Hawaii eiland hoppen en mini roadtrip is de mooiste roadtrip

10x de mooiste roadtrip ter wereld volgens reisbloggers (deel 2)

Daphne Persoonlijk 23 Comments

Waar ter wereld kun je nou de mooiste roadtrip maken? Ik vroeg het andere reisbloggers en zij deelden massaal hun favoriete bestemmingen. Een tijdje terug verscheen er al een eerste post waarin 10 bloggers hun mooiste roadtrip deelden. Dit keer het woord aan 10 andere toppers! Benieuwd welke roadtrip jou het meeste aanspreekt!

Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

De mooiste bestemmingen ter wereld voor een roadtrip? Check deze 10 pareltjes!

#1- het Franse eiland Corsica

De mooiste roadtrip die Rosanne ooit gemaakt heeft was die op het Franse eiland Corsica. Voordat ze de reis maakte stond deze bestemming al heel lang op haar wensenlijstje. Waarom deze roadtrip zo mooi is: “Corsica draagt als bijnaam ‘Ile de Beauté’, oftewel het eiland van schoonheid. Tel daarbij op dat veel Fransen die ik op het Franse vasteland had ontmoet, zelf naar Corsica op vakantie gaan. Dat moest dus wel iets spectaculairs zijn… En dat was het! Ik had voorafgaand aan de reis een route samengesteld, op basis van mooie dingen die ik wilde zien. Het werd een mooie mix van kustplaatsen en het bergachtige binnenland van Corsica. Zo hebben we uiteindelijk prachtige baaien gezien, maar ook het hooggebergte. De reis begon voor ons in de stad Ajaccio, waarop we vlogen vanaf Schiphol. Allereerst reden we naar het zuiden van Corsica, Porto-Vecchio, om vervolgens via Corte in het binnenland verder naar het noorden te rijden. Via Cap Corse en Calvi reden we richting het westen, waar de kust prachtig is door de rode rotsen genaamd Calanches de Piana, die niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.”

Wat deze roadtrip zo bijzonder maakt volgens Rosanne is: “De diversiteit van dit eiland: hagelwitte strandjes, grillige kusten en het ruige gebergte, allemaal op één eiland. Je bezoekt Corsica echt voor de natuur. Voor wat betreft cultuur vond ik het ietwat tegenvallen; zo zijn alle stadjes echt maar van klein formaat. Maar de natuur is er overweldigend mooi.”

Als ik haar vraag welke ultieme tip ze heeft zegt ze: “Pfoe, teveel! Op Cap Corse sliepen we in een simpel b&b’tje, óp het strand. Klein en simpel, geen luxe kamers, maar wel een idyllische plek én een superlieve uitbater. De de zee horen ruisen terwijl je in bed ligt… Heerlijk, toch?”

“Overigens raad ik je sowieso aan om Cap Corse niet over te slaan, al lijkt het misschien een gekke uithoek. Zeker de kant van Nonza, met zijn zwarte stranden, is machtig mooi en weer heel anders dan de rest van het eiland. Mocht je nog op zoek zijn naar een prachtig strand met dat hagelwitte zand, neem dan in Saint Florent de boot naar Plage du Lotu. Je kunt hier niet met de auto komen, enkel met de boot. Dat maakt het idee nog mooier, toch? Echt een paradijsje. Verder mag je de Calanches de Piana niet overslaan, en als je daar in de buurt bent: rijd even door richting Evisa. Hier heb je prachtige natuurlijke zwemmeertjes, en de weg ernaartoe is ook al zo magisch door de bergen en kloven om je heen.”

Meer lezen over Rosanne haar mooie roadtrip over het Franse eiland Corsica? Lees dan hier meer over de exacte route door Corsica!

