25 reisweetjes over Daphne de Vries

Daphne Persoonlijk 8 Comments

Nu ik alweer een aantal maanden aan het bloggen bent leek het me goed om iets meer over mij, Daphne, te vertellen. Dus tijd voor een persoonlijk artikel. Op een aantal andere blogs vond ik een leuke tag -een lijst met 25 random reisweetjes- en besloot deze zelf ook te gebruiken om wat meer over mijzelf te vertellen. Hier komt ie šŸ˜‰

 1. De eerste (buitenland) reis die ik als kind maakte was er eentje met mijn ouders naar Gran Canaria. Helaas kan ik me er weinig van herinneren want ik was slechts een jaar oud. Een jaar later volgde nog een tripjeĀ naar dit land. De volgendeĀ vakanties reisden we af naarĀ Duitsland en Oostenrijk. Heerlijk in een Belvilla huisje in de bergen. Hier is mijn fascinatie voor bergen ontstaan.
 2. Mijn echte liefde voor reizen en voor Afrika begon na het zien van de Lion King. Na het zien van die film wist ik dat ik ooit naar Afrika moest gaan. Dat deed ik, en het was magisch!
 3. In oktober 2013 zei ik mijn baan op om samen met mijn toenmalige vriend 6,5 maand op wereldreis te gaan. Ik had de tijd van m’n leven en zou het zo nog een keer doen. Dat gevoel is onbeschrijflijk!
 4. Hoewel ik een wereldreis heb gemaakt en al veel gezien heb buiten Europa moet ik nog veel bestemming op dit continent ontdekken. Zo bracht ik nog nooit een bezoek aan Portugal en Griekenland. Shame on me!
 5. Hoewel ik het liefst op reis ben vind ik het toch altijd wel lastig om de deur achter me dicht te trekken en mijn lieve kattenvriendinnetjes Bull en Wodka achter te laten. Mijn 2 maatjes die altijd blij zijn om me te zien en het liefst de hele dag op schoot liggen.
 6. Mijn lievelingsland is Nieuw Zeeland. Nadat ik de stad Christchurch uitreed en begon met de roadtrip was ik op slag verliefd op dit prachtige land. De veelzijdigheid die dit land te bieden heeft, de blauwe meren, hoge bergen, diepe dalen en gletsjers. Elke hoekje is mooi. Nieuw Zeeland wordt op de voet gevolgd door het veelzijdige Zuid Afrika.
 7. Ik heb tot nu toe 30 landen bezocht. ArgentiniĆ«, AustraliĆ«, BelgiĆ«, BraziliĆ«, Cambodja, Canada, Chili (incl. Paaseiland), Curacao, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Frans PolynesiĆ« (Tahiti & Moorea), IndonesiĆ« (Bali), JordaniĆ«, Laos, MaleisiĆ« (KL), Nieuw Zeeland, Oostenrijk, Peru, Spanje, Thailand, TsjechiĆ«, Turkije, Uruguay (Colonia del Sacremento), Vietnam, Verenigde Staten (CaliforniĆ«, Utah, Arizona, Nevada, Florida, New York), Zuid Afrika en Zwitserland bracht ik al een bezoekje. Ik ben al een eind op weg, maar er is nog genoeg moois te zien op deze aarde. Ooit hoop ik elk land in de wereld bezocht te hebben šŸ˜‰ Ik ooit hoop om nog eens langere tijd in het buitenland te wonen.
 8. Tijdens mijn studie woonde ik in Zuid Afrika, dit was een fantastische ervaring. Graag zou ik nog eens in New York of San Francisco wonen. Twee fantastische steden waar ik m’n plekje wel zal kunnen vinden denk ik šŸ˜‰ Eigenlijk vind ik dat iedere reiziger in ieder geval Ć©Ć©n keer in zijn leven alleen op reis zou moeten gaan.
 9. Naast Zuid Afrika woonde ik ook een jaar in Australiƫ. In dit jaar woonde ik 6 maanden in Sydney en reisde de overige maanden met een Toyota Landcruiser Prado met daktent door het land. Een ervaring om nooit te vergeten.
 10. Werken in Australiƫ deed ik bij Randstad. Ja, Randstad het Nederlandse uitzendconcern is ook gevestigd in Australiƫ en maakte het voor mij mogelijk om een professionele baan in Sydney te beoefenen en te proeven aan het echte Australische werkleven. Een geweldige ervaring!
 11. In Santiago (Chili) ben ik bijna beroofd van mijn rugtas. Een paar zakenmannetjes gingen aan de tafel naast ons zitten en namen bijna mijn rugzak mee. Gelukkig waren we zo slim geweest om de tas om de tafelpoot te klikken waardoor ze hem niet mee konden nemen (hallelujah!). Welkom in Zuid Amerika!
 12. Ik ben eigenlijk niet zo dol op Hollandse korst. Mij maak je veel gelukkiger metĀ Aziatisch eten. Je kunt me wakker maken voor sushi, maar ook Indiaas en Thais eten gaan erin als zoete koek.
 13. Reizen met een bus voor kippen, een trein vol Vietnamezen en het vliegtuig hebben zo hun charme, maar het liefst maak ik roadtrips. Heerlijk op pad met een eigen auto of camper. Zelf je planning bepalen en de vrijheid van daar gaan en staan waar jij wilt. Zo maakte ik in oktober nog een fantastische roadtrip door Jordaniƫ. Een land dat echt op je bucketlist moet staan!
