12 redenen waarom je absoluut nóóit naar Australië moet

12 redenen waarom je absoluut nóóit naar Australië moet

Daphne Australië, Oceanië 18 Comments

Australië is een bestemming die bij zo ongeveer iedereen die ik ken hoog op de bucketlist prijkt. Ik ken niemand die niet naar Australië wil. Na er een jaar gewoond en gereisd te hebben snap ik echt niet waarom iedereen hier zo nodig naartoe moet. In deze blog 12 redenen waarom je wat mij betreft absoluut nóóit naar Australië moet!

Ga nóóit op reis naar Australië. Dit is waarom!

#1 – Australië is groter dan Europa

Je leest het goed: Australië is gróter dan heel Europa bij elkaar! Hoeveel variatie moet er dan wel niet zijn? Hoeveel verschillende klimaten, temperaturen en landschappen? Mennnn, hoe ga je dat allemaal ontdekken?!

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#2 – Het land bestaat voornamelijk uit woestijn

Droog, rood en kaal. Dat is waar je aan denkt bij het woord woestijn toch? Moet je je nu eens indenken dat het grootste deel van Australië bestaat uit woestijn? Dat moet dan toch een grote, droge, dorre vlakte zijn? Waarom zou je daar überhaupt naar toe willen?

Redenen waarom je nooit op roadtrip moet naar Australië

#3 – Er wonen 25 miljoen mensen in Australië

Als je nagaat dat er in Nederland, dat 185 keer kleiner is dan Australië, ruim 17 miljoen mensen wonen en er in Australië maar 25 miljoen, moet het land toch bijna leeg zijn. En helemaal als je bedenkt dat 80% van die mensen in de steden woont. Wat moet je met al die eindeloze, verlaten landschappen? Uren rijden zonder dat je iemand tegenkomt? Saaaaaaai!

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#4 – In Australië moet je veel te veel rijden

In Nederland maak je je al druk als je van Amsterdam naar Utrecht moet rijden. Laat staan dat je he-le-maal naar Groningen moet. Daar moet je bijna wel een weekend voor uit trekken. Nou in Australië moet je pas ver rijden! Als je van Sydney naar Melbourne wilt ben je 900 km verder. Dat is net zo ver als van Utrecht naar Parijs en weer terug! Pff wat een afstanden! Ik zou echt nooit naar Australië gaan hoor.

#5 – Australiërs zijn veel te behulpzaam

In Nederland weet je waar je aan toe bent. Iedereen is lekker asociaal en ieder voor zich. In Australië wil iedereen je met alles helpen. Mensen zijn geïnteresseerd in je en vragen de hele dag door hoe het met je gaat. Hebben geen haast en maken zich niet druk om wat voor je baan je hebt. No worries. Zo vermoeiend al die interesse en dat gehelp de hele dag. Ik kan dat toch allemaal wel alleen?!

#6 – Er is niets te halen in Australië

De ontdekkingsreizigers ten tijden van de VOC wisten het al; er is niets te halen in Australië. Zo zag Dirk Hartog tijdens zijn kennismaking met Australië alleen maar rotswanden, zandduinen en struiken. Mensen waren niet te zien. Willem de Vlamingh ontdekte Rottnest Island en vond het maar niets. Hij noemde het eiland zelf het ratteneiland. Ze wilden niets van Australië weten en voeren liever naar Nederlands-Indië, want daar is het pas mooi!

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#7 – Werkelijk alles in Australië is giftig

In Australië kun je aan werkelijk alles dood gaan. Spinnen, slangen, krokodillen, kwallen en haaien. Altijd kijken of het veilig is om te zwemmen, je schoenen checken of er geen dodelijke spin in zit en oren open tijdens het wandelen voordat je ongegeneerd op een slang stapt. Wat vermoeiend allemaal. Dat hoef je hier in Nederland allemaal niet hoor!

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#8 – Zoveel mooie stranden, maar nergens kun je veilig zwemmen

Dan heb je in heel Australië 280.000 prachtige stranden om uit te kiezen. De één nog mooier en witter dan de ander en dan kun je er niets eens zwemmen in de zee. Overal moet je bang zijn. Voor een haai. Of een krokodil. Of die vreselijke, giftige kwal. Hoe moet je dan afkoelen met 40°C?!

