Door deze 15 fotos wil jij nu naar Nicaragua

Door deze 15 foto’s wil jij nú naar Nicaragua!

daphne Nicaragua, Noord Amerika 8 Comments

Houd jij wel van een beetje avontuur? Zijn de schrammen van je vorige toffe reis net genezen? Jij bent niet alleen dol op vulkanen, maar wil ze ook beklimmen. Van ze af boarden. Wilt zwemmen in heldere meren en de idyllische Corn Islands in het echt zien! Of het nu Isla de Ometepe midden in het meer van Nicaragua is, vulkaan boarden vanaf de Cerro Negro of het knusse, koloniale Granada: Nicaragua is the place to be voor een reiziger als jij!

Op naar het fantastische Nicaragua

Na een fantastisch begin van het nieuwe jaar laat ik Costa Rica achter me en reis ik van het nevelwoud van Monteverde naar vulkanisch Isla de Ometepe. Bus, nog een bus, een grensovergang. Daarna een taxi en dan nog een wiebelende boot. Een enorm lange reis en zo’n 10 uur later ben ik op het eiland. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Spelende apen slingeren door de bomen, loslopende kippen vliegen alle kanten op, wilde paarden galopperen over het strand, giechelende kinderen vinden toeristen erg fascinerend en de vriendelijke eilanders groeten je vol overgave. Isla de Ometepe zal ik nooit vergeten. Koloniaal Granada volgt. Net als vulkaan Masaya waar de rookpluimen boven singelen. Een busrit later ben ik in Léon en board ik van de Cerro Negro! Iets wat je toch gedaan moet hebben als je in Nicaragua bent. De laatste dagen van mijn reis sluit ik af op de tropische Corn Islands. Waar ik vooral geniet van de rust, het witte strand en de onderwaterwereld! Hieronder vind je een selectie van mijn mooiste foto’s, precies genoeg om ervoor te zorgen dat jij nú direct naar Nicaragua wilt!

Nieuwsgierig geworden naar Nicaragua? Lees dan ook de volgende posts!
Doen in Nicaragua: Isla de Ometepe
De paradijselijke stranden van de Corn Islands
– Granada, Masaya & Leon
Isla de Ometepe

♥ Welke foto van Nicaragua is jouw favoriet?

Comments 8

  1. Post
   Author
 1. Ik ben zo verslaafd aan Azië, dat ik moeite heb met het ontdekken van midden en zuid Amerika. Nicaragua ziet er interessant uit! Een mooie combinatie van natuur en koloniale stadjes.

  1. Post
   Author

   Tsja in Azië heb je ook zoveel te zien! Ik vond Azië ook te gek, maar toch ben ik niet zo verliefd geworden als jij. Ben verliefd op Afrika. Heel iets anders, maar ook te gek! Nicaragua is geen Afrika, maar heeft me enorm verrast! Dus als je een keertje geen Azië wilt is dit een veilige keuze 😉

  1. Post
   Author
 2. Fijne foto’s Daphne en wat gaaf dat je ook bent gaan vulkaanboarden! Ik had daar jammer genoeg geen tijd meer voor, maar ik vertrek deze herfst weer richting Midden-Amerika dus wie weet dan wel 🙂

 3. Gaaf! Ziet eruit als een heel divers land met genoeg avontuur om er ooit een keer heen te gaan. Mooie natuur, veel te zien en te doen. Wat wil je nog meer? Je eerste foto van de reeks gaat over paardrijden. Heb je dat daar ook gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *