Lekker eten in Thailand is super easy

10x lekker eten in Thailand

Daphne Azië, Thailand 14 Comments

De Thaise keuken is wereldberoemd en zeker één van mijn favorieten. De geuren en kleuren maken elke maaltijd weer een feestje. Maar hoe moet je nu kiezen tussen al dat lekkers? Dit zijn mijn 10 favoriete gerechten die ik jou aanraad zeker ook te eten in Thailand!

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

Dit zijn mijn favoriete Thaise Gerechten: 10x lekker Thais eten

#1 – Pad Thai

Pad Thai is echt comfort food en denk ik het gerecht dat ik het vaakst besteld heb in Thailand. Je kent het vast wel. Rijstnoedels met roergebakken ei, tofu, tauge en nootjes. Gekruid met vissaus, suiker, tamarinde en azijn. Ik eet het vaak met kip of garnalen, maar ter afwisseling neem ik ook wel eens de vega variant. Hoe dan ook; met Pad Thai zit je altijd goed!

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

#2 – Chicken Cashew

Een andere favoriet uit de Thaise keuken is Gai Pad Med Mamuang . Oftewel kip met cashewnoten. Dit oorspronkelijk Chinese gerecht is niet pittig en daardoor geschikt voor iedereen. Chicken Cashew bestaat uit roergebakken kip, knoflook, lente-ui, paprika, cashewnoten, pepers, vis- en sojasaus. Elk restaurant heeft dit authentieke gerecht wel op de menukaart staan en moet je zeker eten in Thailand.

Deze 10 gerechten moet je zeker eten in ThailandEen heerlijke maaltijd in Bangkok

#3 – Pad See Ew

Pad See Ew of eigenlijk Pad See Ew Gai. Dikke rijstnoedels, met ui en Chinese broccoli in een sojasausje met kip. Wederom niet pittig, maar wel eentje om erg blij van te worden!

Ook leuk: Met deze tips ga je voorbereid op reis naar Thailand

Deze 10 gerechten moet je zeker eten in Thailand

#4 – Massaman curry

De Massaman curry zit vol met heerlijke, geurige kruiden. Vroeger kwamen deze uit Islamitische landen, vandaar ook de naam dat eigenlijk afkomt van het woord ‘moslim’. Deze milde curry is gemaakt van aardappelen, ui en vaak nog wat wortel en pinda’s. Zowel de variant met tofu als die met kip neem ik vaak.

Deze 10 gerechten moet je zeker eten in ThailandDeze 10 gerechten moet je zeker eten in Thailand

#5 – Mango Sticky Rice

Ik moet toegeven dat ik, de eerste keer dat ik mango sticky rice zag, niet begreep dat men zoete, plakkerige rijst met kokosmelk en mango wilde eten. Ik bedoel koude, plakkerige, zoete rijst? In mijn hoofd klopte dat niet. Tot ik Khao Niaow Ma Muang proefde. Want dit mierzoete toetje is echt super lekker en moet je zeker proberen als je in Thailand bent.

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

#6 – Penang Curry

Hoewel deze curry oorspronkelijk uit Penang in Maleisië komt is het één van mijn favoriete Thaise gerechten. Penang Curry is in tegenstelling tot de meeste andere curry’s een stuk dikker en romiger. Dit vind ik er ook zo lekker aan Kaeng Panang. Het is een soort dikke, pittige rode curry met kokosmelk, soms wat groenten (meestal niet) en voor de liefhebber wat vlees. Hoewel ik dol ben op de variant met kip, kun je Penang Curry ook vegetarisch of met andere vleessoorten eten.

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

#7 – Veggie springrolls

Nog meer comfort food: springrolls. Hoewel niet echt een gerecht, toch moet je zeker springrolls eten in Thailand. Of je ze nu als voorgerecht, tussendoortje of als maaltijd eet springrolls zijn gewoon altijd een goed idee. Zelf kies ik vaak voor de veggie optie, maar ook de varianten met kip en garnaal zijn aan te raden!

Nog niet helemaal zeker of je naar Thailand wilt reizen? Check dan deze 32 foto’s. Wedden dat je nu wél die kant op wilt?!

