10 dingen die ik mis aan op wereldreis zijn

Daphne op wereldreis 10 Comments

Nog vaak denk ik terug aan mijn wereldreis die ik eind 2013 en begin 2014 maakte. Aan de mooie natuur, de fantastische landen, de lieve mensen. Het heerlijke eten, de oneindige vrijheid, de witte stranden en de zon. Aan een geweldige tijd die ik heb beleefd ver weg van huis. In gedachten maak ik een opsomming van dingen die ik het meeste mis aan op wereldreis zijn en bedenk me dat dit een leuk onderwerp is voor een blogpost. Dus hierbij mijn 10 gemissen.

Thailand is een geweldige bestemming - terugblik 2019 in cijfers

#1 – De vrijheid van gaan en staan waar je wil

Hoe heerlijk is dat?! Je wordt wakker en kunt zelf kiezen wat je die dag gaat doen. Of je nu de hele dag aan het strand wilt liggen of iets actiefs wil doen de keus is aan jou. Bevalt een plek niet? Dan reis je toch gewoon verder? Wij kwamen er bij aankomst in Surfers Paradise achter dat het heel anders was dan we vooraf gedacht hadden. Een soort van Lloret de Mar maar dan in Australië. Het voordeel van die vrijheid is dat je gewoon je campertje weer ingepakt en verder reist. Ook het grote voordeel van zo’n reis is dat je zelf helemaal kunt bepalen waar je naartoe gaat en zelf je wereldreis kan plannen.

#2 – Nieuwe mensen van overal ter wereld ontmoeten

Reizen, vooral backpacken, is een hele makkelijke manier om in gesprek te komen met nieuwe mensen. Het eerste praatje is snel gemaakt door de onderlinge band die reizen met zich mee brengt. Een andere reiziger gefascineerd door jouw plannen of een local die meer wil weten over jou, de westerling. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en wat is er nou leuker dan elkaar te leren kennen.

#3 – Elke dag wakker worden met een zonnetje op mijn gezicht

Ik kan zo genieten van de zon op mijn gezicht. Wakker worden met de heerlijk warme stralen die mijn kamer verlichten en mij doen beseffen dat er weer een nieuwe dag is aangebroken. Een nieuwe dag die ik zelf in kan vullen. Wat een genot!

#4 – Het gevoel van een nieuw land ervaren

Ik heb altijd dat ik op een nieuwe plek weer even ‘in moet komen’. Hoe vind ik de weg? Hoe is het verkeer geregeld? Hoe zijn de mensen? Ik moet altijd even mijn weg vinden in een nieuw land. Die eerste momenten van onwetendheid en ongemak vind ik heerlijk. Die momenten horen voor mij bij het reizen en het ontdekken van nieuwe bestemmingen.

Roadtrip voorbereiding? Plan je reis en stippel je route uit met deze tips

#5 – Met een fijn reismaatje kun je de hele wereld aan

Op reis is het ook erg fijn als je een reismaatje hebt die dezelfde ideeën over reizen heeft als jij. Je maakt natuurlijk veel mee als je op reis bent en niets is fijner dan dat je hier samen over kunt praten. Sparren over toffe activiteiten en na kletsten over die toffe avond in de locale kroeg. Maar ook is het fijn als je elkaar nog steeds aardig vindt na een dag waarop alles voor geen meter loopt.

#6 – De hele dag op slippers rondlopen

Mis je dat, denk je misschien? Ja dat mis ik echt! Het liefst loop ik de hele dag op mijn havaianas rond! Toen ik weer terug kwam in Nederland moest ik echt zo wennen aan de hele dag (dichte) schoenen aan. Het voelde zo vreemd! De spreuk: Life is better in flip flops’ is zooooo waar 😉

#7 – De rust die ik heb op reis

In Nederland heb ik (bijna) altijd haast. Ik ben ongeduldig en dingen moeten snel gaan. Op reis kan ik dat wel willen, maar zal ik het moeten stellen met hoe het reilt en zeilt in het land waar ik ben. In Thailand kwam geen enkele minibus ooit op tijd en in Vietnam kon ik gerust een uur of wat optellen bij de uiteindelijke reistijd. Dingen waar ik me in Nederland heel druk om kan maken, kan ik op reis met gemak naast me neer leggen. Waarom lukt dat in Nederland eigenlijk niet?

