3 tips als je een camera voor vakanties zoekt

3 tips als je een camera voor vakanties zoekt

Daphne Persoonlijk Leave a Comment

Op vakantie beleef je een hoop mooie momenten. Wil je hier later nog eens op terug kunnen kijken? Dan maak je waarschijnlijk, net als ik, de nodige foto’s tijdens jouw vakantie. De meeste mensen gebruiken hier tegenwoordig hun smartphone voor. Dit is een goede optie, maar de kwaliteit van de foto’s is soms een stuk minder dan met een echte camera. Daarbij komt dat niet iedereen het fijn vindt om foto’s te maken met een smartphone. Zoek je nog een geschikte camera voor vakanties? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost zet ik namelijk 3 tips op een rijtje om een geschikte camera te vinden.

3 tips als je een camera voor vakanties zoekt

De juiste camera voor jouw vakanties? Met deze 3 tips gaat dat lukken!

#1 – Bepaal wat je vast wilt leggen

Camera’s zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Dit maakt het er niet makkelijker op om een geschikte camera te vinden. Wanneer je kunt filteren in het aanbod, wordt het een heel stuk makkelijker. Daarom raden wij je aan eerst voor jezelf te bepalen wat je op jouw vakanties allemaal vast wilt leggen met de camera. Wil je bijvoorbeeld foto’s en/of filmpjes maken als je aan het surfen, mountainbiken of skiën bent? Ga dan op zoek naar een actioncam.

Wil je juist vlogs maken van de dingen die je op vakantie allemaal doet en meemaakt? Dan is een actioncam niet de juiste keuze. In dat geval kun je beter een vlogcamera kopen. Doordat deze camera een kantelbaar scherm heeft, kun je zien wat je opneemt als jij jezelf filmt. Bijkomend voordeel is dat een vlogcamera over een microfoon aansluiting beschikt. Hierdoor is niet alleen het beeld van hoge kwaliteit, maar ook het geluid.

#2 – Kies voor een waterdichte camera

Op vakantie breng je mogelijk veel tijd door bij het zwembad of aan het strand. Als je hier een paar leuke foto’s wilt maken, loop je het risico dat jouw camera aanraking komt met water. Als de camera hier niet tegen kan, begeeft hij het mogelijk snel. Daarom houd je de camera mogelijk maar in de tas als je bij het zwembad of aan het stand ligt. Zonde, want hierdoor mis je de kans om een paar mooie plaatjes te schieten. Daarom raad ik aan voor een waterdichte camera te kiezen wanneer je er eentje zoekt voor de vakanties. Deze camera’s begeven het namelijk niet als ze in aanraking komen met water. Als de camera volledig waterdicht is, kun je er zelfs onder water foto’s mee maken. 

#3 – Koop een camera die tegen een stootje kan

Een camera krijgt het tijdens een vakantie vaak zwaar te verduren. Dit is zeker het geval als je hem in jouw koffer stopt. Er wordt namelijk niet altijd even zachtzinnig omgegaan met koffers, waardoor de camera de reis mogelijk niet overleeft. Koop daarom het liefst een camera die tegen een stootje kan. Een actioncam is een goed voorbeeld van zo’n camera. Deze camera kan bovendien tegen water, waardoor je twee vliegen in één klap slaat. Twijfel je of jouw camera tegen een stootje kan? Koop er dan een cameratas bij. Hierin kun jij jouw camera veilig opbergen.

Meer vakantietips? Dan vind je dit vast ook leuk:

Weet je nu beter waar je op moet letten bij het uitzoeken van een camera voor jouw vakantie? Ik hoop dat deze 3 tips je geholpen hebben bij het uitzoeken van een geschikte fotocamera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.