2020 in cijfers: een persoonlijke terugblik

Daphne Persoonlijk 2 Comments

Als je eenmaal begint met terugkijken raak je geïnspireerd. Zo maakte mijn terugblik op mijn reizen in 2020 me eigenlijk best nieuwsgierig naar hoeveel blogs ik in 2020 heb geschreven en wat mijn best gelezen posts van het rare jaar 2020 zijn. Daarom in deze blogpost een terugblik op 2020 in cijfers. 

Reizen in 2020? Op rondreis door Italië

2020 in cijfers: een persoonlijke terugblik

Waar ik in januari nog onbezorgd aan 2020 begonnen ben staat sinds maart de wereld op zijn kop. Zo zijn er tal van reizen geannuleerd en brengt iedereen sinds die tijd veel tijd thuis door. Maar ook in Nederland en in de nabije omgeving van het huis. Verre reizen maken plaats voor tripjes om de hoek en er wordt massaal gewandeld in het bos, op de heide en op het strand. Logischerwijs worden blogs over verre reizen minder gelezen en is de zoektocht op Google veranderd naar wat leuke dingen zijn in Nederland, waar je mooie wandelingen kunt maken of hoe je de lockdown op een leuke manier doorkomt. Ik ben dan ook benieuwd welke van mijn blogs in dit bijzondere jaar het best gelezen zijn en of dit heel erg af zal wijken van voorgaande jaren.

De 10 best gelezen posts in 2020

In 2020 heb ik 45 blogposts geschreven. Over uiteenlopende bestemmingen. Van Thailand tot aan Sicilië en Marokko. En van Australië tot aan België en Amerika. Maar het allermeeste schreef ik in 2020 over Nederland. Voor dit jaar focuste ik me niet echt op Nederland. Want elk moment om op reis te gaan greep ik aan om Nederland te verlaten. Maar het grootste voordeel van dit rare jaar is dat ik Nederland meer het ontdekt en belangrijker nog, meer heb leren waarderen. Want jongens, wat wonen we in een mooi en veelzijdig land! De 10 best gelezen posts van 2020? Die vind je hieronder.

#10 – Rondreis Tanzania: de ultieme reisroute voor 2 tot 3 weken

Eindeloze vlaktes, ontelbaar veel wilde dieren en slapen midden in de natuur. Word jij hier blij van? Dan is Tanzania zeker een bestemming voor jou! Tanzania staat bij steeds meer mensen hoog op de verlanglijst en groeit aan populariteit. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Dit is mijn ultieme reisroute voor een rondreis Tanzania in 2 tot 3 weken!

Meer Afrika? Alle Afrika verhalen lees je hier!

#9 – De leukste bezienswaardigheden langs de Moezel

Wil je niet ver reizen, maar wel genieten van een ontspannen en gevarieerde reis dan is de Moezelstreek een absolute aanrader. Uitgestrekte wijngaarden, dorpjes vol vakwerkhuisjes, eeuwenoude burchten en kastelen: dit alles vind je in Duitsland tussen de plaatsen Trier en Koblenz. In de Moezelstreek vind je honderden kilometers aan fiets- en wandelplezier en zul je heerlijk genieten. Mijn tips voor leuke bezienswaardigheden langs de Moezel? Die deel ik met je!

#8 – Hotspots in Groningen: de beste restaurants van de stad

Ga je een weekendje weg in Groningen en zoek je leuke plekjes om tijdens je trip te gaan eten? Of woon je in de mooiste stad van het noorden en wil je eens wat anders? Dan bied deze lijst vol lekkere restaurants in de stad uitkomst. Dit zijn mijn favoriete hotspots in Groningen! Wat mij betreft de leukste en lekkerste plekjes van Groningen. Zeker weten dat jij hierna ook vindt dat er niets boven Groningen gaat!