#2 – Op pad in Jordanië

Shirley hoefde niet lang na te denken over haar mooiste roadtrip en noemde gelijk Jordanië! “Een drukke hoofdstad, chaotisch verkeer, maar ook vriendelijke mensen, kronkelende wegen door de bergen, rood zand in je schoenen dankzij de kilometers woestijn, drijven in de Dode Zee en niet te vergeten het nieuwe wereldwonder Petra. In Jordanië maakte ik mijn mooiste roadtrip tot nu toe. In 11 dagen reed ik langs de highlights: de route begon in Amman en zo reden we via Jerash, Dana, Petra, Wadi Rum, Aqaba, de Dode Zee en Madaba weer terug.”

“Wat een roadtrip door Jordanië zo bijzonder maakt, is de combinatie van het prachtige land en de vriendelijke bevolking. Veel mensen denken dat Jordanië niet veilig is en daardoor is het er relatief rustig. Als toerist heel bijzonder, want je komt op de mooiste plekken, terwijl er in de verste verte geen mensen te bekennen zijn. Tegelijkertijd is het schrijnend, want de bevolking heeft te lijden onder het teruglopende toerisme.”

“De mooiste plek in Jordanië vond ik Petra. De Al Kubtha Trail brengt je door de rotsen omhoog naar een plek met prachtig uitzicht op de bekende schatkamer. Je kent het plaatje ongetwijfeld van Instagram. Maar Petra is veel meer dan dat, je kunt er letterlijk dagen wandelen en nog steeds nieuwe opgravingen tegenkomen. Tijdens ‘Petra by Night’ wordt de schatkamer verlicht met honderden kaarsen. Dat is niet iedere avond, dus check van tevoren wanneer ‘Petra by Night’ plaatsvindt.”

“Het natuurreservaat Dana vond ik ook erg mooi. Ik sliep in het Dana Tower Hotel. Toen we daar ’s avonds aankwamen, stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar. Sla ook het drijven in de Dode Zee en een overnachting in de woestijn niet over. Deze plekken zijn niet voor niets zo bekend.” 

Shirley heeft ook nog een handige tip! “Ik heb gelezen dat er in de hoofdstad Amman in de spits 1,8 miljoen auto’s op de weg zijn. Dat is ongeveer net zo chaotisch als het klinkt. Het hielp niet mee dat onze navigatie niet vlekkeloos werkte. Je kunt er daarom misschien beter voor kiezen om de auto pas na je bezoek aan Amman op te halen, of om de auto alvast weg te brengen voor je naar Amman gaat.” 

Enthousiast geworden over Jordanië? De exacte route die Shirley reed vind je hier!

Roadtrip Jordanie bezoek dan zeker Petra

#3 – Op ontdekking in de Balkan

Milou vond het lastig kiezen, maar koos uiteindelijk voor een bijzondere roadtrip. “Één van de mooiste roadtrips die ik maakte (het is moeilijk kiezen), was door de Balkan in de zomer van 2015. We reden via Zuid-Duitsland door Kroatië, naar Bosnië en Herzegovina en Montenegro, en reden vervolgens via Slovenië en Oostenrijk weer terug.” 

“De roadtrip was zo mooi vanwege de prachtige natuur. Ik had geen idee dat in Bosnië en Montenegro prachtige bergen en helderblauwe meren lagen. Van de andere landen wist ik al wel dat ze mooi waren, maar dit waren echt verrassingen. Daarnaast vond ik het mooi om door landen te reizen waar ik vrij weinig van wist, met een heel andere cultuur. We reden in de oude auto van mijn vriend door een hittegolf, dus het was zeker soms afzien, maar uiteindelijk zijn dat de leukste herinneringen.” 

Milou heeft ook nog een goede tip! “Sla zeker weten het National Park Durmitor niet over in Noord-Montenegro. Dit is in de winter een skigebied, en in de zomer is het een prachtig natuurpark vol bergen, toendra’s, een grote kloof en een prachtig meer. Zó afwisselend, zó mooi en er waren zó weinig mensen. Heel bijzonder. Wij wisten niet wat we moesten verwachten en werden echt omvergeblazen door de natuur in dit park.” 

Meer lezen over deze mooie roadtrip door de Balkan? Check dan nu Milou haar route voor 3 weken!

