25 reisweetjes over mijzelf

daphne Persoonlijk 8 Comments

Nu ik alweer een aantal maanden aan het bloggen bent leek het me goed om iets meer over mij, Daphne, te vertellen. Dus tijd voor een persoonlijk artikel. Op een aantal andere blogs vond ik een leuke tag -een lijst met 25 random reisweetjes- en besloot deze zelf ook te gebruiken om wat meer over mijzelf te vertellen. Hier komt ie 😉

 1. De eerste (buitenland) reis die ik als kind maakte was er eentje met mijn ouders naar Gran Canaria. Helaas kan ik me er weinig van herinneren want ik was 2 jaar oud. Een jaar later volgde nog een tripje naar dit land. De volgende vakanties reisden we af naar Duitsland en Oostenrijk. Heerlijk in een Belvilla huisje in de bergen. Hier is mijn fascinatie voor bergen ontstaan en mijn reislust geboren.
 2. In oktober 2013 zei ik mijn baan op om samen met vriendlief 6,5 maand op wereldreis te gaan. Ik had de tijd van m’n leven en zou het zo nog een keer doen. Dat gevoel is onbeschrijflijk!
 3. Hoewel ik een wereldreis heb gemaakt en al veel gezien heb buiten Europa moet ik nog veel bestemming op dit continent ontdekken. Zo bracht ik nog nooit een bezoek aan Italië en Griekenland. Shame on me!
 4. Hoewel ik het liefst op reis ben vind ik het toch altijd wel lastig om de deur achter me dicht te trekken en mijn lieve kattenvriendinnetjes Bull en Wodka achter te laten. Mijn 2 maatjes die altijd blij zijn om me te zien en het liefst de hele dag op schoot liggen.
  Mijn lieve vriendinnetje Bull

  Mijn lieve vriendinnetje Bull

  Mijn nieuwsgierige vriendinnetje Wodka

  Mijn nieuwsgierige vriendinnetje Wodka

 5. Mijn lievelingsland is Nieuw Zeeland. Nadat ik de stad Christchurch uitreed en begon met de roadtrip was ik op slag verliefd op dit prachtige land. De veelzijdigheid die dit land te bieden heeft, de blauwe meren, hoge bergen, diepe dalen en gletsjers. Elke hoekje is mooi. Nieuw Zeeland wordt op de voet gevolgd door het veelzijdige Zuid Afrika.

  Het knalblauwe Lake Matheson nabij de gletsjers aan de westkust

  Het knalblauwe Lake Matheson nabij de gletsjers aan de westkust

 6. Ik heb tot nu toe 30 landen bezocht. Argentinië, Australië, België, Brazilië, Cambodja, Canada, Chili (incl. Paaseiland), Curacao, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Frans Polynesië (Tahiti & Moorea), Indonesië (Bali), Jordanië, Laos, Maleisië (KL), Nieuw Zeeland, Oostenrijk, Peru, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Uruguay (Colonia del Sacremento), Vietnam, Verenigde Staten (Californië, Utah, Arizona, Nevada, Florida, New York), Zuid Afrika en Zwitserland bracht ik al een bezoekje. Ik ben al een eind op weg, maar er is nog genoeg moois te zien op deze aarde. Ooit hoop ik elk land in de wereld bezocht te hebben 😉
 7. Ik ooit hoop om nog eens langere tijd in het buitenland te wonen. Tijdens mijn studie woonde ik in Zuid Afrika, dit was een fantastische ervaring. Graag zou ik nog eens in New York of San Francisco wonen. Twee fantastische steden waar ik m’n plekje wel zal kunnen vinden denk ik 😉
 8. Eigenlijk vind ik dat iedere reiziger in ieder geval één keer in zijn leven alleen op reis zou moeten gaan. Nu heb ik dat zelf nog nooit gedaan, dus moet het er maar eens van komen.
 9. In Santiago (Chili) ben ik bijna beroofd van mijn rugtas. Een paar zakenmannetjes gingen aan de tafel naast ons zitten en namen bijna mijn rugzak mee. Gelukkig waren we zo slim geweest om de tas om de tafelpoot te klikken waardoor ze hem niet mee konden nemen (hallelujah!). Welkom in Zuid Amerika!
 10. Ik ben eigenlijk niet zo dol op Hollandse korst. Mij maak je veel gelukkiger met Aziatisch eten. Je kunt me wakker maken voor sushi, maar ook Indiaas en Thais eten gaan erin als zoete koek.
  Verrukkelijke Thaise maaltijd met een heerlijk Singha biertje