 14. Het lijkt me stiekem wel eens heerlijk om een cruise te maken. Maar dan geen standaard cruise door de CaraĆÆben ofzo, maar een cruise langs de fjorden van Noorwegen, IJsland en deĀ Faerƶer eilanden. Nog liever zou ik eentje maken naar het ijzigeĀ Antarctica šŸ˜‰
 15. Ik ga graag op reis met mijn backpack, maar ben eigenlijk ook wel een beetje een luxepaardje. Zo kan ik enorm genieten van een schoon bed met krakend witte lakens, een queensize bed en een huge ass zwembad. Flashpacking heet dat toch šŸ˜‰
 16. Ik spring zonder blikken of blozen uit een vliegtuig of van een brug.Ā Het kan mij niet hoog genoeg zijn. Ik voel me op die momenten zielsgelukkig. Het gewoon vanĀ totale overgave! Je valt. Duizenden meters naar beneden. Met 200km per uur. De wind in je gezicht. Je haren wild wapperend en je hoofd leeg. Even later zweef je. Dat gevoel is onbeschrijfelijk!
 17. Ooit heb ik een boa constrictor om mijn nek gehad in Zuid Afrika. Ik zag een 6 jarig meisje zonder moeite die enorme boa om haar nek leggen en dacht nu kan ik niet achterblijven. Op het moment dat ik die enorme spier -want dat is het- om mijn nek had liggen scheet ik zeven kleuren. Dat is toch ook veel enger dan zo’n brug? Of niet?!
 18. In Canyonlands (USA) maakten we spontaan een off road drive. We zagen een bordje dat ons aansprak en besloten onze 4×4 jeep te testen. Een leuk idee! We giechelden wat af als we weer door een poel met water reden of een rotsblok overgingen, wat was het spannend. Helemaal alleen op de wereld. Totdat we de weg niet meer konden onderscheiden van de rest van de omgeving. Overal waar we keken zagen we rotsen, mossen en beplanting. Na een tijdje op de gok rondgereden te hebben waren we toch wel een beetje in paniek. Wat ben je dan blij als je iemand tegenkomt die wel de weg lijkt te weten.
 19. Toen we tijdens onze wereldreis bezochten we ook het sfeervolleĀ Hoi An. Per toeval waren we daar exact op het moment dat tyfoon Haiyan de Filipijnen verwoestte. Gelukkig draaide de tyfoon de nacht voordat het Vietnamees grondgebiedĀ zou rakenĀ af naar het noorden, waardoor wij er vanaf kwamen met een dag zware regenval en windstoten.
 20. Mijn enige echte ziekenhuisbezoek heeft in Vietnam plaatsgevonden. Je moet wat als je al ruim 2 weken rond loopt met enorme buikpijn omdat je ehh naja hoe zal ik het zeggen ‘leegloop’ hebt. Ik moest daar gelijk aan het infuus (wel 2 uur lang!) en kreeg antibiotica toegediend. Na mijn bezoekje voelde ik me stukken beter en kon ik de wereld weer aan (letterlijk šŸ˜‰ hihi).
 21. In mei 2015 ga ik voor het eerst een kleine 4 weken met een ander stel op reis. Kamperen in NamibiĆ« en Botswana. We verwachten uiteraard dat het een topreis zal worden, maar wie weet ook wel het einde van onze vriendschap šŸ˜‰
 22. De lekkerste maaltijdĀ die ikĀ ooit at was in Hoedspruit (Zuid Afrika). We kwamen laat aan waardoor het al donker was. We hadden honger, maar konden nietsĀ fatsoenlijks vinden om te eten. We reden wat rond en vondenĀ ergens in the middle of nowhere en soort bar. Er brandde licht dus we gingen naar binnen. Daar vertelden ze ons dat de keuken al gesloten was. De kok was zelfs al naar huis. Nadat we de soep afsloegen hadden ze medelijden met ons en riepen ze de kok op terug te komen. Ze zouden een heerlijke maaltijd voor ons klaar maken. En dat was niet gelogen. Een klein half uurtje later hadden ze de heerlijkste biefstuk die ik ooit at op tafel getoverd. Na onsĀ feestmaal werden deĀ Jagenmeisters op de barĀ gezet enĀ werd er tot in de late uurtjes vrolijk gedronken en gekletst in een bar ergens in the middle of nowhere.
 23. Aan het begin van onze reis in 2013 haalden we in Thailand (Koh Phi Phi) onze Padi. Tot nu toe maakte ik 13 duiken wereldwijd. In Thailand (4x), IndonesiĆ« (2x), AustraliĆ« (3x), Tahiti (2x), JordaniĆ« (2x) zag ik de onderwaterwereld vanaf diep onder de zeespiegel. Tijdens mijn duiken zag ik al vele toffe dieren. De citroenhaaien, schildpadden, luipaardhaaien, roggen en nemo’s maakten de meeste indruk.
 24. In Zuid Afrika knuffelde ik met een leeuwtje. Wat is het bijzonder om de koning van het dierenrijk in je armen te kunnen sluiten en het te horen spinnen als je hem over zijn koppie aait. Echter zou ik dit nu nooit meer doen, maar 15 jaar geleden wist ik (helaas) niet beter.
 25. Mijn favoriete tv programma’s hebben eigenlijk ook altijd wel iets te maken met reizen en verre bestemmingen. Zo vind ik het heerlijkĀ om naar 3 op reis te kijken en ben groot fan van het programma Wie is de Mol. Vooral het seizoen opĀ IJslandĀ vond ik erg leuk. Daarnaast kijk ik elk jaar weer braaf naarĀ Expeditie Robinson en lijkt het me bijzonder om zelf ook eens zoiets mee te maken.