Ook benieuwd naar wat handig is om mee te nemen tijdens je roadtrip? Lees dan deze 5x handig voor je roadtrip tips en ga voorbereid op reis!

#4 – Veelzijdig Marokko

Yvonne koos voor haar mooiste roadtrip eigenlijk voor een combinatie van twee roadtrips die ze maakte, om zo tot de perfecte reis te komen. “In 2 keer een week zagen we de ongelooflijke veelzijdigheid van Marokko. De eerste keer startten we in kleurrijk Marrakesh, om via de besneeuwde toppen van het Hoge Atlasgebergte in de droge woestijn bij Zagora uit te komen. Onderweg zagen we eeuwenoude kasba’s en bruisende weekmarkten, waarbij de berbers van heinde en verre met hun ezeltjes hun waren kwamen slijten. De tweede trip startte in Agadir, van waar we richting de unieke landschappen en cowboystadjes in de Anti Atlas trokken, ons onderweg vergapend aan de agadirs op strategische plekken. Agadirs zijn versterkte graanschuren, die in de Middeleeuwen op de top van de berg werden gebouwd. We eindigden deze rondreis aan het strand van Sidi Ifni, een heerlijk relaxte strandplaats.” 

“Bovenstaande routes kan je aan elkaar knopen tot de ultieme Marokko route voor 2 weken, eventueel nog met een uitstapje naar Fez en het Noordelijke Rifgebergte, en laat je alle kanten van het land zien. Chaotische, kleurrijke steden, hoge sneeuwbergen, gortdroge woestijn en uiteraard het strand, waar je hier prima kan surfen, mocht je daarvan houden. Deze roadtrip is eigenlijk alles in 1!” 

Yvonne heeft ook nog een tip die ze je mee wil geven. “In Amtoudi hebben we overnacht in een traditionele Berberwoning, een lemen boerderij, die pal onder de heuvel met de mooiste agadir van de regio staat. Overdag maakten we een hike naar de agadir en volgden we een stroompje door de kloof naar een bron, wij lopend en onze kinderen op de rug van een ezel.” 

Meer lezen over Marokko? Lees dan hier meer over de route die Yvonne je zou aanraden!

#5 – Eilandhoppen op Hawaii

Karlijn koos wel een hele bijzondere bestemming uit voor haar mooiste roadtrip. “In 2015 reisden we bijna vier weken door Hawaii. We eilandhopten over de vier eilanden Oahu, Kauai, Maui en The Big Island en op elk eiland hadden we onze eigen auto. Dat betekende dat elke dag een nieuwe mini-roadtrip was. Hawaii is veel meer dan strand alleen en de landschappen zijn fantastisch. De vulkanen van The Big Island, het tropisch regenwoud op Kauai, de beroemde Road to Hana op Maui: elke dag wachtte weer een nieuw selfdrive-avontuur.”

“Meestal weet ik wel wat ik van bestemmingen moet verwachten, maar Hawaii verraste me enorm. Ik had niet verwacht dat het zó geweldig mooi en gevarieerd zou zijn. Ik vond het ook leuk dat we van elke dag weer een nieuwe ontdekkingstocht konden maken. Auto in, en rijden maar. We hadden altijd een plan, maar we kwamen onderweg ook altijd landschappen, uitzichten of leuke plaatsjes tegen die we niet hadden verwacht.” 

Als ultieme tip geeft Karlijn aan: “Op Maui moet je zeker de Road to Hana rijden. Deze weg langs de ruige oostkust van Maui is maar 83 kilometer lang, maar bestaat uit 620 scherpe bochten en 54 éénbaans-bruggetjes. Je rijdt door regenwoud, langs watervallen, zwarte en rode stranden en hippiedorpjes en één dag is niet genoeg om alles te zien. Zeker niet als je ook nog wandelingen wilt maken onderweg. Op The Big Island mag je Volcanoes National Park niet missen, met lavagrotten en uitgestrekte lavavelden. Wil je even geen auto meer rijden, dan kan ik een helikoptertour over Kauai enorm aanbevelen. Je kunt maar een klein deel van dit ruige eiland over de weg ontdekken, maar vanuit de lucht zie je alles.”