  Verrukkelijke Thaise maaltijd met een heerlijk Singha biertje

 11. Reizen met een bus voor kippen, een trein vol Vietnamezen en het vliegtuig hebben zo hun charme, maar het liefst maak ik roadtrips. Heerlijk op pad met een eigen auto of camper. Zelf je planning bepalen en de vrijheid van daar gaan en staan waar jij wilt. Zo maakte ik in oktober nog een fantastische roadtrip door Jordanië. Een land dat echt op je bucketlist moet staan!
 12. Het lijkt me stiekem wel eens heerlijk om een cruise te maken. Maar dan geen standaard cruise door de Caraïben ofzo, maar een cruise langs de fjorden van Noorwegen, IJsland en de Faeröer eilanden. Nog liever zou ik eentje maken naar het ijzige Antarctica 😉
 13. Ik ga graag op reis met mijn backpack, maar ben eigenlijk ook wel een beetje een luxepaardje. Zo kan ik enorm genieten van een schoon bed met krakend witte lakens, een queensize bed en een huge ass zwembad. Flashpacking heet dat toch 😉
 14. Ik spring zonder blikken of blozen uit een vliegtuig of van een brug. Het kan mij niet hoog genoeg zijn. Ik voel me op die momenten zielsgelukkig. Het gewoon van totale overgave! Je valt. Duizenden meters naar beneden. Met 200km per uur. De wind in je gezicht. Je haren wild wapperend en je hoofd leeg. Even later zweef je. Dat gevoel is onbeschrijfelijk!
  I am the happiest girl in the wooooooooorld!

  I am the happiest girl in the wooooooooorld!

 15. Hoewel ik zielsgelukkig word van alles wat hoog is, het liefst op randjes sta en graag naar beneden duik heeft vriendlief verschrikkelijke hoogtevrees. Niet alleen voor zichzelf, nee ook plaatsvervangende hoogtevrees voor mij. Als ik op dat randje sta voelt hij de kriebels in zijn buik. Arm vriendje.
 16. Ooit heb ik een boa constrictor om mijn nek gehad in Zuid Afrika. Ik zag een 6 jarig meisje zonder moeite die enorme boa om haar nek leggen en dacht nu kan ik niet achterblijven. Op het moment dat ik die enorme spier -want dat is het- om mijn nek had liggen scheet ik zeven kleuren. Dat is toch ook veel enger dan zo’n brug? Of niet?!
  Als een boer met kiespijn..

  Als een boer met kiespijn..

 17. In Canyonlands (USA) maakten we spontaan een off road drive. We zagen een bordje dat ons aansprak en besloten onze 4×4 jeep te testen. Een leuk idee! We giechelden wat af als we weer door een poel met water reden of een rotsblok overgingen, wat was het spannend. Helemaal alleen op de wereld. Totdat we de weg niet meer konden onderscheiden van de rest van de omgeving. Overal waar we keken zagen we rotsen, mossen en beplanting. Na een tijdje op de gok rondgereden te hebben waren we toch wel een beetje in paniek. Wat ben je dan blij als je iemand tegenkomt die wel de weg lijkt te weten.
  Met onze jeep maneuvrerend door het woeste landschap van Canyonlands Nationaal Park

  Met onze jeep maneuvrerend door het woeste landschap van Canyonlands Nationaal Park

 18. Toen we tijdens onze wereldreis bezochten we ook het sfeervolle Hoi An. Per toeval waren we daar exact op het moment dat tyfoon Haiyan de Filipijnen verwoestte. Gelukkig draaide de tyfoon de nacht voordat het Vietnamees grondgebied zou raken af naar het noorden, waardoor wij er vanaf kwamen met een dag zware regenval en windstoten.
 19. Mijn enige echte ziekenhuisbezoek heeft in Vietnam plaatsgevonden. Je moet wat als je al ruim 2 weken rond loopt met enorme buikpijn omdat je ehh naja hoe zal ik het zeggen ‘leegloop’ hebt. Ik moest daar gelijk aan het infuus (wel 2 uur lang!) en kreeg antibiotica toegediend. Na mijn bezoekje voelde ik me stukken beter en kon ik de wereld weer aan (letterlijk 😉 hihi).
 20. In mei 2015 ga ik voor het eerst een kleine 4 weken met een ander stel op reis. Kamperen in Namibië en Botswana. We verwachten uiteraard dat het een topreis zal worden, maar wie weet ook wel het einde van onze vriendschap 😉
  Overnachten op het dak van de jeep midden in de Afrikaanse natuur