ā™„ Zijn er nog meer leuke dingen die je van mij wilt weten?

Comments 8

 1. Wat leuk om meer over je te lezen! Fijne tag is dit šŸ™‚ Ik lees ook heel veel herkenbaars: ik ga ook het liefst roadtrippen, heb veel meer gezien in AziĆ« en Zuid-Amerika dan in ons eigen Europa en mijn vriend is mijn perfecte reispartner. En Aziatisch eten is bij mij ook favoriet. Leuk!

  1. Post
   Author

   Leuk om te horen dat je veel herkent in mijn verhaal šŸ™‚ Europa lijkt me ook prachtig hoor, maar dat is nog zo makkelijker te doen met evt kinderen/in de toekomst. Dus dat is voor later zeg maar haha. En Aziatisch eten, I just love it!! Je kunt me er echt voor wakker maken hihi

 2. Na al dat getwitter vond ik het wel tijd voor wat meer info over Daphne šŸ˜‰ Haha! Wat een gave landen heb je bezocht! Daar wil ik graag meer over horen! Toevallig, we gingen bijne tegelijk op reis. We vertrokken in sept 2013. Wil graag weer šŸ˜‰ Kom binnenkort weer rondsnuffelen, want ik zag genoeg wat ik nog wil lezen!

  1. Post
   Author

   Hahah ja groot gelijk! Gelukkig lijkt het erop dat we binnenkort snel kennis kunnen maken in real life. Dus kunnen we lekker kletsen over al het moois wat we gezien hebben! šŸ˜‰ Ik wil ook heeeel graag weer! Zucht! Verslavend dat reizen haha. En leuk dat je snel weer komt snuffelen!

  1. Post
   Author

   Dat leeuwtje was echt fantastisch. Super speels. Hij heeft zelf nog lekker aan mijn sjaal lopen knabbelen toen ik even net op zat te letten waardoor er een hoekje uit was hihi. Ik smelt ook elke keer weer bij het zien van die foto. Mijn smile op die foto zegt ook wel genoeg denk ik šŸ˜‰

 3. Wat een fijn lijstje! En oh, wat vervelend om plaatsvervangende hoogtevrees te hebben. Ik moet zeggen dat ik het als kind ook altijd heel naar vond als mijn zus of ouders te dicht bij de rand van de klif kwamen, maar als ik hetzelfde deed vond ik het nooit een probleem šŸ˜‰ Die foto met de baby-leeuw is echt om te smelten!

  Ik ga ook nadenken of ik tot 25 leuke reisfeitjes kan komen šŸ™‚

  1. Post
   Author

   Dank je Ester! Fijn dat je hoogtevrees mee valt als je er zelf staat šŸ˜‰ Dat gevoel op grote hoogte vindt ik altijd zo heerlijk! Ik ben benieuwd naar jouw lijstje! šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.