Meer lezen over Karlijn haar mooie roadtrip op Hawai? Lees dan hier meer over de route en haar tips & highlights van Hawai!

#6 – De mooiste roadtrip door Israël

Eén van de mooiste roadtrips die Bianca maakte was die door Israël. “Een land dat wordt gekenmerkt door woestijnlandschappen, de dode zee, het culturele Israël en het hippe Tel Aviv. Aan een week heb je eigenlijk niet genoeg, en ik bezocht dan ook alleen de bekendste hoogtepunten van Israël. Mijn route ging van Jeruzalem, naar de dode zee in het zuiden en naar Tel Aviv. Heb je meer tijd, bezoek dan ook Haifa, de derde stad van het land, en Bethlehem in Palestina.” 

Op de vraag wat deze roadtrip zo bijzonder maakt antwoord Bianca: “Jeruzalem is het kloppende hart van de historische wereld. Je vindt er vele culturen en geloven door elkaar heen maar die ook weer samen lijken de komen. De oude stad van Jeruzalem heeft een Joodse, een Islamitische, een Christelijke en een Armeense wijk. En zijn er verschillende lagen uit de geschiedenis te zien. Nergens vind je zo’n plek als deze. Daarom is het zo bijzonder dat Tel Aviv bijna het tegenovergestelde is. Je vind er tevens veel verschillende culturen, maar verder is het er bruisend en hip. Uitgaan, lekker eten, naar het strand gaan en winkelen, Tel Aviv is hier fantastisch voor! Daarbij is de dode zee ook nog eens uniek! Tijdens deze road trip heb je een afwisseling van cultuur, historie, natuur én ontzettend lekker eten.”

Houd je van lekker eten en een bijzondere belevenis? Dan heeft Bianca nog een paar goede tips! “Ben je fan van shakshuka? In Tel Aviv vind je het restaurant van Mr. shakshuka himself! Tijdens zonsondergang zet je koers richting drummers beach voor een muzikaal feestje op het strand. Het oude treinstation – HaTachana – in Tel Aviv is omgetoverd tot een hippe buurt met restaurants.”

“Ook in Jeruzalem vind je bij het oude treinstation, The First Station, veel leuke restaurants.  Struin verder over de kleurrijke Machne Yehuda markt voor souvenirs en een bezoek aan het Holocaust museum: Yad Veshem, is wat mij betreft een must.”

“En je kunt Israël natuurlijk niet verlaten zonder te dobberen in de dode zee. Bezoek ook gelijk het verlaten bergdorp Massada en de Negev woestijn!”

Meer lezen over Bianca haar trip door Israël? Bekijk dan hier de route die ze reed in Israël!

#7 – Van Sydney naar Cairns

Shamira beleefde een bijzonder avontuur tijdens haar mooiste roadtrip. Zo reisde ze met haar eigen gekochte 4×4 auto met daktent langs de oostkust van Australië! “Van de wereldstad Sydney tot aan de stad Cairns is een populaire route onder toeristen, maar daar is een goede reden voor. De route kent een grote diversiteit aan stranden, groene binnenlanden en leuke steden.” 

Wat deze roadtrip zo speciaal maakt is: “In de eerste plaats omdat we met onze eigen auto op pad zijn gegaan. Aan de andere kant van de wereld een auto kopen en daarmee het land doorreizen is toch bijzonder. Het werd uiteindelijk een 4×4 met daktent voor het ultieme avontuur. En avontuurlijk was het! We konden geheel op eigen houtje op pad en namen zelfs het risico om met onze eigen auto naar Fraser Island te gaan. Het was rete-spannend, maar met 80km per uur over het strand scheuren en door de dichtbegroeide bush crossen is een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Datzelfde geldt voor de meerdaagse zeiltocht die we maakten over de Whitsundays, ook een hele gave ervaring!”