  Overnachten op het dak van de jeep midden in de Afrikaanse natuur

 21. De lekkerste maaltijd die ik ooit at was in Hoedspruit (Zuid Afrika). We kwamen laat aan waardoor het al donker was. We hadden honger, maar konden niets fatsoenlijks vinden om te eten. We reden wat rond en vonden ergens in the middle of nowhere en soort bar. Er brandde licht dus we gingen naar binnen. Daar vertelden ze ons dat de keuken al gesloten was. De kok was zelfs al naar huis. Nadat we de soep afsloegen hadden ze medelijden met ons en riepen ze de kok op terug te komen. Ze zouden een heerlijke maaltijd voor ons klaar maken. En dat was niet gelogen. Een klein half uurtje later hadden ze de heerlijkste biefstuk die ik ooit at op tafel getoverd. Na ons feestmaal werden de Jagenmeisters op de bar gezet en werd er tot in de late uurtjes vrolijk gedronken en gekletst in een bar ergens in the middle of nowhere.
 22. Aan het begin van onze reis in 2013 haalden we in Thailand (Koh Phi Phi) onze Padi. Tot nu toe maakte ik 13 duiken wereldwijd. In Thailand (4x), Indonesië (2x), Australië (3x), Tahiti (2x), Jordanië (2x) zag ik de onderwaterwereld vanaf diep onder de zeespiegel. Tijdens mijn duiken zag ik al vele toffe dieren. De citroenhaaien, schildpadden, luipaardhaaien, roggen en nemo’s maakten de meeste indruk.
  Op de zeebodem bij Koh Phi Phi lag deze magisch mooie luipaardhaai!

  Op de zeebodem bij Koh Phi Phi lag deze magisch mooie luipaardhaai!

 23. Mijn favoriete reismaatje is vriendlief. Naast dat we hetzelfde denken over reizen voelen we elkaar goed aan en zijn we na zo’n 8 jaar super goed op elkaar ingespeeld. Tijdens de wereldreis heb ik geen moment gewild dat hij er niet bij was geweest. Het is iets bijzonders dat je zo’n belevenis samen kan delen.
 24. In Zuid Afrika knuffelde ik met een leeuwtje. Wat is het bijzonder om de koning van het dierenrijk in je armen te kunnen sluiten en het te horen spinnen als je hem over zijn koppie aait.
  Wauw, kijk mij blij zijn met mijn poezenvriendje

  Wauw, kijk mij blij zijn met mijn poezenvriendje

 25. Mijn favoriete tv programma’s hebben eigenlijk ook altijd wel iets te maken met reizen en verre bestemmingen. Zo vind ik het heerlijk om naar 3 op reis te kijken en ben groot fan van het programma Wie is de Mol. Vooral het seizoen op IJsland vond ik erg leuk. Daarnaast kijk ik elk jaar weer braaf naar Expeditie Robinson en lijkt het me bijzonder om zelf ook eens zoiets mee te maken.

Zijn er nog meer leuke dingen die je van mij wilt weten?

Comments 8

 1. Wat leuk om meer over je te lezen! Fijne tag is dit 🙂 Ik lees ook heel veel herkenbaars: ik ga ook het liefst roadtrippen, heb veel meer gezien in Azië en Zuid-Amerika dan in ons eigen Europa en mijn vriend is mijn perfecte reispartner. En Aziatisch eten is bij mij ook favoriet. Leuk!

  1. Post
   Author

   Leuk om te horen dat je veel herkent in mijn verhaal 🙂 Europa lijkt me ook prachtig hoor, maar dat is nog zo makkelijker te doen met evt kinderen/in de toekomst. Dus dat is voor later zeg maar haha. En Aziatisch eten, I just love it!! Je kunt me er echt voor wakker maken hihi

 2. Na al dat getwitter vond ik het wel tijd voor wat meer info over Daphne 😉 Haha! Wat een gave landen heb je bezocht! Daar wil ik graag meer over horen! Toevallig, we gingen bijne tegelijk op reis. We vertrokken in sept 2013. Wil graag weer 😉 Kom binnenkort weer rondsnuffelen, want ik zag genoeg wat ik nog wil lezen!

  1. Post
   Author

   Hahah ja groot gelijk! Gelukkig lijkt het erop dat we binnenkort snel kennis kunnen maken in real life. Dus kunnen we lekker kletsen over al het moois wat we gezien hebben! 😉 Ik wil ook heeeel graag weer! Zucht! Verslavend dat reizen haha. En leuk dat je snel weer komt snuffelen!

  1. Post
   Author

   Dat leeuwtje was echt fantastisch. Super speels. Hij heeft zelf nog lekker aan mijn sjaal lopen knabbelen toen ik even net op zat te letten waardoor er een hoekje uit was hihi. Ik smelt ook elke keer weer bij het zien van die foto. Mijn smile op die foto zegt ook wel genoeg denk ik 😉

 3. Wat een fijn lijstje! En oh, wat vervelend om plaatsvervangende hoogtevrees te hebben. Ik moet zeggen dat ik het als kind ook altijd heel naar vond als mijn zus of ouders te dicht bij de rand van de klif kwamen, maar als ik hetzelfde deed vond ik het nooit een probleem 😉 Die foto met de baby-leeuw is echt om te smelten!

  Ik ga ook nadenken of ik tot 25 leuke reisfeitjes kan komen 🙂

  1. Post
   Author

   Dank je Ester! Fijn dat je hoogtevrees mee valt als je er zelf staat 😉 Dat gevoel op grote hoogte vindt ik altijd zo heerlijk! Ik ben benieuwd naar jouw lijstje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.