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

#8 – Groene Curry

Wil je een lekkere pittige curry kies dan voor de groene curry. Deze Kaeng Khiao Wan dankt zijn naam aan de kleur van de groene pepers waar het gerecht vol mee zit. De groenten die je in de curry vindt verschillen nog al eens. Het vaakst kreeg ik baby-aubergines in mijn curry, maar ook regelmatig courgette. Persoonlijk eet ik deze curry het liefst met kip.

Wist je trouwens dat groene curry pittiger is dan de mildere rode curry? Dus voor het eerst een curry proberen? Kies dan voor een rode variant.

Streetfood kopen in Thailand

#9 – Bananenpannenkoek

Als ik een stalletje langs de weg zie die bananenpannenkoekjes verkoopt word ik direct blij! Voor ongeveer een euro bestel ik vaak een heerlijke bananenpannenkoek met Nutella. Nomnom! Wedden dat ook jij dit gaat eten in Thailand?

Een bananenpannenkoek moet je zeker eten in Thailand

#10 – Spicy Papaya Salade

De eerste keer dat ik Som Tam bestelde wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar deze heerlijke zoetzure papaya salade heeft me enorm verrast. Som Tam bestaat uit stukjes onrijpe papaya, tomaat, sperzieboon, gedroogde garnalen en is door de toevoeging van hete chilipepers behoorlijk pittig. Zin in Som Tam? Let dan goed op stalletjes met een berg tomaten, lange slierten wortels, groene papaya’s en een enorme vijzel? Grote kans dat je er Som Tam kunt eten!

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

Door deze post geïnspireerd om authentiek Thais te gaan eten? Boek een reis naar Thailand en ga lekker eten in Thailand! Op zoek naar een leuke route? Wat dacht je van deze Thailand rondreis?

En als je er dan toch bent, volg dan ook zeker een Thaise kookcursus zodat je al dit lekkers thuis ook kunt maken en nog vaak herinnert zult worden aan je mooie (en lekkere) reis.

♥ Welk Thaise gerecht is jouw favoriet?

10x lekker eten in Thailand

Comments 14

 1. Ik vond de Pad Thai en de sticky rice & mango dus echt niet lekker he haha! Die curry’s dan wel weer, als het niet te spicy is.

  1. Post
   Author

   Niet lekker?! Hoe kun je Pad Thai nou niet lekker vinden 😉 Sticky Rice & Mango snap ik nog, maar Pad Thai? En curries, ja die zijn goddelijk!

 2. Ohhhh…nu heb ik zo’n zin in Thais, haha. Pad Thai en Massaman curry zijn mijn grote favoriet (wel zonder vlees…of de Kung versie) De Spicy Papaya salade vond ik echt zo pittig. Heb dat maar één keer gegeten en was meteen genezen.

  1. Post
   Author

   Hahah ja de spicy papaya salade is inderdaad wel pittig en moet je van houden. En ja ik krijg ook altijd direct zin in Thais eten als ik het zie of er over lees, is gewoon zo lekker!

 3. Dat ziet er zo lekker uit! Ik ben al een paar jaar niet meer naar Thailand geweest. Alleen al voor het eten zou ik graag terug willen.

  1. Post
   Author
 4. Ik ben verzot op de Thaise keuken. Meestal neem ik de typische groene curry of Pad Thai maar die Pad See Ew die je vermeldt, lijkt me ook heerlijk! 🙂

 5. Ow ow, het water loopt me in de mond. En wat een heerlijke herinneringen aan Thailand! Ik zou zo weer in het vliegtuig stappen en naar Thailand vliegen, al is het alleen maar om het eten 🙂

 6. Ooohh het Thaise eten is zo lekker! Echt een hoogtepunt op zichzelf tijdens een reis door Thailand. Ik vond echt alles lekker, maar Tom Yum is mijn favoriet!

 7. heel vreemd dat een van de lekkerste lopen ter wereld, tom Kha Khai alsmede tom yam kung niet vermeld
  worden.ook Khao soi en naam tok worden niet genoemd its a shame

  1. Post
   Author

   Volgens mij wordt het hoog tijd dat ik die gerechten eens ga proberen Gerry. Thanks voor de tips en aanvullingen 🙂

 8. Pingback: Rondreis Thailand: handige tips voor reizen in Thailand - Daphnedevries.nl

 9. Pingback: Hotspots in Groningen: de lekkerste plekjes van Groningen - Daphnedevries.nl

 10. Pingback: Thailand route: rondreis van 3 tot 4 weken - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.