Shamira heeft ook nog een paar goede tips voor je! “De activiteiten zijn prijzig, maar geld neerleggen loont absoluut. Zo vaarden wij drie dagen over de Whitsundays op een luxe catamaran met slechts 10 man in plaats van een grote motorboot met 150 man en verkenden we in twee dagen tijd Fraser Island met onze eigen auto in plaats van een middagtourtje die overal even snel langs gaat. Heb je toch een beperkt budget? Bespaar dan niet op de activiteiten, maar op vervoer. Deel een auto of reis mee met de Greyhound bus.”

Meer lezen over Shamira haar mooie reis langs de oostkust van Australië! Dat kan hier!

#8 – Het relaxte Jamaica met de auto 

Eva koos voor een prachtige bestemming waarbij ik nooit aan roadtrippen zou hebben gedacht en vertelt hierover het volgende: “Veel mensen denken bij Jamaica enkel aan zon, zee, strand en rum. Sommigen komen tijdens de vakantie het resort niet eens af. Zonde! Om meer van het eiland te zien, maakte ik een roadtrip, langs stranden, bergen, watervallen en relaxte locals.”

Wat deze roadtrip zo bijzonder maakt volgens Eva: “Na een relaxt begin aan het strand van Ocho Rios raften op een bamboevlot, beklom ik een waterval. Vervolgens zette ik koers richting Kingston, de hoofdstad van Jamaica. Voor iedereen die van reggae houdt een plek die je niet over mag slaan tijdens een reis op het eiland. Vanzelfsprekend hou ik halt bij de voormalige woning van (thans museum) Bob Marley. Een georganiseerde tour door Trenchtown, een ruige wijk waar veel reggaelegenden woonden, maakt veel indruk op me. Het minder bekende Treasure Beach is ware een hidden gem. De aaneenschakeling van prachtige plekken maken een roadtrip Jamaica heel bijzonder.”

Als ultieme tips geeft Eva twee must do’s aan: “Boek een tour om Trenchtown in Kingston te bezoeken en verblijf in Jakes Hotel, misschien wel het leukste hotel op Jamaica!”

Meer lezen over Jamaica? Hier lees je alles over de route die Eva aflegde!

#9 – Op pad in onbekend Oman

Eén van de mooiste roadtrips die Tikva ooit maakte is een rondreis door Oman, wat ruim tien jaar geleden nog een onbekende bestemming was.

“We hadden weinig idee wat te verwachten en werden dan ook enorm verrast door de ontzagwekkende natuur van Oman. We begonnen onze reis in Oman waar we een 4×4 ophaalden. De afstanden vallen wel mee dus in een dag gingen we via de binnenlandse route naar Raz al Kinz. Onderweg stopten we bij de Wahibi Sands, de zandwoestijn van Oman en gingen zwemmen bij een mooie wadi. Raz al Jinz is een reservaat en hier zagen we moederschildpadden eieren leggen terwijl even verderop de eieren die al weken daarvoor in het zand gedeponeerd waren uitkwamen. Echt een kippenvelmomentje om zo’n klein beestje de zee te zienbereiken.” 

“Vervolgens volgden we de kustroute terug richting Muscat waar we diverse mooie stops maakten. Maar helaas bleek in een wadi de troep van orkaan, die net voor onze reis het land trof, nog niet opgeruimd. We surften wat te hard met onze auto op een berg stenen waarna de silencer kapot was. In Muscat kregen we dus weer een nieuwe 4×4. Deze was nog groter en vetter dan de vorige. Dat kwam mooi uit want we besloten de mooiste off-road route van Oman te tackelen, over de Western Hajar Bergen van de kust naar Nizwa.”

“In het begin waren er nog kleine dorpjes. Hier pikten we lifters in hun traditionele Omaanse kleding om ze vervolgens in de middle of nowhere op hun verzoek er weer uit te zetten. Maar daarna reden we over een bijna lege bergweg met kliffen van 1000 meter en ravijnen die net zo diep zijn. Een weg zo steil dat je alleen in low-gearing kunt rijden.”

Als ultieme tip geeft Tikva aan: “De route was echt supergaaf, maar het zweet stond in mijn handen toen het begon te regen. De laatste dagen deden we rustiger aan en gebruikten we Nizwa als basis voor verschillende dagtochten. Eén van de plekken die we bezochten, was de site van de bijenkorftombes van Al Ayn. Deze tombes zijn meer dan 5000 jaar oud en staan op een fantastische plek, voor de Jebel Mist klif die meer dan een kilometer hoog is. Ik snap wel dat mensen zich vroeger hier lieten begraven. Echt een plek om niet te missen als je interesse hebt in archeologie.” 

Tikva maakte deze roadtrip voordat haar dochter geboren werd, maar geeft op haar blog ook veel tips voor wie op reis wil naar Oman met kinderen!

#10 – Van Harwich naar Wales

Eén van de mooiste roadtrips die Annemarie ooit maakte was er eentje dichtbij huis. Samen met haar gezin reisde ze door Wales en vertelt hier het volgende over. “We gingen met de boot naar Harwich en reden vanuit daar richting Wales. Onze eerste stop was in het noordoosten van Wales, in het mooie dorp Llangollen aan de River Dee. We sliepen in een knusse B&B en maakten een tochtje over het kanaal met een ouderwetse trekschuit.  Via het bergachtige Snowdonia National Park reden we vervolgens naar Barmouth aan de kust, voor een paar dagen strand. Daarna zakten we af naar het zuiden, naar Pembrokshire. Hier maakten we wandelingen langs de ruige kust en bezochten we de leuke badplaats Tenby. Via Oxfordshire – inclusief een dagje Oxford – reden we weer terug naar Harwich.”

Als ultieme tip geeft ze aan: “Een van de leukste dingen die we in Wales hebben gedaan was dolfijnen spotten in Cardigan Bay. Vanuit het plaatsje Gwbert (geen idee hoe je dat uitspreekt…) gingen we met een rubberboot de zee op, waar we al snel de eerste dolfijnen zagen. Heel gaaf!”

Meer lezen over Wales? Hier lees je alles over Annemarie haar ervaringen in Wales!

Alle, in deze blogpost opgenomen, foto’s behoren toe aan de vermelde bloggers. De header foto is gemaakt door Karlijn. 

♥ Welke roadtrip(s) spreken jou het meeste aan en zou jij zeker weten nog eens willen maken?

Comments 23

 1. Leuk om het verhaal over mijn roadtrip hier terug te lezen. En dat tussen deze mooie bestemmingen. Ik zou eigenlijk al deze roadtrips wel willen maken, haha.

  1. Post
   Author

   Dat kan ik me heel goed voorstellen Shirley! Het zijn ook zoveel te gekke bestemmingen, lastig kiezen! Dank je wel voor het meedoen.

  1. Post
   Author

   Zeker weten nog meer inspiratie! Dat er zoveel prachtige plekken zijn hè?! Ik werd ook echt heel enthousiast naar aanleiding van het verhaal (en vooral de foto’s) van Karlijn, dus Hawaï staat ook ineens best hoog op ons lijstje! We duimen voor ooit inderdaad Narelle 😉

 2. Wauw, die foto’s van Corsica! Prachtig! Daar wil ik zeker ook nog een keer naartoe. Naar Oman ook; erover heen vliegen was al heel mooi. En Marokko is inderdaad ook een erg mooie bestemming voor een roadtrip. En de Balkan omdat je zoveel verschillende landen in korte tijd aan kunt doen. Maar Jamaica, Hawaï en Jordanië lijken me ook echt schitterend. Kortom, genoeg moois!
  En dan weet ik er zelf ook nog 1, maar die komt dan in deel 3. 😉

  1. Post
   Author

   Ik was ook echt heel erg verrast over de schoonheid van Corsica. Ik wist dus helemaal niet dat het daar zo prachtig was. Handig zo’n blog, leer ik zelf ook nog wat van 😉 En ja, alle bestemmingen verdienen een bezoekje! Allen lijken me prachtig! En jouw favoriet komt inderdaad in blog 3 😉

  1. Post
   Author

   Hahaha kan ik me voorstellen! Zo ontzettend veel moois te zien. Ook plekken waarvan ik niet eens wist dat ze zo mooi waren 🙂

 3. Wat staan er weer leuke roadtrips tussen! Een aantal heb ik al kunnen afstrepen zoals Israël, Jamaica en Jordanië maar Hawaii staat ook nog heel hoog op de wishlist.