#9 – Je vindt in Australië meer dan 500 nationale parken

Australiërs zijn zelf blijkbaar nog al fan van hun land, want er liggen meer dan 500 nationale parken in Australië met een gezamenlijke oppervlakte van miljoenen hectares. Hoe moet je nou in godsnaam kiezen uit al die nationale parken? Ik krijg al FOMO als ik eraan denk! Beter nooit naar Australië dus.

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#10 – Dieren die in de weg lopen

Ben je aan het rijden. Al die lange, oneindige kilometers en dan moet je ook nog steeds stoppen voor overstekend wild. Kangoeroes, emoes, koala’s, wombats, mierenegels, Tasmaanse duivels en bergduivels. Maak je een mooie strandwandeling en dan ligt er ineens een schildpad midden in het pad. Of zit je op je boot te schommelen omdat familie dolfijn zo nodig naast je boot moet springen! Het houdt niet op! Wat moeten al die beesten hier?

Redenen waarom je nooit op roadtrip moet naar Australië

#11 – In Australië valt bijna geen regen

Waar je in Nederland nog zo blij bent met al die grauwe, grijze regenachtige dagen hoef je daar in Australië niet op te hopen. Het land kent namelijk een zeer droog klimaat. 8 maanden in het jaar valt er nauwelijks een drup regen. Hoe moet je dit als echte kaaskop nou volhouden dan?

#12 – Australië is veel te divers

In Australië vind je regenwoud, outback, strand, cultuur en steden. Ik reisde kriskras het land door en zag zo ontzettend veel verschillende dingen. De Blue Mountains bij Sydney, het knalrode van Uluru, reed off road op de Gibb River Road, zag kristalblauwe zeeën en parelwitte stranden aan de westkust. Meine liebe wat een diversiteit! Waarom zou je dat willen?

♥ En ben je er in getrapt? Dacht je echt dat ik mijn geliefde Australië zou afraden? 😉

12 redenen waarom je absoluut nóóit naar Australië moet

Comments 18

  1. Post
   Author

   Graag gedaan Helma! Ik vond het ook erg leuk om te schrijven. Wat heerlijk dat je al 20 jaar in zo’n ‘vreselijk’ land woont, lijkt me heel zwaar 😉

  2. Ik ben als Zeeman , 11 x in Australia geweest, maar dat was in 1960 , t/m 1970, en ook Sidney bezocht, veel havens bezocht, heerlijk temperatuurtje, en het biertje , in Brisbane , Mr, 4 xxxx bier, verder veel brouwerijen bezocht. zou nog wel eens naar Brisbane willen gaan , wie weet ! met groet, oud Zeeman .

 1. Hi Daphne,
  Thanks for having been in Australia (New Holland). A pity it wasn’t all to your liking.
  Maybe you weren’t adventurous enough to undertake a year long (work)holiday through Ozzie.
  Maybe such as Benidorm is just enough for you, or a bit more maybe the Mediterrané, especially Spain.
  There are many other people who had a (very) positive experience holidaying here.
  People with different background, view, target, expectations, reasons, etc.
  Maybe the title of your blog should be better like “My 12 reasons why…….”
  I am content here on my terms and on my own way, and I would rather die under a coconut tree in my shorts with T-shirt and tongs, than freezing to death in Kikkerland.
  And I would encourage many people to come and see The Land of Plenty “Down Under”, land of New Opportunities.
  But after all, I hope you do have at least some good memories from New Holland.
  All the best with your next trip, if any.
  Groetjes, René.

 2. Hi Daphne,
  Tbh, yes, ik ben erin getrapt. Reverse questioning, is dat correct?
  Had eerst je website moeten bezoeken en lezen voordat ik reageerde op dit Ozzie verhaal.
  Ook heb ik de allerlaatste regel niet gelezen.
  Haastige spoed, niet goed.
  Ik denk je bent juist een avontuurlijke globetrotter.
  Sorry, you take down my comment.
  Kind regards, René.

