Wat zoek je?

Australië is een bestemming die bij zo ongeveer iedereen die ik ken hoog op de bucketlist prijkt. Ik ken niemand die niet naar Australië wil. Na er een jaar gewoond en gereisd te hebben snap ik echt niet waarom iedereen hier zo nodig naartoe moet. In deze blog 12 redenen waarom je wat mij betreft absoluut nóóit naar Australië moet!

De ideale roadtrip route West-Australië in 24 dagen

#1 – Australië is groter dan Europa

Je leest het goed: Australië is gróter dan heel Europa bij elkaar! Hoeveel variatie moet er dan wel niet zijn? Hoeveel verschillende klimaten, temperaturen en landschappen? Mennnn, hoe ga je dat allemaal ontdekken?!

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#2 – Het land bestaat voornamelijk uit woestijn

Droog, rood en kaal. Dat is waar je aan denkt bij het woord woestijn toch? Moet je je nu eens indenken dat het grootste deel van Australië bestaat uit woestijn? Dat moet dan toch een grote, droge, dorre vlakte zijn? Waarom zou je daar überhaupt naar toe willen?

Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

#3 – Er wonen 25 miljoen mensen in Australië

Als je nagaat dat er in Nederland, dat 185 keer kleiner is dan Australië, ruim 17 miljoen mensen wonen en er in Australië maar 25 miljoen, moet het land toch bijna leeg zijn. En helemaal als je bedenkt dat 80% van die mensen in de steden woont. Wat moet je met al die eindeloze, verlaten landschappen? Uren rijden zonder dat je iemand tegenkomt? Saaaaaaai!

Roadtrip van Melbourne naar Sydney in 24 dagen stop ook bij Wilsons Prom

#4 – In Australië moet je veel te veel rijden

In Nederland maak je je al druk als je van Amsterdam naar Utrecht moet rijden. Laat staan dat je he-le-maal naar Groningen moet. Daar moet je bijna wel een weekend voor uit trekken. Nou in Australië moet je pas ver rijden! Als je van Sydney naar Melbourne wilt ben je 900 km verder. Dat is net zo ver als van Utrecht naar Parijs en weer terug! Pff wat een afstanden! Ik zou echt nooit naar Australië gaan hoor.

#5 – Australiërs zijn veel te behulpzaam

In Nederland weet je waar je aan toe bent. Iedereen is lekker asociaal en ieder voor zich. In Australië wil iedereen je met alles helpen. Mensen zijn geïnteresseerd in je en vragen de hele dag door hoe het met je gaat. Hebben geen haast en maken zich niet druk om wat voor je baan je hebt. No worries. Zo vermoeiend al die interesse en dat gehelp de hele dag. Ik kan dat toch allemaal wel alleen?!

#6 – Er is niets te halen in Australië

De ontdekkingsreizigers ten tijden van de VOC wisten het al; er is niets te halen in Australië. Zo zag Dirk Hartog tijdens zijn kennismaking met Australië alleen maar rotswanden, zandduinen en struiken. Mensen waren niet te zien. Willem de Vlamingh ontdekte Rottnest Island en vond het maar niets. Hij noemde het eiland zelf het ratteneiland. Ze wilden niets van Australië weten en voeren liever naar Nederlands-Indië, want daar is het pas mooi!

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#7 – Werkelijk alles in Australië is giftig

In Australië zijn zoveel unieke dieren en kun je aan werkelijk alles dood gaan. Spinnen, slangen, krokodillen, kwallen en haaien. Altijd kijken of het veilig is om te zwemmen, je schoenen checken of er geen dodelijke spin in zit en oren open tijdens het wandelen voordat je ongegeneerd op een slang stapt. Wat vermoeiend allemaal. Dat hoef je hier in Nederland allemaal niet hoor!

Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië

#8 – Zoveel mooie stranden, maar nergens kun je veilig zwemmen

Dan heb je in heel Australië 280.000 prachtige stranden om uit te kiezen. De één nog mooier en witter dan de ander en dan kun je er niets eens zwemmen in de zee. Overal moet je bang zijn. Voor een haai. Of een krokodil. Of die vreselijke, giftige kwal. Hoe moet je dan afkoelen met 40°C?!

#9 – Je vindt in Australië meer dan 500 nationale parken

Australiërs zijn zelf blijkbaar nog al fan van hun land, want er liggen meer dan 500 nationale parken in Australië met een gezamenlijke oppervlakte van miljoenen hectares. Hoe moet je nou in godsnaam kiezen uit al die nationale parken? Ik krijg al FOMO als ik eraan denk! Beter nooit naar Australië dus.

En kangoeroe behoort zeker tot de 16 unieke dieren in Australië

#10 – Dieren die in de weg lopen

Ben je aan het rijden. Al die lange, oneindige kilometers en dan moet je ook nog steeds stoppen voor overstekend wild. Kangoeroes, emoes, koala’s, wombats, mierenegels, Tasmaanse duivels en bergduivels. Maak je een mooie strandwandeling en dan ligt er ineens een schildpad midden in het pad. Of zit je op je boot te schommelen omdat familie dolfijn zo nodig naast je boot moet springen! Het houdt niet op! Wat moeten al die beesten hier?

Doen in Exmouth de uitvalsbasis aan de westkust van Australie

#11 – In Australië valt bijna geen regen

Waar je in Nederland nog zo blij bent met al die grauwe, grijze regenachtige dagen hoef je daar in Australië niet op te hopen. Het land kent namelijk een zeer droog klimaat. 8 maanden in het jaar valt er nauwelijks een drup regen. Hoe moet je dit als echte kaaskop nou volhouden dan?

#12 – Australië is veel te divers

In Australië vind je regenwoud, outback, strand, cultuur en steden. Ik reisde kriskras het land door en zag zo ontzettend veel verschillende dingen. De Blue Mountains bij Sydney, het knalrode van Uluru, reed off road op de Gibb River Road, zag kristalblauwe zeeën en parelwitte stranden aan de westkust. Meine liebe wat een diversiteit! Waarom zou je dat willen?

Grapje natuurlijk!

En ben je er in getrapt? Dacht je echt dat ik mijn geliefde Australië zou afraden? Natuurlijk niet! 😉

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne