10 dingen die ik mis aan: Australië

Daphne Australië, Oceanië 5 Comments

Een tijd terug ben ik begonnen met ‘dingen die ik mis aan’ blogposts. De eerste ging over wat ik mis aan op wereldreis zijn en de tweede schreef ik over wat ik het meest mis aan Nederland als ik op reis ben. Daarna heb ik ook eentje geschreven over de 6 dingen die ik mis aan op safari zijn! Ik zit erover na te denken om hier een terugkerende rubriek van te maken. Wat jij? Yay or nay? Deze keer gaat het over Australië. De 10 dingen die ik het meeste mis aan Down Under.

 aus

#1 – Het uitzicht op de Sydney Opera House

Als ik aan Australië denk zie ik het Sydney Opera House direct voor me. Het symbool van Australië als je het mij vraagt en ook echt een heerlijke plek midden in de stad die blijft fascineren.

# 2 – Iced Mocha

Als we on the road zijn stoppen we regelmatig bij een Mc Café voor een overheerlijke iced mocha (+ choco muffin deal). Echt dikke prima koffie waar we enorm van genoten tijdens onze roadtrip. Ideaal voor onderweg, als je niet altijd zin hebt om ergens ‘uitgebreid’ koffie te gaan drinken.

Australian Road Signs in Daintree National Park

#3 – De hilarische roadsigns met de meest te gekke plaatjes

Need I say more?

#4 – De zon die de andere kant op draait

Het onvoorstelbare mooie weer en de strakblauwe hemel. Met de daarbij horende havaianas en korte broeken. Iets wat mij als Nederlander nooit zal vervelen denk ik 😉 Maar wat ik zo cool vind aan het zuiderlijk halfrond is dat de zon andersom draait. Het duurde even voordat ik tijdens ons reis door had waarom ik steeds in de zon zat aan het einde van de dag haha.

Langs de oostkust nabij Port Douglas in Australië

#5 – De mooiste stranden waar je niet mag zwemmen i.v.m. gevaar voor eigen leven.

Heb je fantastisch strand, maar mag je er niet zwemmen?! Op zich best logisch als je nagaat wat je allemaal tegen kan komen. Denk aan haaien en kroks. Ohja ook stingers zijn geen ideale zwemmaatjes.

#6 – De relaxte vriendelijkheid van de Aussies

Hoe vaak ik een Australiër wel niet ‘no worries mate‘ is echt niet meer te tellen. Australiërs zijn zo ontzettend relaxt! Ze helpen je met alles, wijzen je de weg en drinken met alle plezier een biertje met je. No worries!

Witter dan wit wordt het niet op Whitehaven Beach in Australië

#7 – Het intense blauw van de Whitsunday Islands

Tropische eilanden met witte zandstranden, groene bossen en mooie rotspartijen grenzend aan een intens blauwe zee. Nog nooit heb ik zo’n intens witte poederstranden en zulk blauwe zee gezien. Het zand is zo fijn dat je er zelf je ringen in kunt schoonmaken zonder dat ze beschadigen. Hoe cool is dat? Naast je ringen schoonmaken, kun je er natuurlijk ook gewoon heel hard chillen! Of zeilen!

Green Sea Turtle @ Great Barrier Reef in Australië

#8 – Het duiken in het Great Barrier Reef

Waar kun je nou beter duiken dan in het Great Barrier Reef? Prachtige koraalriffen met duizenden kleurrijke vissen, anemonen, roggen, schildpadden en haaien. Het heldere water heeft soms een zicht van wel zestig meter waardoor je enorm ver kunt kijken. Een waar paradijs voor elke waterrat!

#9 – Mijn bruine huid die nooit meer wit leek te worden

Och, wat was ik bruin toen ik in Australië was. Ik kon me niet heugen ooit zo bruin geweest te zijn. Hoogstwaarschijnlijk wel als meisje van 10, toen ik nog de hele zomer buiten speelde of in het zwembad rondhing, maar daarna niet meer. Zo’n gezonde, zongebruinde huid geeft je toch altijd een mooiere uitstraling. Een stuk beter dan die spierwitte melkflessen, vind je niet?

De verkoelende Lagoon in Cairns, wat een heerlijk plekje in Australië

#10 – Overal aan de BBQ

Hoe cool is het dat je bij een super toffe lagoon (hierboven die in Cairns) heerlijk gratis kan zwemmen en je daarna ook nog kan BBQ-en op één van de BBQ platen die overal staan? Dit is dan ook iets waar vele Aussies met veel plezier gebruik van maken! En terecht! En het mooie is, iedereen ruimt zijn eigen zooi netjes op en laat de plaat weer spik en span achter zodat de volgende gebruiker gelijk kan beginnen met bakken!

♥ Welke dingen mis jij het meest aan de laatste bestemming waar je bent geweest? 

Comments 5

 1. Leuk Daphne! Ik ben nog niet zo lang in Aus en heb nog veeel te weinig gezien, maar een aantal dingen herken ik wel meteen. De relaxte mensen bijvoorbeeld. Zoveel vriendelijker en vooral geduldiger dan in Nederland! En die bbq’s idd.. Zojuist nog naar het park geweest in Perth en daar werd er alweer flink gegeten en gedronken. Terwijl het volgens mij maar een graad of 15 is!

  1. Post
   Author

   Ah super vet Kirsten! Goed om te horen dat het zo goed bevalt! Nadat je bent bijgekomen van de prijzen is het volle bak genieten daar in Australië haha

  1. Post
   Author

   Wat gaaf Marlies! Een jaar, ik maar 6 weken, maar dat was alles wat nodig was om fan te worden hahah. Ik zou er wel willen wonen, lijkt me zo gaaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.