  1. Post
   Author

   Haha dat snap ik heel goed René. Wat fijn dat je na het lezen van het laatste zinnetje nog een reactie plaatst en terug komt op je vorige. Klopt ik heb genoten van Australië en vond het echt een geweldig land en een prachtig jaar. Ik zou er zo kunnen wonen! En je bent niet de enige hoor die erin trapte en niets van mijn ‘negatieve’ verhaal begreep 😉

 3. 1. Why go to an overcrowdedEurope when we have the freedom of spaciousness?
  2. Netherlands is mostly water and a lot of marshland. Too humid. I wouldn’t want to live there.
  3. Dat is totaal onzin
  4. Yes, fact but so what?????
  5. That’s very difficult to find in theNetherlands. What’s wring with people showing interest in your welfare. Had you not experienced that you would most likely have said that Australians are snobs.
  6. Vender???????
  7. I have lived here since 1952 and have NEVER seen a venomous snake or poisonous spider nor have I after swimming at many beaches many many times come across a shark.
  I think your opinion is extremely narrow minded and appears uneducated.
  Our country, Australia, has its beauty with very friendly people. After having been back to the Netherlands many time I would honestly say that people here are much friendlier than Nederlanders.
  I find your self poi is Ted web site disgustingly biased. I love my country of birth,, Nederland, but let’s be honest, it also has many poor qualities. But, unlike you, I wouldn’t say these negatives to Australians about the Netherlands, I am a much more positive person than you, obviously. Why did you bother coming here at all in the first place and what gives you the right to vocalise such negativities about another country before you che k out your own back yard.

  1. Post
   Author

   Hey, ik denk dat je het laatste zinnetje in mijn artikel gemist hebt. Want alles wat ik in dit blog opnoem bedoel ik met een knipoog. Ik ben juist dol op Australië en kan het iedereen aanraden! Fijn te horen dat jij ook zo dol bent op Australië en het niet kan begrijpen dat mensen dat niet zijn. Ik ook niet hoor. Australië heeft mijn hart gestolen!

  1. Post
   Author
 4. Leuk geprobeerd Daphne, maar als mede Australië kenner leid zo iemand niet om de tuin.
  Maar het was het proberen waard. En na al deze nadelen toch maar voorzichtig terug naar ons kikkerlandje? Toch mis ik nog een heel mooi landje in jouw lijst van landen : De Filipijnen. Daar moet je zeker niet naar toe gaan!

  1. Post
   Author

   Hahah bij jou ook niet gelukt dus Paul 😉 Ik ben inmiddels inderdaad weer in NL, zo’n twee maanden nu. Was wel even wennen, maar heb m’n draai hier ook wel weer gevonden. Maar no way dat ik nooit meer terug ga naar Australië want wat een mooi en fijn land! En de Filipijnen ben ik inderdaad nog nooit geweest. Zo te horen moet ik dat maar zo houden dus 😉

 5. Haha! Leuk stukje! Vaker doen, dat houdt de sufferds weg! Ik won hier alweer 30 jaar en kan er nog wel een “negatief” tegenaan gooien: reguliere vrijheid. Alles is zoooo makkelijk te regelen, da’s gewoon griezelig! En als er geen regeltje voor bestaat, zegt een Nederlander: “Nee, mevrouw, daar kunnen wij u niet mee helpen.” Terwijl ze hier zeggen: “It’ll be right.” Nou ja! Zeg nou zelf!

  1. Post
   Author
 6. Ja Australië is echt vreselijk he! Helemaal niet leuk. Kom er het liefst nooit meer! Een ding klopt alleen niet, Australië is namelijk wel echt kleiner in oppervlakte van Europa (ik vind Europa ook wel afwisselender). Maar Australië is zeker echt een heerlijke bestemming

  1. Post
   Author

   Echt een drama dat Australië haha. Dat van die oppervlakte zal ik nog eens uitzoeken. Misschien ligt het aan wel of geen Rusland mee rekenen? ?

 7. Daphne beschreven in een paar woorden:

  Introvert, bang, houdt niet van mensen, wilt graag alles simpel, houdt niet van avontuur. Of te wel, kunt beter in een kamertje verblijven van 50M2 met de Albert Heijn en je fitness plek om de hoek. Lijkt me een erg k** leven, gelukkig is iedereen anders.

  1. Post
   Author

   Sebastiaan, als je tot het einde had gelezen had je gezien dat ik een grapje maakte en ik dol ben op Australië. Jammer, dat je niet de moeite hebt genomen om de gehele blog te lezen dan had je niet zo hoeven reageren 😅

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.