Meer lezen over Groningen? Dit zijn de leukste dingen om te doen in Groningen en hier moet je zijn in de provincie Groningen voor de leukste bezienswaardigheden!

#7 – Ultieme tips voor jouw camperreis Nieuw Zeeland

De mooiste, afwisselende natuur, vriendelijke mensen en de prachtigste plekken om te verblijven. Goede wegen en uitgestrekte landschappen. Nieuw Zeeland leent zich perfect voor een rondreis met de camper. Ik reisde ruim een maand lang met mijn fijne Happy Camper rond en ontdekte beide eilanden. In deze blog deel ik mijn ervaringen en geef ik tips & tricks om jouw camperreis Nieuw Zeeland wat aangenamer en gemakkelijker te maken. Reis jij mee?

#6 – Inpaklijst Namibië & Botswana: 3,5 weken op safari

Vaak word ik raar aangekeken door vrienden en familie als ik zeg dat ik liever met een backpack reis dan met een koffer. Nu ik héb ik, omdat ik voor mijn grote reis alles verkocht heb, trouwens niet eens meer een koffer. Ook vind ik dat ik geen zes shirtjes nodig heb voor een citytrip en dat handbagage meer dan voldoende is voor een weekendje weg. Inpakken vind ik over het algemeen dan ook geen probleem. Ik kan heel goed dingen thuis laten, ook al is de tas nog niet vol. Inpakken voor Zuiderlijk Afrika vergt echter wat meer voorbereiding. Vandaar dat ik mijn inpaklijst Namibië & Botswana met jullie deel zodat jullie onbezorgd op reis kunnen naar Afrika!

Wil je alles lezen en te weten komen over Namibië & Botswana? Dat kan: ik schreef er heel erg veel over! Hieronder vind je een aantal veel gelezen posts.

#5 – Rondreis West-Amerika: met deze tips ga je voorbereid op reis

Je droomt al jaren van een rondreis West-Amerika, maar het is er nog steeds niet van gekomen om je ticket te boeken. Om je er van te overtuigen dat je deze epische rondreis nu echt eens moet gaan maken, schreef ik een blog tips voor een rondreis door Amerika. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en kan je jouw droomreis door West-Amerika nu eindelijk gaan boeken!

Meer Amerika? Op deze pagina vind je alle Amerika posts!

#4 – Budget: wat kost 3,5 weken Namibië & Botswana

Na 2 jaar op rij mijn best gelezen blogpost van het jaar te zijn staat mijn blogpost over de kosten die ik maakte tijdens mijn reis door Namibië en Botswana dit jaar op plek 4. In deze blogpost lees je hoe Zuid Afrika en Namibië ideale selfdrive landen zijn en erg leuk voor de avontuurlijke reiziger. Botswana is een grotere uitdaging en nog minder ontdekt bij het grote publiek, ook omdat Botswana een iets ander kostenplaatje heeft. Om jullie op weg te helpen heb ik in deze blogpost mijn uitgaven tijdens onze reis door Namibië & Botswana op een rij gezet!

#3 – 12x doen in Napels

Rauwe steden met een spraakmakend verleden. Ongepolijst. Een beetje vies en ondoorgrondelijk spreken mij aan. Een bourgondisch leven. Heerlijk eten en drinken en in de zon op het terras. Het is niet voor niets dat Napels zo bij mij in de smaak valt! De chaos van Azië met de smaak van het echte Italië. Omdat Napels bij veel mensen niet direct boven aan de bucket list staat geef ik 12 tips voor wat te doen in Napels!

#2 – De leukste dingen om te doen op Terschelling

Terschelling heeft een fantastisch natuur. Het bestaat uit duinlandschap en kwelders met veel grasland. Op Terschelling heb je verschillende stadjes, kun je heerlijk fietsen en eindeloos wandelen. Terschelling heeft voor een ieder wat wils en er is zoveel te ontdekken. Om je een idee te geven van al het leuks op Terschelling maakte ik een blog voor tips en hotspots. Dit zijn de leukste Terschelling tips voor een heerlijk verblijf op de wadden.