#8 – Het idee dat je je overal ter wereld kan redden 

Het maakt niet uit waar ik ben, wat voor taal de mensen spreken en hoe de mensen leven. Er is altijd een manier om te communiceren. Altijd kom je op je plaats van bestemming en altijd komt het goed. Dat is een fijn gevoel dat ik heb overgehouden van een lange tijd zelfstandig de wereld rond reizen en ik kan je vertellen dat is een fijn gevoel 😉

#9 – Genoegen nemen met een backpack aan spullen 

Ik hou van mooie spulletjes, fijne merken en nieuwe dingen. Op reis kon ik dit bijzonder genoeg gemakkelijk naast me neer leggen. Uiteraard vond ik het af en toe fijn om iets nieuws te kopen, een paar all stars of een shirtje. Maar het verbaasde me hoe gemakkelijk het ging om ruim een half jaar met alleen mijn backpack aan spullen rond te reizen.

#10 – Geen huishoudelijke taakjes 

Stofzuigen, je huis opruimen, de douche soppen, je bed verschonen, strijken en de afwas doen. Allemaal van die taken die je niet hoeft te doen als je op reis bent. Wanneer je op reis bent realiseer je je des te meer hoeveel tijd dit eigenlijk kost. Leven uit een backpack is zo gek nog niet 😉

♥ Welke dingen mis jij het meeste aan op (reis) zijn als je in Nederland bent?

Comments 10

  1. Post
   Author

   Ja die drang om te reizen wordt alleen maar erger na zo’n lange reis haha. En ja, nummer 10, zucht! Ik mis m’n backpack alleen al als ik er aan denk haha 😛

  1. Post
   Author

   Leuk dat je op mijn blog reageert Evelyn! Nee geen stress, hoe fijn is dat! Net als het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Jammer dat die gevoelens verdwijnen als je weer in NL bent en je normale leventje leidt 😉

 1. Wat heerlijk om samen zo’n lange reis te kunnen maken. Vooral de vrijheid en de sfeer spreekt me erg aan. Niks moet, alles mag.

  1. Post
   Author

   Het is inderdaad echt fantastisch samen zo’n reis te kunnen maken en niets moeten, alles mag is ook echt zo fijn 😉

 2. Ik ben dan geen backpacker, maar ik herken het helemaal om lekker op pad te zijn, je eigen ding te doen. En vooral voor 300% te genieten. Zo heerlijk! <3

  1. Post
   Author

   Een backpacker zijn hoeft ook niet hoor, het gaat om het gevoel dat reizen met zich mee brengt en zo te horen geniet jij met volle teugen van de mooie reizen die je maakt 🙂

 3. Herkenbaar!
  Als ik in Nederland ben in plaats van op reis, dan mis ik altijd de totale vrijheid die je tijdens reizen ervaart. Je kan doen wat je wilt zonder dat iemand iets van je verwacht (als je alleen gaat dan toch). Dus even geen zin om iets te ondernemen vandaag? Dan blijf ik lekker thuis.

  In Nederland voel ik altijd de druk om te presteren op een of andere manier. Niet fijn ;). Ik verlang daarom weer echt naar een lange reis!

  1. Post
   Author

   Grappig dat het voor jou ook zo herkenbaar is Farah! Ik snap niet zo goed hoe dat kan dat eenmaal weer in Nederland die knop zo snel om gaat en de druk van presteren en dingen te ondernemen weer toeneemt. Kon dat ‘wereldreis-gevoel’ maar altijd blijven he 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.