedaan in het koloniale tijdperk. Onze Garmin brengt ons naar onze overnachtingsplek voor de komende 2 nachten: The Stiltz. De naam zegt het al, huizen op palen. Helaas niet in het water zoals ons paradijselijke huisje op Moorea, maar op het land, in de buurt van zee. Als we ingecheckt hebben en door een vriendelijke dame naar ons appartement gebracht worden giechelen we nog wat als we onder een bord met “The Villa” doorlopen, maar als eenmaal de enorme deur (jaja dat was het) open gaat en we een enorme ruimte zien kunnen we alleen nog maar roepen dat we het awesome vinden. Een prachtig 6-persoons huisje ingericht in Afrikaanse stijl met houten balken, Afrikaanse maskers en beelden, een houtkachel, mooie planten en kleden. We rennen dan al ongeveer als idioten door de eerste 2 slaapkamers op de beneden verdieping om te kijken wie waar gaat slapen voordat we realiseren dat een open trap in de woonkamer je naar de master bedroom op de eerste verdieping brengt. Een enorme kamer met een raam over de hele breedte met fantastisch uitzicht, een eigen open badkamer, een glazen, stenen douchecabine en een eigen wc helemaal achterin de kamer. Dit hadden we allen niet verwacht. We ploffen op de bank roepend dat we zo ontzettend blij zijn met deze villa en gaan de strijd aan wie er in de master bedroom mag slapen. Benieuwd wie er gewonnen heeft?

Restaurant: Kücki’s Pub

Kucki's
Dat Namibië een Duitse kolonie is geweest en dat nog veel Duitsers graag in Swakop komen is duidelijk. Veel straatnamen zijn Duits, maar er zijn ook veel Duitse restaurants te vinden. Duitsers eten toch graag overal ter wereld hun befaamde bratwurst, wienerschnitzel en bratkartoffeln. Zo ook in Swakop. Eén van de restaurants waar je dit kan eten in Kücki’s Pub. Kücki’s is zo populair dat op bijna elke tafel een bordje ‘reserviert’ staat. Het stond al in de Lonely Planet dat veel mensen in Swakop hun tafeltje vooraf reserveren. Wij hadden dit niet gedaan, we zijn immers op vakantie. Gelukkig was er nog plek en konden we doorlopen naar tafel 21 op de bovenverdieping. Het was naast al die bordjes ook al best druk in het restaurant. Als ik om me heen kijk zie ik grote pullen bier en lekkere stukken vlees en vis voorbij komen waaraan mensen zich ten goede doen. Naast dat het eten er goed uit ziet is ook de ambiance goed en ziet het er gezellig uit. Een beetje als een Duitse Bierstube en dat is altijd goed 😉

Naast lekkere bieren en wijnen hadden ze bij Kucki's Pub ook super lekker eten

Naast lekkere bieren en wijnen hadden ze bij Kucki’s Pub ook super lekker eten

Gelukkig is Kücki’s Pub een seafood & grill restaurant en kun je er, naast de befaamde Duitse gerechten, ook veel andere lekkere dingen eten. Zo dicht bij zee besluit ik vis te nemen, net als de rest van mijn gezelschap overigens. Een fish cordonblue, de surf & turf en een kingklip worden besteld. Met daarbij roti’s en bratkartoflen. Wil je graag wat groente bij je gerecht bestel er dan een salade (on the side) bij. Anders houdt het op bij een schijfje komkommer en een cherrytomaatje. Naast dat onze gerechten er heerlijk uitzien smaken ze ook goddelijk. Vooral de springbok en de inktvisringen van de surf & turf en de kingklip. De Erdinger Weisbier, Windhoek Light en een flesje Zuid Afrikaanse wijn maken het helemaal af!

Lunchplekje: The Garden Café

Heerlijk eten en verse sappen bij Garden Cafe

Achter een super leuk African Craft winkeltje vind je het schattige Garden Café. Op het moment dat wij er komen om te lunchen is het super rustig. Echter was het sap super vers en de broodjes heerlijk. 

Activiteit: Quad rijden en sandboarden in de duinen

Ooit al eens van een duin af willen surfen, in Swakop kan dat! Hier vind je gelijk één van de mooiste sandboardpistes. Liggend op een soort gewaxte plaat word je in volle vaart van de duin afgeduwd en surf je als het ware door de prachtige roodgekleurde duinen van de Namib woestijn. De hoogste afdaling is maar liefst honderd meter en met snelheden van boven de 60 kilometer per uur ook een echte kick. Nadeel is wel dat je als je onderaan gekomen bent je zelf door het mulle zand weer omhoog moet klauteren én dat je na het surfen het zand echt overal terugvindt 😉 Wij combineerden het sandboarden met quad rijden. Ook super leuk om door de duinen te scheuren en de duinen op een andere manier te zien.

Vol gas door de duinen scheuren

Vol gas door de mooie rode duinen scheuren

♥ Welke van deze hotspots zou jij wel willen bezoeken of willen doen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.