  1. Post
   Author

   Wat heb je al mooie roadtrips gemaakt! Israël en Jamaica heb ik nog niet bezocht, Jordanië wel en dat vond ik geweldig! Hawaii lijkt mij ook inderdaad echt prachtig, helemaal na alle foto’s en verhalen van Karlijn gezien te hebben haha

  1. Post
   Author

   Zeker een mooie lijst met veel te gekke bestemmingen! Benieuwd welke je al eerste zou willen bezoeken!

 4. Wederom een heerlijke dosis reisinspiratie. Ik kan onderschrijven dat een roadtrip Oman geweldig is. Israël lijkt me een bijzondere bestemming om een roadtrip te maken. Maar ook Marokko en de Balkan staan hoog op m’n lijstje. Genoeg inspiratie voor de komende jaren.

  1. Post
   Author

   Zeker genoeg inspiratie voor de komende jaren zo te horen! Israël lijkt mij ook echt wel een bijzondere bestemming! En de Balkan lijkt me ook mooi. We kunnen weer even vooruit in ieder geval 😉

 5. Oman, Hawaï, Corsica staan allemaal op mijn lijstje. Jordanië kan ik al afstrepen en was ook een van mijn mooiste rondreizen. Je hebt mij weer genoeg informatie gegeven. Marokka staat trouwens ook nog hoog op mijn lijstje. Vooral de blauwe stad.

  1. Post
   Author

   Zo te horen heb je weer genoeg nieuwe inspiratie opgedaan door het lezen van deze post! Goed om te horen 😉 Hawaï lijkt mij ook echt prachtig! Corsica had ik eigenlijk niet zo in het vizier, maar na het zien en lezen van Rosanne haar tips moet ik zeggen dat ik wel erg enthousiast ben geworden!

 6. Jeeej, rondreizen met een auto is zo fijn! Ik ben echt weg van de foto’s van Corsica, wat ziet het er gaaf uit! Jordanië lijkt me ook een bijzondere bestemming. Wij gaan dit jaar rondreizen door Zuid-Frankrijk en Mexico. Nu al zin in!

  1. Post
   Author

   Ja dat had ik dus ook! Ik had geen idee dat Corsica zo mooi was! Mede daarom vond ik het zo leuk dit artikel te schrijven. Niet alleen andere worden geïnspireerd met leuke tips, maar mijn bucketlist word ook alleen maar langer! Mooie plannen Marcella! Leuk dat Mexico geboekt is! Benieuwd wat je van deze (niet Westerse) bestemming vindt! 😉

 7. Leuk lijstje! Marokko lijkt me heel gaaf. Wij gaan dit jaar voor het eerst op roadtrip naar Denemarken en Zweden. Heel veel zin in ?

  1. Post
   Author

   Oh dat zijn ook zeker mooie plannen Martin! Vooral Zweden wil ik nog eens meer van zien. Benieuwd naar je ervaringen! ?

 8. Heerlijke inspiratie weer! Sydney-Cairns heb ik zelf al een paar keer gereden. De rest nog allemaal niet. Ziet er stuk voor stuk prachtig uit! Hawaï staat echt wel hoog op mijn lijstje ?

  1. Post
   Author

   Jij hebt in ieder geval degene gedaan die het verste weg is 😉 Genoeg moois dus nog voor de komende jaren 🙂

 9. Pingback: 12x de mooiste roadtrip ter wereld volgens reisbloggers (deel 3) - Daphnedevries.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.