Meer lezen over de waddeneilanden? Dit zijn de leukste dingen om te doen op Texel, de lekkerste hotspots op Texel en ga wadlopen naar Schiermonnikoog.

#1 – Route Toscane: de ideale roadtrip van 8 dagen

De best gelezen blogpost van 2020 gaat over Toscane. Logisch, want Toscane is een geweldige bestemming in Europa die je gemakkelijk kunt bezoeken. Zelfs in het rare reisjaar 2020. Iets wat ik zelf dit jaar ook deed. Want Toscane is en blijft een heerlijke plek om vakantie te vieren. Glooiende heuvels, uitgestrekte landschappen, overheerlijke pasta’s, goede Vermentino’s en Chianti Classico’s, een relaxte sfeer en fantastische mensen. De plek voor een heerlijke rondreis. Mijn 8-daagse route door Tocane werd het meest gelezen en is een hele fijne route om in korte tijd kennis te maken met de leukste plekjes in Toscane.

Meer blogs over Italië?

Wat doet het goed op daphnedevries.nl in 2020?

Het grappige is dat, zoals verwacht, een aantal Europese posts en eentje over Groningen (leuk!) het heel goed doen in 2020. Verrassend genoeg zijn jullie ook dit jaar nog steeds geïnteresseerd in mijn verhalen over Amerika en Afrika. Iets wat ik in dit gekke jaar minder had verwacht. Wel zie ik dat jullie in de zomer veelal over Nederland en Europa kwamen lezen, maar dat het aan het begin van het jaar en nu weer meer gelezen wordt over bestemmingen buiten Europa. Ik ben blij te zien dat jullie weer een beetje durven dromen van een verre reis in 2021. Ik droom lekker met jullie mee!

Samenwerkingen & persreizen in 2020

In 2020 viel het helaas tegen met de persreizen, maar heb ik wel een aantal mooie samenwerkingen gehad. Door o.a. Interhome, Protest, Landal Greenparks en Boulevard 5 in Zandvoort is mij gevraagd een aantal producten te testen, te komen dineren en slapen in heerlijke accommodaties of om gesponsorde posts te schrijven. Ondanks dat 2020 heel anders is gelopen dan vooraf gepland, ben ik tevreden met de leuke samenwerkingen die ik in 2020 heb gehad.

Wat wil jij in 2021 terug zien op daphnedevries.nl?

Ondanks dat ik in 2020 best veel blogposts heb geschreven heb ik nog ontzettend veel te schrijven over mijn voorgaande reizen. Zo kan ik nog veel schrijven over mijn reis naar Italië van afgelopen zomer, over mijn bezoekjes aan de waddeneilanden. Maar ook over mijn vele wandelingen door Groningen en Drenthe en mijn voorgaande reizen zoals die naar Australië. Toch ben ik ook erg benieuwd naar wat JIJ wil lezen. Waar zoek jij tips en inspiratie over? Tell me!

En vooral een hele dikke THANKS! Dat jij, ook in 2020, weer één van mijn lezers was ♥

Comments 2

  1. Leuk dat je top 10 anders was, maar dat Afrika en Amerika er toch in terug kwamen. Bij mij wordt Canada ook nog goed gelezen. En rond de zomer had ik veel favorieten voor Europa. Zwitserland is in korte tijd al erg goed gelezen. Leuk! Ik wens je alle goeds voor 2021, hopelijk op naar veel reisplezier!

    1. Post
      Author

      Ja eigenlijk ook wel leuk dat het eens anders is. Maar hoop toch volgend jaar weer een beetje normaal, want dat houdt dan waarschijnlijk ook in dat we weer (meer) mogen reizen haha. Ik wens jou ook alle goeds in 2021! Op naar veel mooie reizen ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.